13.9.2019
Redakce

Dynamo na úvod padlo v Mladé Boleslavi

MLADÁ BOLESLAV — Pardubicím vstup do nového ročníku Tipsport extraligy nevyšel. Po bezbrankové první třetině Kacetl poprvé inkasoval ve 25. minutě a Mladá Boleslav se během třinácti minut dostala do tříbrankového trháku. Na třetí gól rychle odpověděl po nahrávce od Kousala Radoslav Tybor, jeho trefa však Dynamo k obratu nenakopla. Mladoboleslavští si drželi své dvoubrankové vedení a v závěru ho ještě navýšili trefou do prázdné brány.

Tipsport extraliga, 1. kolo, pátek 13.9.2019, ŠKOENERGO Aréna

Mladá Boleslav

Dynamo Pardubice

4:1
0:0, 3:1, 1:0
Branky a nahrávky: 24:24. Flynn (Najman, P. Kousal; 5/5), 32:08 P. Musil (Ševc, Klepiš; 5/5), 37:10 Vondrka (Hrbas; 5/5), 59:45 Žejdl (5/5) – 37:30 Tybor (R. Kousal, D. Kindl; 5/5). Rozhodčí: Hodek, Veselý – Kajínek, Špringl. Vyloučení: 2:3. Bez využití:. Diváci: 3576. Střely na branku: 28:19 (14:8, 10:8, 4:3). Zblokované střely: 5:2. Hity: 16:9. Vhazování: 30:34. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 4:1. Nejlepší hráči: Martin Ševc – Robert Kousal.
Mladá Boleslav: Krošelj – Ševc, Hrbas, Dlapa, Pláněk, Bernad, Fillman, Kurka – Šťastný, Žejdl, Vondrka – Skalický, Zbořil, Klepiš – R. Zohorna, P. Musil, J. Stránský – Flynn, Najman, P. Kousal.
Dynamo Pardubice: Kacetl – Eklund, Piché, J. Kolář, Holland, Mikuš, J. Zdráhal, Hrádek – Tybor, R. Kousal, D. Kindl – Rolinek, Mandát, Hovorka – Machala, Poulíček, Látal – Bucek, Pochobradský, Rouha.

Komentář

Utkání začalo v solidním tempu, už po několika vteřinách Šťastný bekhendem našel volného Lukáše Žejdla, proti němuž se do provozní teploty rozehřál přemisťující se Kacetl. Bruslaři byli nebezpečnější i nadále, na Dlapovu nabídku na teč před poloprázdnou brankou o kousek nedosáhl Pláněk a Zohorna o pár chvil později vypálil těsně vedle. Pardubicím se příliš nedařilo udržet v obranném pásmu soupeře, Krošelje ke složitějšímu zákroku donutil až z otočky pálící Radoslav Tybor.

Postupem času se z utkání vytratila atraktivita, oba celky se spíše potýkaly s častými nepřesnostmi v kombnaci. Skóre se nepohnulo ani po první boleslavské přesilovce, během níž Kacetl vychytal Šťastného i Klepiše, Zbořilova střela zase skončila kousek vedle pravé tyče. V šestnácté minutě se do vedení málem dostalo Dynamo, když Krošelj po Kindlově nahození a Hrbasově nešťastné teči zasáhl až v poslední možný okamžik. Konec třetiny se nesl v duchu přesilovky hostí, Flynn dostal za hru vysokou holí hned čtyřminutový trest. Východočeši se ale neprosadili, a do kabin se tak šlo za bezbrankového stavu.

Krátce po přestávce se v pokračující početní převaze do samostatného úniku utrhl Robert Kousal, jehož povedenou individuální akci zastavil až Krošelj. Třiadvacátá minuta přinesla po jedné šanci na každé straně. Nejprve slovinský strážce boleslavské svatyně se štěstím vychytal Poulíčka, nedlouho poté vyrazil Kacetl pokus Davida Šťastného ramenem do ochranné sítě. O vedoucí trefu se nakonec postarala čtvrtá formace domácích. Kolářova zaváhání využil napadající Najman, po jehož nahrávce se přesně do horního růžku pardubické branky trefil Oscar Flynn – 1:0. Vstřelený gól Bruslaře nabudil. Proti Ševcovi vytáhl Kacetl levý beton, nepříjemnou ránu Jana Stránského stačil vytěsnit nad horní tyč.

