Reportáž ze zápasu

Staropramen extraliga ledního hokeje, 25. kolo, úterý 28.11.1995, Zimní stadion Na Lapači

Vsetín

Dynamo Pardubice

5:0
3:0, 1:0, 1:0
Branky: 9. Padělek, 12. Stavjaňa, 18. Jenáček, 35. Stantien, 46. Tomek. Rozhodčí: Steiner – Sirotek, Valta. Vyloučení: 1:4. Bez využití. Diváci: 4100. Průběh utkání: 5:0.
Vsetín: Pešat – Jaškin, Augusta, Stavjaňa, Jakeš, Veber, Srdínko – Tomek, Stantien, Jenáček – Sršeň, Dopita, Barus – Padělek, Galkin, Polcar.
Dynamo Pardubice: Biegl – Píša, Jančařík, Mjagkich, Pácal, Beránek, Malinský, od 41. navíc Antonín, od 47. navíc Těrechov – Hejduk, Weber, Lubina – Němeček, Kastner, Pospíšil – Kábrt, Koudelka, S. Procházka – od 22. navíc Jantovský, od 50. navíc Paleček, T. Píša.

Komentář

Domácí Petra jakoby se už z únavy po Evropském poháru vzpamatovala a začala v boji o čelo tabulky lámat pardubický perník od prvních sekund.

Na branku domácích šla první Pácalova nevýrazná střela až v deváté minutě. Nato ovšem Galkin krásně uvolnil do brejku Padělka a ten nezaváhal. Kontrovat mohl Kastner s Pácalem, jenže Pešat v brance domácích, který nahradil nemocného Čechmánka, ukázal, že je rovnocennou náhradou. Navíc zelenožlutá koncentrovaná obrana nechtěla pustit Pardubické ani do svého obranného pásma. Po ukázkové kombinaci Sršeň – Dopita zvýšil Stavjaňa na 2:0 a tlak Petry rostl. Zužitkoval ho po přihrávce Tomka v 18. minutě Jenáček.

Čtvrtou branku pro domácí zajistil po samostatném nájezdu v 35. minutě Stantien, kterému přesně na modrou vtipně přihrál Sršeň. Hosté mohli být rádi, že Vsetín nevyužil dvou přesilovek v závěru druhé třetiny.

Do poslední části hry poslal na led pardubický trenér Paleček celou lavičku, kombinoval sestavu, ale bez očekávaného efektu. Tomek kombinovanou sestavou prokličkoval a zvýšil na 5:0. Čestný úspěch mohl zařídit v 57. minutě Němeček, ovšem Pešat byl opět proti a zajistil dnes Petře naprosto zasloužený výsledek v tomto mimořádně slušném utkání.

Ohlasy po utkání

Horst Valášek (HC Petra Vsetín): „Jsem rád, že se mužstvo konečně zvedá z útlumu. Škoda jen, že jsme po první třetině chtěli dávat góly do prázdné branky. Hosté ovšem mohou být velmi spokojeni s výkonem brankáře Biegla. Vyhráli jsme i s Tomkovou a Galkinovou zdravotní indispozicí a s poloprázdnou lavičkou základního kádru. Nemohu než chlapcům za dnešní výkon poděkovat.“

Josef Paleček (HC Pojišťovna IB Pardubice): „Soupeř byl lepší ve všech směrech, přebruslil nás a my začali hrát se strachem. Nepovedlo se nám na zdejším místním malém kluzišti zahrát to, co jsme chtěli, a obrana našeho soupeře pustila do několika rozhodující brejků. Chybělo nám i střelecké využití šancí. Nemám si na co stěžovat, hráli jsme tak špatně, že jsme si dva body nezasloužili.“