26.05.2020
Redakce

Z Jihlavy přichází do Pardubic útočník Lukáš Anděl

Do pardubického útoku přibude nová tvář. Z Dukly Jihlava na východ Čech zamířil útočník Lukáš Anděl.

Dvaadvacetiletý subtilní útočník Lukáš Anděl mění Vysočinu za Polabskou nížinu. Jihlavský odchovanec si už extraligu dvakrát zahrál. Poprvé v sezoně 2017/2018 v dresu Jihlavy, kdy získal v 52 utkáních 14 bodů. Extraligový led brázdil i předloni, když si jej na čtyři zápasy půjčil Zlín. U Ševců odehrál čtyři utkání a připsal si tři body.

„Lukáše jsme si vytipovali díky našemu scoutingu. Na svůj mladý věk měl velice vydařené a produktivní dvě sezony v první lize. Jako mladík se neztratil ani v extraligové sezóně, kdy zaznamenal šest gólů. Lukáš je typ hráče, který může svým stylem hry oživit naši ofenzívu. Domluvili jsme se na jednoleté smlouvě s možností prodloužení na více let,“ řekl na adresu Lukáše Anděla člen představenstva HC Dynamo Pardubice Dušan Salfický.

V loňské sezoně posbíral rodák z Jihlavy v 54 střetnutích Chance ligy 32 bodů. Lukáš Anděl prošel mládežnickými reprezentačními výběry, rok strávil v Red Bull Hockey Academy v Salcburku.

„Je to velká výzva, moc se těším. Jelikož už jsem si extraligu zkusil a vím, jaká je, tak se těším o to víc. Doufám, že týmu dám co nejvíce z toho, co umím, a bude se nám dařit,“ popsal své pocity Lukáš Anděl.

Lukáš Anděl v dresu Jihlavy. Zdroj: HC Dukla Jihlava