Reportáž ze zápasu

Staropramen extraliga ledního hokeje, 24. kolo, pátek 29.11.1996, Zimní stadion města Pardubic

Dynamo Pardubice

Rytíři Kladno

4:1
1:1, 2:0, 1:0
Branky a nahrávky: 16. Blažek, 28. D. Pospíšil, 45. D. Pospíšil, 39. Lubina – 5. Čermák. Rozhodčí: Fietko – Padevět, Fedoročko. Vyloučení: 9:10, navíc Kruliš (Kladno) 10 minut osobní trest. Využití: 1:0. Diváci: 6957. Průběh utkání: 0:1, 4:1.
Dynamo Pardubice: Barta – Cypljakov, Píša, Augusta, Mudroch, Pácal, Kříž – Procházka, Plášek, Hejduk – Lubina, Blažek, Jantovský – D. Pospíšil, Martinec, Koudelka.
Rytíři Kladno: Hnilička – Kruliš, Kasík, Procházka, Kaberle, Židlický, Skrbek – Ton, Zajíc, Mikolášek – Svoboda, Eichenmann, Eiselt – Čermák, Burger, Tenkrát.

Komentář

Utkání sousedů v tabulce přineslo výborný hokej a zasloužené vítězství domácího celku. Pardubičtí začali utkání velkým náporem. Plných pět minut drželi Kladno před vlastní brankou, ale tradičně se ujali vedení hosté. V 5. minutě z nevinně vyhlížejícího protiútoku skórovali v nepřehledné situaci před pardubickým brankářem.

Potom se hra vyrovnala. Hosté se odvážně pouštěli do rychlých brejků, kterým domácí čelili pozornou obranou. Pardubičtí se postupně zbavili nervozity po inkasovaném gólu a znovu získali převahu, kterou v 16. minutě korunovali vyrovnávací brankou.

Výborný hokej pokračoval i ve druhé třetině, domácí rychlými kombinačními akcemi se vytvářeli šance a ve 28. minutě získali vedení. Hosté přidali na důrazu, jednoduchými akcemi se snažili rychle přehrát domácí a před oběma brankáři byly k vidění gólové šance. Úspěšnější byli Pardubičtí, kteří ve 39. minutě po deseti sekundách početní převahy dali třetí branku.

V závěrečné třetině oba celky přidaly více důrazu, zejména když Pardubice ve 45. minutě získaly už tříbrankový náskok, hosté vystupňovali agresivitu a utkání gradovalo. V závěrečných minutách se na ledě ještě více přiostřilo, zejména zásluhou kladenského mužstva rozhodčí měli plné ruce práce. Domácí ale kontrolovali hru a zaslouženě dotáhli střetnutí do vítězného konce.

Ohlasy po utkání

Josef Paleček (HC Pojišťovna IB Pardubice): „Sehráli jsme velice pěkné utkání. V první třetině byli naši hráči trochu nervózní. Velice dobře nám zachytal Barta. Rozhodčí měli od začátku utkání pískat odvetné fauly.“

Jan Novotný (HC Poldi Kladno): „Potýkali jsme se s vlastní nemohoucností. Jsem znechucen výkonem rozhodčích.“

Zápasy v sezóně

11. kolo, 13. 10. 1996
KLA - PCE
3:1
24. kolo, 29. 11. 1996
PCE - KLA
4:1
37. kolo, 24. 1. 1997
KLA - PCE
4:4
50. kolo, 7. 3. 1997
PCE - KLA
5:6

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube