Reportáž ze zápasu

Staropramen extraliga ledního hokeje, 51. kolo, neděle 9.3.1997, Zimní stadion České Budějovice

České Budějovice

Dynamo Pardubice

1:1
0:1, 1:0, 0:0
Branky: 26. Sailer – 13. Jantovský. Rozhodčí: Bolina – P. Charvát, Pešan. Vyloučení: 1:6. Bez využití. Diváci: 4147. Průběh utkání: 0:1, 1:1.
České Budějovice: Svoboda – Soudek, Martínek, Nedoma, Suchánek, Antipin, K.Ťoupal – Rob, R. Ťoupal, Pýcha – Györi, Turek, Barus – Bělohlav, Sailer, Vošta.
Dynamo Pardubice: Salfický – Augusta, Mudroch, Malinský, Cyplakov, Kříž, Pácal – Jantovský, Blažek, Hejduk – Plášek, Martinec, Koudelka – Kábrt, Kudrna, S. Procházka.

Komentář

Jihočeši věděli, o co hrají. Po možná nečekaném vítězství v minulém kole v Litvínově se jim totiž naskytla jedinečná příležitost zůstat v elitní osmičce.

To jim ale evidentně svazovalo ruce a nohy a přestože měli tlak a na ledě byli aktivnější, do vedení šli nakonec hosté. Českobudějovičtí hráči ale dál příkladně bojovali a ve druhém dějství zaslouženě po Bělohlavově příkladném forčekinku S. Procházky před Salfického brankou a předložení puku Sailerovi srovnali.

Předtím ještě zkoušeli Salfického pozornost v gólových příležitostech Nedoma, Rob a dnes střelecký smolař – Turek, který se sám díky dobré hře celého útoku dostal do jasné gólové koncovky celkem třikrát.

I v závěrečném dějství měli domácí herně jasně navrch, ale dostat se do vedení bylo těžké. To mimo jiné i proto, že Východočeši hráli místy zbytečně hodně nečistě. V této části hry se hosté již k ničemu nedostali, domácí je jasně přehrávali ve všech směrech, ale zvítězit se jim nepodařilo.

Ohlasy po utkání

Vladimír Caldr (HC České Budějovice): „Já s bodem spokojen nejsem, i přesto, že jsme se dostali díky dnešnímu nerozhodnému výsledku do play off. Hráli jsme 55 minut na polovině soupeře a nepřekonali víckrát než jednou jeho výborně zorganizovanou obrannou hru“

Miloš Říha (HC Pojišťovna IB Pardubice): „Bylo to velice rušné utkání, s jehož výsledkem jsem spokojen. Jeli jsme do Českých Budějovic pro bod, a ten si také odvážíme. Výborně nám zachytal brankář Salfický“

Zápasy v sezóně

12. kolo, 18. 10. 1996
PCE - CEB
3:2
25. kolo, 1. 12. 1996
CEB - PCE
2:1
38. kolo, 26. 1. 1997
PCE - CEB
1:4
51. kolo, 9. 3. 1997
CEB - PCE
1:1

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube