Reportáž ze zápasu

Staropramen extraliga ledního hokeje, 34. kolo, neděle 12.1.1997, Zimní stadion města Pardubic

Dynamo Pardubice

Plzeň

3:2
1:0, 0:1, 2:1
Branky a nahrávky: 10. Lubina, 46. S. Procházka, 47. Koudelka – 33. Špaček, 54. Kučera. Rozhodčí: T. Svoboda – M. Charvát, Hauser. Vyloučení: 4:7. Využití: 0:1. Diváci: 8034. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1.
Dynamo Pardubice: Salfický – Augusta, Pácal, Mudroch, Malinský, Píša, Cypljakov – Jantovský, Blažek, Lubina – Hejduk, Martinec, Koudelka – Kudrna, Plášek, S. Procházka.
Plzeň: Mařík – Jindřich, Řezníček, Vlček, Táborský, Podrezov, Hanzlík – Volák, Kučera, Pospíšil – Jelínek, Musil, Geffert – Kořínek, Straka, Kampf.

Komentář

Start bývalého pardubického hráče Pospíšila v dresu Plzně byl jedním z magnetů dnešního utkání. Střetnutí průměrné úrovně skončilo po dramatickém boji nakonec těsným vítězstvím domácího celku.

Úvodní část střetnutí patřila domácím, kteří si rychlou kombinační hrou, znásobenou patřičným důrazem, vynutili převahu, ale ztroskotávali na pozorné obraně Západočechů.

Od druhé třetiny se obraz hry podstatně změnil, iniciativu převzali hosté, kteří si vynutili výrazný tlak, jejich hra, založená na důrazném bránění na vlastní modré čáře a v útočné fázi na důrazu a rychlosti, činila pardubickému mužstvu značné problémy.

Dlouho se domácí nemohli dostat z defenzívy a nakonec vyrovnávací gól Plzně byl jen malým vyjádřením obrazu hry v této části.

Závěrečná třetina byla oboustranně velkým bojem o zisk bodů. Domácí se proti předchozí části znovu zlepšili, hodně jim k tomu pomohly dvě branky mezi 46. a 47. minutou. Plzeň se však nevzdávala, útočná snaha jejích hráčů vedla v 54. minutě ke snížení vedení domácích na rozdíl branky. Závěrečný dramatický boj už Plzeňští do úspěšné akce nedotáhli, nepomohla jim ani půlminutová power play.

Ohlasy po utkání

Miloš Říha (HC Pojišťovna IB Pardubice): „Pro nás bylo obrovským úspěchem vyhrát nad kvalitním plzeňským mužstvem. Věděli jsme, že soupeř bude čekat na naši chybu a vyplatilo se mu to. Naši hráči ale předvedli velmi dobrý taktický výkon, do hry dali srdce, což nám přineslo nakonec úspěch.“

Radim Rulík (HC ZKZ Plzeň): „Pardubice vyhrály zaslouženě, měly více sebevědomí. Od druhé třetiny měla hra vyrovnaný průběh, ale štěstí se nakonec přiklonilo k domácím.“

Zápasy v sezóně

8. kolo, 6. 10. 1996
PCE - PLZ
5:4
21. kolo, 19. 11. 1996
PLZ - PCE
1:1
34. kolo, 12. 1. 1997
PCE - PLZ
3:2
47. kolo, 25. 2. 1997
PLZ - PCE
7:3

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube