24.01.2021
Redakce

Petr Dědek získal ocenění Český Goodwill 2020

I díky podpoře fanoušků Dynama se stal Petr Dědek ohodnoceným v rámci 8. ročníku prestižního ocenění podnikatelům a firmám, kterých si lidé váží, Český Goodwill 2020. Petr Dědek byl do soutěže nominován právě za loňskou záchranu pardubického hokejového klubu, kterému hrozil historicky první sestup z nejvyšší soutěž. Místo toho nyní, jen rok poté, je Dynamo na vzestupu.

S ohledem na stále trvající protiepidemická opatření se předávání konalo v neformální atmosféře venkovního autokina v blízkosti Strahovského stadionu. I tak ve svých vozech dorazilo na 200 hostů z celé republiky.

Z celkového počtu 101 platných nominací, které organizátor projektu, česká poradenská skupina HPCG, letos od veřejnosti obdržela, do finále postoupilo 62 podnikatelů a společností, kterých si lidé váží. V hlavní kategorii „Firmových oscarů“ skončil Petr Dědek na skvělém třetím místě.

„Velmi si vážím této podpory od fanoušků Dynama. Je to pro mě další motivace, že změny, které jsme nastartovali v loňském roce, přinášejí efekt a příznivci Dynama z nich mají radost. Teď jsme o rok dál a vidím, jaký jsme odvedli kus práce. Přibližujeme se našim cílům, aby Dynamo patřilo k nejlepším týmům extraligy,“ řekl Petr Dědek po převzetí bronzového ocenění.

Původní český projekt s tradicí od roku 2013 oceňuje podnikatele a firmy, kterých si lidé váží, pro jejich odpovědný přístup k podnikání, morální kvality a poctivou práci.

Ocenění Český Goodwill je primárně založeno na nominacích veřejnosti, přičemž už samotná nominace je tím největším oceněním. Veřejnost také rozhoduje o nositeli titulu Osobnost.

Petr Dědek, majitel developerské společnosti D+D REAL, začal v lednu roku 2020 uvažovat o svém vstupu do pardubického hokejového klubu, kterému reálně hrozil sestup z extraligy. Klub začal finančně podporovat a díky tomu se skoro až zázrakem Dynamo v extralize udrželo. V létě se pak stal novým majoritním vlastníkem klubu, který se začíná vracet na špici českého hokeje.