Reportáž ze zápasu

Extraliga ledního hokeje, 16. kolo, úterý 8.11.1994, Zimní stadion města Plzně

Plzeň

Dynamo Pardubice

6:1
2:1, 2:0, 2:0
Branky: 6. Beránek, 17. M. Straka, 29. M. Straka, 38. Beránek, 56. M. Straka, 58. Šmíd – 7. Zajíc. Rozhodčí: Homola – Pešan, Průcha. Vyloučení: 1:4, navíc Šejba (Pardubice) 5 minut a osobní trest do konce utkání. Využití: 2:0. Diváci: 4478. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 6:1.
Plzeň: Pejchar – Vlček, Špaček, Ruprecht, Jonák, Kovařík, Šmíd – Černý, Veselovský, Volák – Huml, Kucharčík, Živný – M. Straka, Beránek.
Dynamo Pardubice: Biegl – Boháček, Kostka, Říčař, Jančařík, Malinský, Špelda – Zadina, Zajíc, Procházka – Sekera, Král, Pospíšil – Hejduk, Blažek, Šejba.

Komentář

Počáteční nápor domácích korunovala až Beránkova branka z přesilovky po dobré spolupráci celého Strakova útoku. Po minutě ale bylo vyrovnáno, když Zajíc využil špatné plzeňské rozehrávky a prostřelil Pejcharovy betony. Strakův útok však byl nejnebezpečnější a sám jeho vedoucí Martin překonal střelou bez přípravy Biegla, kterého dali lékaři po zranění na německém poháru dohromady.

Také ve druhé třetině pokračovala nátlaková hra Interconexu, o další branky se postarala opět třetí řada, která byla k neudržení. Plzeň hrála aktivně po celé ploše a i další střelci Biegla nepřekonali. V první pardubické přesilovce netrefil Hejduk odkrytou část Pejcharovy branky.

Dramatické momenty se střídaly v poslední třetině před oběma brankami, v nichž většinou vítězili jejich strážci, ale Plzeň splnila dvoubrankovou normu i v závěru. Pardubický Šejba neunesl před koncem utkání výši porážky a zbytečně zranil plzeňského Ruprechta a byl vyloučen na pět minut a do konce utkání.

Ohlasy po utkání

Karel Trachta (HC Interconnex Plzeň): „Začali jsme dobře, ale vyrovnání nás trochu zarazilo. I dál se nám dařilo a konečně jsme dávali i branky.“

Marek Sýkora (HC Pardubice): „Plzeň zahrála parádní zápas a ve všech atributech nás předčila. Přínos Martina Straky je viditelný. Dávali jsme mužstvo dnes těžce dohromady, ale to není na omluvu. Plzeň vyhrála zaslouženě.“

Zápasy v sezóně

5. kolo, 30. 9. 1994
PCE - PLZ
2:2p
16. kolo, 8. 11. 1994
PLZ - PCE
6:1
27. kolo, 9. 12. 1994
PCE - PLZ
1:2
38. kolo, 3. 2. 1995
PLZ - PCE
3:3p

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube