Reportáž ze zápasu

Staropramen extraliga ledního hokeje, 37. kolo, neděle 11.1.1998, Zimní stadion Litvínov

Litvínov

Dynamo Pardubice

2:1
0:1, 2:0, 0:0
Branky: 28. Petrovka, 36. Hrbek – 18. Martinec. Rozhodčí: Brada – Křivský, Rouspetr. Vyloučení: 4:4, navíc Hejduk (Pardubice) 10 minut osobní trest. Bez využití. Diváci: 5082. Průběh utkání: 0:1, 2:1.
Litvínov: Orct – Mrázek, Procházka, Kadlec, Nikolov, Gýna, Čech – Kysela (21. Straka), Vlasák, Rousek – Afinogenov, Muftijev, Denisov – Petrovka, Hrbek, Prorok.
Dynamo Pardubice: Svoboda – Pácal, Mudroch, Malinský, Kříž, Píša, Pospíšil, Cypljakov – Hrubeš, Hejduk, Blažek – Jantovský (41. Rozsíval), Pýcha, Martinec – Plášek, Procházka, Sýkora – Kábrt.

Komentář

Dvě branky v prostřední části zápasu zajistily Litvínovu dva body v utkání s Pardubicemi. Hosté do té chvíle vedli, ale po inkasovaných gólech již nedokázali najít recept na spolehlivého Orcta v brance domácích.

Od úvodního vhazování měli domácí drtivou převahu, ale Hrbek, Afinogenov, Prorok a Denisov nedali postupně góly ani z vyložených šancí. Oporou hostí byl totiž od první minuty výborně chytající brankář Svoboda. Jeho spoluhráči pak podnikali ojedinělé protiútoky, které však byly velmi nebezpečné. Po vhazování u domácí branky tak šli překvapivě v osmnácté minutě do vedení.

Litvínovští nicméně i nadále pokračovali v útočné hře a snahu celku po vyrovnání korunoval gólem ve 28. minutě Petrovka, když předtím rozhodčí neuznal branku Proroka dosaženou rukou. Domácí poté zvýšili tlak na soupeřovu branku a Hrbek po pěkné akci dal druhý, a jak se později ukázalo, i vítězný gól Litvínova.

Velká snaha hostujícího celku v závěrečné třetině o vyrovnání nepřinesla úspěch, ani když 57 sekund před koncem zápasu odvolali Pardubičtí brankáře.

Ohlasy po utkání

Ondřej Weissmann (HC Chemopetrol Litvínov): „V první třetině jsme měli mnoho gólových šancí, ale nedali jsme. Nebylo to jednoduché utkání, vynikající byl Orct v brance.“

Josef Paleček (HC IPB Pojišťovna Pardubice): „Přijeli jsme s obrannou taktikou, ale kalkulovali jsme i s tím, že se nám na Litvínov dobře hraje. V závěrečné třetině jsme měli více ze hry, ale nedovedli jsme dát další branku.“

Zápasy v sezóně

11. kolo, 3. 10. 1997
LIT - PCE
7:3
24. kolo, 16. 11. 1997
PCE - LIT
2:2
37. kolo, 11. 1. 1998
LIT - PCE
2:1
50. kolo, 12. 3. 1998
PCE - LIT
3:2

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube