09.02.2022
Redakce

Za příležitost v Dynamu jsem moc rád, těší Rusa Švyrjova. Myslí jen na titul

Na konci přestupového období zabrouzdalo pardubické Dynamo do ruských vod, kde si vyhlédlo třiadvacetiletého Igora Švyrjova. Útočník moskevského Spartaku v letošním ročníku odehrál jen sedmnáct utkání a za přesun na východ Čech je velmi rád. „Rozhodl jsem se pro restart a jsem rád za tuto příležitost. Chci se soustředit jen na zisk titulu,“ vyzývá Igor Švyrjov.

Jednou z “last minute“ posil Dynama Pardubice na konci přestupového období byl ruský útočník Igor Švyrjov, který přišel na východ Čech s cílem pomoci Pardubicím s ofenzivní činností na konci základní části a následných vyřazovacích bojích. Jak se jeho přesun vlastně upekl? „Agent mi zavolal a zeptal se mě, jestli nemám zájem jít hrát hokej v České republice. Sezona se mi příliš dobře nevedla, tak jsem se rozhodl zkusit restart a jsem moc rád, že jsem dostal takovou příležitost! V základní části a play off chci fanouškům ukázat, čeho jsme schopni jako tým společně dosáhnout,“ přeje si třiadvacetiletý forvard.

Právě Švyrjov kromě ruských klubů okusil ve své kariéře i zámoří, byl draftován Coloradem, díky čemu mohl dvě sezony nastupovat v AHL. „Byly to skvělé časy a parádní zkušenost, na kterou mám dobré vzpomínky. Teď jsem ale v krásném městě a silném týmu, pojďme se soustředit na to, jak na konci sezony získáme titul,“ věnuje se Švyrjov jen Pardubicím.

První dny po příchodu na východ Čech byly hektické, ruský forvard šel ihned na led a vlétl do souboje proti Litvínovu. Následující zápas ve Vítkovicích si již připsal gólovou nahrávku u jediné branky Pardubic. „Ano, první zápas byl pro mě těžký, protože jsme poslední měsíc neměl žádnou zápasovou praxi. Ve druhém utkání jsem se již cítil mnohem lépe, nyní aktivně pracuji s trenérským týmem na zlepšení mé fyzické kondice, abych byl na play off maximálně připraven,“ je si vědom svých nedostatků.

V Pardubicích se mu výrazně líbí. „Krásné město, výborná česká kuchyně, skvělí spoluhráči a velmi dobré podmínky pro hokej,“ pochvaluje si Švyrjov. Navíc není na vstřebávání zážitků rozhodně sám, v kabině mu pomáhá kazašský obránce Sergijenko, jenž také patří k novým akvizicím na střídačce Dynama. „Jurij je skvělý chlap, je s ním velká legrace. Chodíme spolu na tréninky a dohromady se snažíme, abychom naší prací přispívali k vítězství týmu,“ popisuje útočník se zkušenostmi z Kontinentální hokejové ligy Igor Švyrjov.