29.05.2020
Redakce

Robert Kousal podepsal novou smlouvu s Dynamem!

Hokejový klub Dynamo Pardubice se dohodl na nové smlouvě s útočníkem Robertem Kousalem. Forvard se zkušenostmi z KHL či švýcarské ligy podepsal tříletý kontrakt.

Robert Kousal strávil v Dynamu celou loňskou sezonu, odehrál 43 utkání a připsal si v nich 33 bodů.

„Už dříve jsme avizovali, že chceme udržet naše klíčové hráče z loňské sezony. Robert mezi ně bez diskuzí patřil. Asi nemusíme Roberta dlouze představovat. Je to hráč, který vloni svým bodovým příspěvkem výrazně pomohl k záchraně soutěže. Je to Pardubák, bylo na něm vidět, že mu na klubu hodně záleží. Jsme proto rádi, že takový hráč, jakým Robert je, u nás bude pokračovat,“ okomentoval podpis důležitého článku mužstva člen představenstva HC Dynamo Pardubice Dušan Salfický.

Robert Kousal je pardubickým odchovancem. Má zkušenosti ze zámořské juniorské ligy OHL, rok a půl strávil v Čechově v KHL, rok odehrál také za Metallurg Novokuzněck ve stejné soutěži. Další dva ročníky strávil ve Švýcarsku v Davosu a v sezoně 2018-2019 působil v celku Brynäs v nejvyšší švédské soutěži. Dvakrát si zahrál na mistrovství světa, dvakrát s Pardubicemi vyhrál extraligu.

„Těším se na novou sezonu a věřím, že se uvidíme v září,“ vzkázal devětadvacetiletý střední útočník pardubickým fanouškům.

Robert Kousal podepsal novou smlouvu s HC Dynamo Pardubice. Foto: HC Dynamo