V čase 32:08 se celek z města automobilů prosadil podruhé, Ševcovo nahození do sítě šikovně tečoval Pavel Musil – 2:0. Před koncem prostřední dvacetiminutovky se skóre změnilo ještě dvakrát. Na 3:0 pro Středočechy zvýšil díky povedené střele ke vzdálenější tyči kapitán Michal Vondrka, Dynamo ale mělo připravenou bleskovou odpověď. Kousalova žabička doplachtila přesně na hokejku Radoslava Tybora, který poslal kotouč mezi Krošeljovy betony.

Úvod třetího dějství nepostrádal tempo, hrálo se ale především ve středním pásmu a u mantinelů. Slušnou příležitost si vypracovali až hodně pohybliví boleslavští mladíci, Najmanova střela skončila na tyči. Z řad hostí i nadále hrozilo především elitní útočné trio, po Tyborově sklepnutí Krošelje pořádně protáhl Robert Kousal. O chvíli později se kolem branky Bruslařů pokoušel obtočit Jan Mandát, jemuž zakončení znemožnil pozorně bránící Dlapa. Vzápětí dostali domácí k dispozici teprve druhou přesilovku u zápase, zmohli se však pouze na nepřesné zakončení Adama Zbořila.

Krátce po Mikušově návratu na led přetlačil Najman u mantinelu Pichého a poté vyzval ke skórování Flynna, který poslal puk jen do Kacetlovy lapačky. Když už to vypadalo, že se Dynamo přeci jen nadechne k závěrečnému tlaku, usedl na trestnou lavici Sebastién Piché. Svěřenci Radima Rulíka a Pavla Patery sice ani svou třetí hru v početní převaze nezvládli ideálně, nakonec jim to ale nemuselo vadit, protože patnáct vteřin před koncem trefil odkrytou klec Lukáš Žejdl, a upravil tak skóre na 4:1.

Ohlasy po utkání

Pavel Patera (BK Mladá Boleslav): „V první třetině jsem se sice neprosadili, ale i tak si myslím, že se nám vstup do utkání povedl. Kluky jsme nabádali k trpělivosti. Prosadily se naše individuality, přesně to od nich očekáváme, velmi dobře opět zachytal gólman. Inkasovaný gól nás trochu přibrzdil, ale ve třetí třetině už jsme si výsledek zkušeně pohlídali.“

Ladislav Lubina (HC Dynamo Pardubice): „Na utkání jsme se poctivě připravovali, o to víc mě mrzí výsledek a hlavně předvedená hra. Soupeř byl lepší, rychlejší i agresivnější. My jsme byli všude o krok pozadu.“

Zápasy v sezóně

1. kolo, 13. 9. 2019
MBL - PCE
4:1
14. kolo, 27. 10. 2019
PCE - MBL
1:2
27. kolo, 17. 12. 2019
MBL - PCE
4:1
40. kolo, 26. 1. 2020
PCE - MBL
2:3p

Statistiky zápasu

Brankáři Min Stř Zás Ink
Ondřej Kacetl 60 25 22 3
Obránci G A +/- TM
Juraj Mikuš 0 0 0 4
Michal Hrádek 0 0 0 0
Jan Zdráhal 0 0 0 0
Rhett Holland 0 0 -1 0
Jan Kolář 0 0 -1 0
Sébastien Piché 0 0 -2 2
Oscar Eklund 0 0 -2 0
Útočníci G A +/- TM
Radoslav Tybor 1 0 -2 0
Denis Kindl 0 1 -2 0
Robert Kousal 0 1 -2 0
Jiří Bucek 0 0 0 0
Marek Hovorka 0 0 0 0
Ondřej Machala 0 0 0 0
Michal Pochobradský 0 0 0 0
Michal Rouha 0 0 0 0
Martin Látal 0 0 -1 0
Jan Mandát 0 0 -1 0
Patrik Poulíček 0 0 -1 0
Tomáš Rolinek 0 0 -1 0
HC Dynamo YouTube