02.02.2024
Redakce, foto: Ronald Hansel

Se základní částí jsme spokojení, říká po jistém postupu do play off trenér deváťáků Marek Hemský

Mládežnická kategorie U15, neboli 9. třída, má za sebou základní část sezony. Dynamo skončilo v extraligové skupině B na čtvrtém místě a zajistilo si tak přímý postup do play off. Nyní čeká mladé Pardubáky nadstavba, ve které budou bojovat o postavení do vyřazovacích bojů. „Se základní částí jsme spokojení, naším cílem bylo skončit do čtvrtého místa,“ říká hlavní trenér kategorie U15 Marek Hemský.

Pardubičtí deváťáci dokázali vybojovat postup do play off už v základní části sezony. Vstupovali do ní přitom v téměř novém složení.

„V létě jsme vytvořili skoro nový tým, přišla spousta nových kluků. Zařadili jsme mladší hráče ročníku 2010, konkrétně pět z nich s námi pravidelně nastupovalo a svým výkonem vůbec nezklamali,“ říká Marek Hemský, hlavní trenér kategorie U15.

Dynamo mělo dobrý vstup do sezony, následně přišlo krátkodobé zhoršení výsledků.

„Soutěž jsme začali velice slušně, potom se nám chvíli nedařilo, zbytečně jsme ztráceli body. Ke konci jsme se ale zase zvedli,“ hodnotí kouč.

Pardubáci bojovali o přímý postup do play-off do posledního kola, shodou okolností rozuzlení přišlo ve Východočeském derby.

„Naším cílem bylo skončit do čtvrtého místa. Vyvinulo se to tak, že po MČR krajů jsme měli přímý souboj s Hradcem o to čtvrté místo a jednoznačně jsme ho vyhráli. Ukázali jsme naši sílu směrem k další fázi sezony,“ cení si trenér deváťáků.

V základní části se Dynamo utkalo se sedmi soupeři. První skončil Liberec, naopak na posledním místě zůstal pouze se 2 body Havlíčkův Brod.

„Kvalita soutěže byla výborná. Samozřejmě byl tam Havlíčkův Brod, který zaostával a nesbíral v těch zápasech body, ale třeba Tábor nás velice překvapil, protože dokázal potrápit každý tým,“ říká Marek Hemský.

Nyní 9. třída zahájí nadstavbu, ve které bude bojovat o postavení do vyřazovacích bojů.

„V nadstavbě chceme vyzkoušet nějaké další mladší kluky, kteří třeba do základní části nezasáhli, abychom věděli, jak jsou na tom. Nechceme to ale podcenit, cíl je skončit do třetího místa, abychom měli dobrou pozici do play off. Ve vyřazovacích bojích chceme postoupit přes první kolo a uvidíme, co bude dál,“ vyhlíží klíčovou část sezony Marek Hemský.