Reportáž ze zápasu

Extraliga ledního hokeje, 21. kolo, úterý 22.11.1994, Zimní stadion města Pardubic

Dynamo Pardubice

Olomouc

3:5
1:1, 2:1, 0:3
Branky: 6. Procházka, 22. Zajíc, 32. Lubina – 10. Nohel, 30. Flašar, 50. Slavík, 57. Zíma. 58. Tomášek. Rozhodčí: Balej – Český, Bláha. Vyloučení: 5:4. Využití: 1:3. Diváci: 3620. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:5.
Dynamo Pardubice: Biegl – Malinský, Říčař, Píša, Mečiar, Boháček, Kostka – Hejduk, Zajíc, Šejba – Zadina, Král, Procházka – Pospíšil, Koudelka, Lubina.
Olomouc: Cagaš – Flašar, Tejkl, Látal (35. Rimmel), Tomášek, Kuntoš, Vavrečka – Navrátil, Smeták, Fabian – Slavík, Chalánek, Raděvič – Eichenmann, Martinec, Zíma – Nohel.

Komentář

Utkání dvou nejlepších mužstev loňské extraligy přineslo kvalitní hokej a skončilo zaslouženým vítězstvím obhájce titulu, který využil třikrát přesilovou hru a v závěrečných deseti minutách utkání zcela přehrál domácí mužstvo. Pardubičtí, kteří mají nebývale rozsáhlou marodku a chybělo jim osm hráčů ze základního kádru, nastoupili s navrátilcem Mečiarem ze švédského Rögle a na ledě se objevil po zranění ruky i Lubina.

Od začátku se hrál pohledný hokej a v úvodní třetině si Pardubičtí vytvořili více brankových šancí. Po úvodním gólu v 6. minutě jejich tlak sílil, ale bez gólového efektu. Hosté se vzpamatovali až v závěru třetiny, kdy při vyloučení domácího Pospíšila vyrovnali skóre.

Pardubičtí oplatili stejnou mincí po 64 sekundách druhé třetiny, kdy také v přesilovce získali znovu vedení. Olomoučtí se však nevzdávali, důraznou nátlakovou hrou se jim podařilo získat územní převahu.

Domácích chytrou hrou odolávali náporu soupeře a na vyrovnávací gól Olomouckých ve 30. minutě odpověděli zvýšeným úsilím korunovaným třetím gólem, o který se postaral Lubina po perfektní nahrávce mladičkého Koudelky.

Třetí třetinu zahájili domácí tlakem, ale také pozorným bráněním. Rozhodující moment utkání přišel ve 46. minutě, kdy unikající Zadina byl sražen Flašarem a nařízené trestné střílení Král neproměnil. Tento neúspěch povzbudil Hanáky a ti v 50. minutě potřetí vyrovnali náskok pardubického celku.

V 57. minutě po využití přesilovky šli Olomoučtí do vedení, které dvě minuty před koncem pojistil Tomášek. Za výkon v závěrečných deseti minutách, kdy domácím jako by chyběly síly, si ho zasloužili.

Ohlasy po utkání

Marek Sýkora (HC Pardubice): „Byl to trochu nešťastný zápas, v řadě minut jsme byli lepší. Vypadá to krutě, v podstatě tři střely v přesilovkách a tři góly.“

Josef Augusta (HC Olomouc): „Bylo to kvalitní utkání v podání obou mužstev, prokázali jsme, že koncovku umíme a že na to naši hráči mají. Látal nedohrál utkání pro zranění, mám podezření na zlomeninu žeber po zákroku pardubického Pospíšila.“

Zápasy v sezóně

10. kolo, 14. 10. 1994
OLO - PCE
1:3
21. kolo, 22. 11. 1994
PCE - OLO
3:5
32. kolo, 17. 1. 1995
OLO - PCE
3:3p
43. kolo, 28. 2. 1995
PCE - OLO
6:2

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube