6.9.2018
Jan Hrabal

Hrubě nepovedená generálka: Dynamo nestačilo v Mladé Boleslavi 2:8

MLADÁ BOLESLAV — Hokejisté Pardubic nestačili v závěrečném přípravném utkání na Mladou Boleslav, na jejím stadionu podlehli Středočechům 2:8. Branky Východočechů vsítili Patrik Poulíček a Jan Mandát, na pozici sedmého beka nastoupil Jacob Cardwell.

Přát., čtvrtek 6.9.2018, ŠKO-ENERGO Aréna

Mladá Boleslav

Dynamo Pardubice

8:2
5:1, 1:1, 2:0
Branky a nahrávky: 2:57 Procházka (Najman, Kousal; 5/5), 12:47 Šťastný (Vondrka; 5/4), 13:30 Bernad (Bernad, Žejdl; 5/5), 15:54 Orsava (4/5), 17:52 Žejdl (Šťastný; 5/5), 26:34 Žejdl (Orsava, Pacovský; 5/5), 50:03 Šťastný (5/5), 56:26 Pacovský (Najman, Pláněk; 5/5) – 5:26 Poulíček (Miromanov; 5/5), 21:22 Mandát (Perret, Poulíček; 5/5). Rozhodčí: Bejček, Micka – D. Klouček, Špringl. Vyloučení: 2:4 (1:2, 1:2, 0:0). Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 652. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 5:1, 5:2, 8:2.
Mladá Boleslav: Krošelj – Bernad, Hanzlík, Pláněk, Kotvan, Němeček, Eminger, Kurka – Šťastný, Knotek, Klepiš – Orsava, Žejdl, Musil – Pacovský, Skalický, Vondrka – Kousal, Najman, Procházka.
Dynamo Pardubice: Kacetl (20:00 Klouček) – Trončinský, Čáslava, Hrabal, Budík, Miromanov, Wishart, Cardwell – Sýkora, Marosz, Rolinek – Svoboda, Bubela, Treille – Mandát, Poulíček, Perret – Vondráček, Dušek, Machala.

Komentář

Pozvolna se rozjíždějící utkání načali domácí hokejisté, když po počáteční aktivitě hostů už na konci 3. minuty otevřel skóre Martin Procházka, jenž se spoluhráčem ujel do brejku dvou na jednoho a zakončil k protější tyči – 1:0.

Z vedení se však Bruslaři neradovali dlouho. Miloš Bubela po rychlé akci trefil tyč. Za další dvě a půl minuty Patrik Poulíček srovnal, když doklepl kotouč za překonaným brankářem do sítě – 1:1.

Hra se poté malinko vyrovnala a oba týmy se snažily prolomit znovu vyrovnaný stav. Hosté doplatili na nedisciplinovanost a při svém druhém vyloučení v zápase inkasovali, když si nepohlídali Davida Šťastného, který z mezikruží překonal Kacetla – 2:1.

Pro Pardubice mohlo být, a nakonec i bylo, ještě hůř, neboť ani ne minutu poté ve 14. minutě napřáhl při přehledné situaci na modré David Bernad, jehož výstřel mírně tečoval Jakub Orsava a puk skončil k překvapení všech v síti. Ondřej Kacetl nic přes clonící hráče neviděl – 3:1.

Po této brance si zahráli přesilovou hru i hosté, ale vůbec se jim nepovedla. Boleslav naopak vstřelila už svou čtvrtou branku, když do brejku po soupeřově chybě ve středním pásmu ujel Jakub Orsava, jenž si to bez péče soupeřových obránců rozdal jeden na jednoho proti Ondřeji Kacetlovi, jemuž poslal kotouč mezi beton a pravou tyč – 4:1.

Že si celek z Východních Čech nevybral svůj den, bylo zřejmé dvě minuty před odchodem do šaten, když se Lukáš Žejdl ocitl po průniku do útočného pásma úplně sám u levé tyče a po nedorozumění v obraně soupeře jen čekal na puk, aby ho poslal do skoro úplně prázdné brány – 5:1.

Po změně stran a s druhým gólmanem Kloučkem v bráně se hosté nadechli ke zlepšenému výkonu, který brzy přinesl kýžený výsledek. Po přečíslení se prosadil z pravého kruhu Jan Mandát, jenž se trefil do poloprázdné brány – 5:2.

Následoval trvalý tlak Mladé Boleslavi na bránu, avšak hosté se po gólové smršti z první třetiny dali do kupy a zodpovědně bránili. Stejně jako při předešlé bráně, i tentokrát hosté spoléhali na brejkové situace, avšak svou velkou šanci Vondráček při vlastním oslabení nevyužil a brankář Krošelj přečíslení zvládl.

V 27. minutě tak přišel trest, kdy se Bruslaři rychle vrátili zpět do útočného pásma. Klouček první střelu ještě vyrazil, ale proti dojíždějícímu volnému Lukášovi Žejdlovi, jenž doklepl od tyče puk do prázdné brány, už nemohl udělat vůbec nic – 6:2.

Poté následovaly další útočné akce domácích i hostů, které však brankáři zvládali. Bruslaři v této fázi hry zkoušeli různé kombinace, které mnohdy končily v ochranné síti. Pardubice se také usazovaly v pásmu domácích, avšak žádné nebezpečné šance si nevypracovaly. Postupem času uvadalo i tempo zápasu a podívaná už nebyla tak zajímavá jako v první polovině zápasu. I nadále ale platilo, že více ze hry měla spíše Boleslav. Největší šanci měl ke konci třetiny Martin Procházka, jehož snahu u předbrankového prostoru zachytil Klouček.

Poslední dějství začaly oba týmy ve čtyřech a Pardubice hned na začátku prověřily Krošeljovu pozornost. Zápas se během tohoto času dle očekávání už jen dohrával a oba celky zkoušely kombinace či řešení některých herních momentů, aniž by padaly branky. Do brejku mohl jít před boleslavskou modrou čárou Trončinský, jenže po zachycení puku nezrychlil do takového tempa, aby z toho byla gólová šance.

Nudu však rozčísl David Šťastný při brejku bleskovým průnikem přes modoru čáru, kdy při dorážce Knotkovy střely nedal svou trefou Kloučkovi sebemenší šanci – 7:2.

Tato branka nabudila hosty ke zrychlení tempa a do zápasu se vrátila zajímavost hry. Červenobílí se usadili v útočném pásmu, kde zkoušeli překvapit Krošelje z dálky. Největší šanci jim vyrobil sám brankář, který se vydal mimo brankovištěm a tygřím skokem zachránil své spoluhráče před dorážkou. Boleslav však byla efektivnější a skóre uzavřel střelou z ostrého úhlu pod víko Dominik Pacovský – 8:2.

Zápasy v sezóně

Přát., 2. 8. 2018
PCE - MBL
0:1
Přát., 6. 9. 2018
MBL - PCE
8:2
7. kolo, 5. 10. 2018
MBL - PCE
4:2
20. kolo, 18. 11. 2018
PCE - MBL
1:2
33. kolo, 6. 1. 2019
MBL - PCE
1:0
46. kolo, 19. 2. 2019
PCE - MBL
2:5

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube