Reportáž ze zápasu

Staropramen extraliga ledního hokeje, 15. kolo, pátek 25.10.1996, Zimní stadion Eden

Slavia Praha

Dynamo Pardubice

3:5
2:2, 1:0, 0:3
Branky: 6. Kupka, 16. Slížek, 30. Kaděra – 1. Lubina, 18. S. Procházka, 47. Hejduk, 52. Pácal, 60. Hejduk. Rozhodčí: Vokurka – Bláha, Český. Vyloučení: 2:2. Využití: 2:0. Diváci: 1700. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:5.
Slavia Praha: Pejchar – Maškarinec, Hořava, Látal, Kostka, Jakovenko, Kadlec – Glabazňa, Slížek, Matějovský – Kaděra, Kucharčík, Doležal – Míka, Hlinka, Kupka.
Dynamo Pardubice: Barta – Augusta, Mudroch, Cypljakov, Píša, Malinský, Pácal – Jankovský, Lubina, Blažek – Hejduk, Plášek, S. Procházka – Paleček, Koudelka, Sýkora.

Komentář

V průměrném utkání dvou mužstev sužovaných zraněními postrádala Slavia nejproduktivnější útok loňské sezóny Ujčík, Růžička, Prorok a poprvé v této sezoně okusila doma hořkost porážky.

Pardubice zaskočily domácí již v 26. sekundě, když první střelu na bránu zužitkoval Lubina. Slavia odpověděla v šesté minutě, kdy Kupka po kombinaci s Hlinkou a Kadlecem využil přesilovou hru.

Obě mužstva předváděla nezáživný hokej až do chvíle, kdy dorostenec Glabazňa pěknou zadovkou zpoza branky našel Slížka, pro kterého nebyl problém skórovat. Dvě minuty před koncem první třetiny se podařilo vyrovnat hostujícímu S. Procházkovi, jehož tvrdá střela se odrazila od tyče a skončila za zády Pejchara.

V úvodu druhé části hry jel sám na Pejchara S. Procházka, ale domácí brankář byl na místě. Poté dvěma střelami od modré čáry vyzkoušel pozornost Barty Kucharčík a z protiútoku opět nevyzrál na Pejchara Lubina. V polovině utkání využil početní převahu domácích Kaděra.

Na počátku třetí třetiny se snažil zvýšit náskok Slavie Doležal, ale Bartu nepřekonal. Pardubicím se podařilo zásluhou Hejduka vyrovnat a osm minut před koncem Pácal otočil skóre. V závěru sáhla Slavia ke hře bez brankáře, ale znovu inkasovala z Hejdukovy hole.

Ohlasy po utkání

Marek Sýkora (HC Slavia Praha): „Od samého začátku jsme hráli v útlumu, na sestavu se nechci vymlouvat, protože několik juniorů v týmu hovoří samo za sebe. Věřil jsem za stavu 3:2 po druhé třetině, že zápas zvládneme, ale v závěru nám chyběly síly. V současné situaci bych bral i bod, avšak Pardubičtí jsou silnější a mají ve svém středu hráče, kteří dokážou rozhodnout utkání. S Ujčíkem ani Růžičkou ještě v neděli asi nemůžeme počítat.“

Miloš Říha (HC Pojišťovna IB Pardubice): „Zápas odpovídal duchu situace, ve které se oba týmy ze zdravotních důvodů nacházejí. Na obou stranách viděli diváci množství chyb a individuálních nedostatků, což by spíše napovídalo utkání juniorské soutěže. Začali jsme aktivně, ale od druhé třetiny začali hráči hrát nepochopitelně nedisciplinovaně, všímali si více soupeře než puku. Až v závěrečné části jsme se zase vrátili ke hře a naše trpělivost přinesla úspěch.“

Zápasy v sezóně

2. kolo, 20. 9. 1996
PCE - SLA
6:4
15. kolo, 25. 10. 1996
SLA - PCE
3:5
28. kolo, 8. 12. 1996
PCE - SLA
5:1
41. kolo, 11. 2. 1997
SLA - PCE
5:3

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube