Reportáž ze zápasu

Extraliga ledního hokeje, 23. kolo, úterý 29.11.1994, Zimní stadion města Pardubic

Dynamo Pardubice

Slavia Praha

3:4
0:2, 2:1, 1:1
Branky: 31. Zadina, 36. Sekera, 42. Slabý – 6. Jelínek, 11. Najda, 23. Růžička, 59. Růžička. Rozhodčí: Rejthar – Cambal, Unzeitig. Vyloučení: 2:3. Využití: 1:1. Diváci: 2998. Průběh utkání: 0:3, 3:3, 3:4.
Dynamo Pardubice: Barta – Píša (21. Špelda), Mečiar, Říčař, Ťoupal, Boháček (21. Pácal), Kostka – Hejduk, Zajíc, Šejba – Zadina, Král, Slabý – Pospíšil, Koudelka (21. Sekera), Weber.
Slavia Praha: Altrichter – Brázda, Hořava, Jakovenko, Heš, Bláha, Arnošt – Jelínek, Růžička, Kupka – Blažek, Hlinka, Pázler – Svoboda, Najda, Dopita (21. Antoš).

Komentář

K zahajovacímu utkání druhé poloviny základní části extraligy přijela Slavie do Pardubic bez trenéra Richtera. Domácí se stále velkou marodkou (mimo jiné chyběli Biegl, Lubina, Jančařík) povolali Bartu do branky a z hostování v Karlových Varech útočníka Slabého.

Pardubičtí sice zahájili utkání tradičně náporem, ale v přemíře snahy o útočení zapomněli tentokrát zajistit obrannou činnost. Pražané toho dokonale využili a v 6. minutě po kombinaci Růžičkovy řady, získali vedení. Dvakrát je podržel brankář Altrichter, vždy po akcích Zajícova útoku.

Slavie ale vedení nebránila, naopak snažila se nátlakovou hrou získat převahu. Částečně jí to umožnila mdlá hra domácí obrany, která nechávala soupeři příliš prostoru před brankou domácího brankáře.

V 11. minutě potrestali hosté nedůslednost domácích druhým gólem, který vnesl do hry pardubického mužstva ještě větší chaos. V úvodu druhé třetiny, do které nastoupili domácí s několika korekturami v sestavě, zvýšili hosté při přesilovce na 0:3.

Pardubičtí však překvapivě nešli do kolen, ale vzchopili se k mohutnému náporu. V polovině utkání využili přesilovou hru a vykřesali naději. Jejich drtivý nápor přinesl pak další branku do sítě Altrichtera a utkání rázem získalo dramatický náboj.

V této fázi hry se hrál rychlý, důrazný hokej, Slavia odolávala jen se štěstím a vypětím všech sil. Domácí pokračovali v náporu i ve třetí třetině a v 42. minutě dokázali vyrovnat.

Obě mužstva se však nespokojila s nerozhodným výsledkem, a tak se hrál oboustranně důrazný a útočný hokej. Čekalo se oboustranně na chybu soupeře a té se dopustili 78 sekund před koncem domácí a slávisté si tak nečekaně odvezli oba body. Pardubickým nepomohla ani čtyřiatřicetisekundová power play.

Ohlasy po utkání

Marek Sýkora (HC Pardubice): „Na nás ležel stín posledního utkání se Spartou, když jsme vydali moc a moc sil ve třetí třetině a měl jsem obavy, že nám budou dnes chybět. Potvrdilo se to v první třetině. Od druhé třetiny se mužstvo po domluvě velmi zlepšilo, k poslední, čtvrté brance nemám komentáře. To bych musel ještě jednou všechno vidět. Je to pro nás kruté, bral bych remízu.“

Břetislav Kopřiva (HC Slavia Praha): „Myslím si, že průběhu utkání by odpovídala remíza, ale našim hráčům bych chtěl za výkon poděkovat. Chtěli jsme hrát daleko aktivněji v úvodu utkání, protože jsme předpokládali únavu Pardubic v utkání se Spartou. Ve druhé třetině jsme se štěstím odolali velkému tlaku soupeře.“

Zápasy v sezóně

1. kolo, 16. 9. 1994
PCE - SLA
6:2
12. kolo, 21. 10. 1994
SLA - PCE
4:2
23. kolo, 29. 11. 1994
PCE - SLA
3:4
34. kolo, 24. 1. 1995
SLA - PCE
5:2

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube