18.08.2020
Redakce

Změna po první třetině přinesla ovoce, uznal Mikuš. Málem byl dřevák

Obránce Juraj Mikuš udělal za výsledkem proti Kometě Brno definitivní tečku. Zadák Dynama přidal čtvrtou a pátou branku svého celku, zejména ta druhá na 5:1 stála za to. Po nádherném pasu od Denise Kusého střílel slovenský bek do prázdné branky. „Kdybych to nedal, tak jsem dřevák. To se mi skoro i podařilo," usmíval se.

„Myslím, že výsledek úplně neodpovídá hře, hlavně v prvních dvou třetinách to bylo vyrovnané. Až v té třetí se nám možná povedlo pár akcí," culil se po zápase na novináře autor dvou branek.

Zejména ta, po které se enteria arenou rozezněla oblíbená "Pátá", byla nádherná. Skvělý pas Kusého před prázdnou brankou dokázal Mikuš dopravit do odkryté klece. „Denis to udělal výborně. Byl bych asi dřevák, kdyby to tam nepadlo. To se mi skoro i podařilo," řekl slovenský zadák.

Pardubice si po dvou zápasech bez výhry konečně mohly užít pocit tří získaných bodů. „Po těch dvou porážkách proti Hradci Králové jsme chtěli doma zvítězit. To se podařilo, takže jsme za to rádi," konstatoval autor tří tref Dynama v Generali Česká Cup.

„Podle mě bylo pozitivem to, že jsme po nepříliš povedené první třetině změnili strategii a dokázali jsme se přizpůsobit tomu, co máme hrát. A to přineslo ovoce. Že se mi daří? V loňské přípravě jsem nehrál přesilové hry a i týmu se nyní více daří, střílíme více gólů," řekl Mikuš na závěr.

Pardubice se vítězstvím udržely na druhém místě základní skupiny C Generali Česká Cupu, když se ziskem 10 bodů ztrácejí jeden na zatím první Hradec Králové a jeden mají náskok na třetí Olomouc. Právě s Morou se ve čtvrtek na jejím ledě utkají v přímém souboji o postup, Dynamu k němu stačí získat bod.