Reportáž ze zápasu

Staropramen extraliga ledního hokeje, 52. kolo, úterý 11.3.1997, Zimní stadion města Pardubic

Dynamo Pardubice

Litvínov

4:6
1:1, 3:2, 0:3
Branky: 12. Martinec, 23. S. Procházka, 30. Kábrt, 36. Malinský – 8. Rousek, 34. Kvartalnov, 37. Hrbek, 53. Straka, 54. Piroš, 59. Vlasák. Rozhodčí: Rejthar – Brázdil, Halas. Vyloučení: 7:7, navíc Hrbek (Litvínov) 5 minut a osobní trest do konce utkání. Využití: 0:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 5428. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:2, 4:2, 4:6.
Dynamo Pardubice: Salfický – Augusta, Mudroch, Malinský, Cypljakov, Pácal, Kříž – Jantovský, Blažek, Plášek – M. Procházka, Martinec, Koudelka – Kábrt, Kudrna, S. Procházka – Lubina.
Litvínov: Orct – Mrázek, Sejejs, Butko, Čech, Štěpánek, Nikolov – Kysela, Vlasák, Rousek – Kvartalnov, Hrbek (45. Krásný), Kašťák – Balázs, Straka, Piroš.

Komentář

K důležitému utkání pro konečné pořadí v první osmičce nastoupili domácí v historických dresech slavného Dynama a tím chtěli divákům připomenout slavnou minulost pardubického hokeje. Ve vlastním utkání však své příznivce totálně zklamali a po porážce přišli o výhodu domácího prostředí v utkání s Třincem.

V úvodní třetině oba soupeři divákům kvalitní hokej nenabídli, hrálo se oboustranně hodně nepřesně, chyběl důraz a oba celky jako by čekaly na průběh dalších zápasů. Pardubičtí měli sice více ze hry, ale jejich převaha byla neplodná, a tak skóre otevřeli Severočeši. Ani vedoucí branka neovlivnila příliš hru domácích, kteří vyrovnali ve 12. minutě po sólu Martince, jemuž hosté dali příliš volného prostoru.

Druhá část utkání už proběhla v mnohem živějším tempu. Zasloužili se o to především domácí, kteří v polovině utkání vedli dvougólovým rozdílem. Dokázali lépe využít nervózní hry soupeře, ale nevyvarovali se ve vlastní obranné činnosti chyb, a tak druhá třetina nabídla slušnou úrodu branek a do závěrečné třetiny pouze jednogólový náskok Pardubic.

Až téměř bezelstná hra domácích v závěrečné třetině však dala šanci soupeři, kterému podle výsledků z Edenu již o nic nešlo. Litvínov ale v závěru utkání dokázal víc bojovnosti, otočil skóre a sesadil pardubické mužstvo ze čtvrté příčky tabulky.

Domácím nepomohla ani téměř dvouminutová power play, naopak Vlasák do prázdné branky pečetil nečekané vítězství Severočechů.

Ohlasy po utkání

Miloš Říha (HC Pojišťovna IB Pardubice): „Těžko se mi utkání hodnotí, prohazardovali jsme čtvrté místo, možná celou sezónu. Třinec je nevyzpytatelné mužstvo, které udělá doma vše pro to, aby dvakrát vyhrálo. Dnes jsme měli zápas pod kontrolou, ale vlastními chybami v obranné činnosti jsme ho prohráli.“

Josef Beránek (HC Chemopetrol Litvínov): „Myslím, že to byl dobrý zápas, že se musel líbit. Po prvním hlášení průběžného výsledku jsme zjistili, jak na tom jsme, a dohráli jsme utkání v klidu. Scházel nám bod k postupu do play off.“

Zápasy v sezóně

13. kolo, 20. 10. 1996
LIT - PCE
1:6
26. kolo, 3. 12. 1996
PCE - LIT
10:3
39. kolo, 28. 1. 1997
LIT - PCE
3:0
52. kolo, 11. 3. 1997
PCE - LIT
4:6

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube