17.06.2020
Redakce

Představujeme vám vytouženou posilu: Jakube, vítej doma!

Hokejový klub Dynamo Pardubice se domluvil na spolupráci se prvotřídním obráncem Jakubem Nakládalem. Ostřílený zadák se domluvil na víceleté smlouvě.

Zkušený obránce Jakub Nakládal se vrací do Pardubic. Náš dres oblékne poprvé od ročníku 2011/2012. S Pardubicemi si užil mistrovské oslavy po sezoně 2009/2010. V zahraniční nastupoval v mužstvech KHL Salvat Julajev Ufa, Spartak Moskva, Lev Praha a naposledy Lokomotiv Jaroslavl. Kromě KHL odehrál i 30 zápasů v NHL v Calgary Flames a Carolina Hurricanes. Jeden rok strávil ve finské lize v TPS Turku. Posledních tři a půl roku hrál v Jaroslavli.

„Kuba Nakládal si drží vysokou kvalitu na mezinárodní scéně již několik let a proto jsme spokojeni, že jsme jeho příchod dotáhli do úspěšného konce. Pardubice byly pro Kubu jasnou prioritou. Každý takovýto návrat úspěšného odchovance do Pardubic je pro klub vždy dobrou vizitkou,“ uvedl člen představenstva HC Dynamo Pardubice Dušan Salfický.

Jakub Nakládal má bohaté zkušenosti i z reprezentace. Účastnil se tří mistrovství světa, Světového poháru a Zimních olympijských her v Pchjongčchangu. Z MS 2012 má bronzovou medaili.

„Když jsem tenkrát odcházel z Pardubic, neměl jiný plán, než že se do nich zase vrátím a opět obléknu jejich dres. Jiná volba pro mě ani neexistovala. Jsem moc rád, že to takto dopadlo a těším se, až týmu pomohu,“ myslí si nová posila HC Dynamo Pardubice Jakub Nakládal.

Dvaatřicetiletý bek bude v Dynamu oblékat dres se svým oblíbeným číslem 87. „Po řadě zahraničních angažmá se vrací Kuba Nakládal do klubu, odkud odcházel. Tak by to mělo být a je to vizitka, že se s pardubickým hokejem skutečně něco děje. Věříme, že tu vytvoříme ideální pracovní prostředí. Od Kuby si slibujeme především uplatnění zkušeností a třeba zrovna vedle něj může vyrůst další skvělý obránce pro Pardubice,“ řekl k příchodu hlavní trenér HC Dynamo Pardubice Milan Razým.