01.05.2023
Redakce

Pět posil pro B tým! Přichází Žálčík, Hrníčko, Mikyska, Voženílek a Honzík

Kádr pardubického B týmu se rozrostl o pět nových jmen! Pod trenérem Václavem Baďoučkem budou v sezóně 2023/2024 nastupovat Lukáš Žálčík, Dominik Hrníčko, Josef Mikyska a Marek Voženílek. Branku Dynama B pak bude v příštím ročníku strážit David Honzík.

Lukáš Žálčík

Velkou posilou do ofenzívy pardubického B týmu je Lukáš Žálčík, který v posledních sezónách patřil k vůbec nejproduktivnějším hráčům Chance ligy. V loňské sezóně v dresu Šumperka se stal nejlepším střelcem ligy, v celkovém bodování skončil se ziskem 49 bodů v 50 zápasech na třetím místě. „Počítám s tím, že se ode mě budou očekávat góly. Moji roli jsme však ještě příliš neřešili," přiblížil Žálčík, který byl na základě hlasování sportovních manažerů zvolen do All-Star týmu Chance ligy za uplynulou sezonu.

„Pro Pardubice rozhodlo hlavně to, že mi plně věří. Jednání s Tomášem Rolinkem a Dušanem Salfickým navíc bylo výborné. V kabině znám dost kluků, takže nejdu úplně do neznámého. Jedno z lákadel je určitě i možnost zahrát si v extralize. Nejdřív si o tom musím ale samozřejmě říct výkony na ledě," říká dvaatřicetiletý útočník po příchodu do Dynama.

Fotografie: HC Draci Šumperk

Dominik Hrníčko

Liberecký odchovanec přichází na východ Čech z Poruby, kde v loňské sezóně zaznamenal 28 bodů ve 44 utkáních, další 3 kanadské body pak přidal v play off. Ve třech zápasech si loni navíc vyzkoušel také extraligu, kde pomáhal Liberci.

„Měl jsem ještě nějaké nabídky, Dynamo je ale klub s obrovskou tradicí a bylo pro mě ohromné lákadlo zahrát si v této organizaci. Další důvod bylo jednání Tomáše Rolinka, který mě nadchl hned při prvním telefonátu," popsal Hrníčko. „V týmu některé kluky znám. Těším se na to, že budeme dobrá parta a budeme společně vyhrávat. Víme, jak dopadla minulá sezóna a určitě budeme chtít hrát výš. Vždy jsem byl týmový hráč a chci dojít co nejdál."

Fotografie: Bílí Tygři Liberec

Josef Mikyska

Z polského JKH GKS Jastrzebie přichází do Dynama Josef Mikyska. Osmadvacetiletý centr se v polské soutěži prezentoval téměř bodem na zápas. V minulosti si vyzkoušel angažmá také v Německu, Anglii, na Slovensku, nebo v české extralize, kde naskočil v dresu Liberce a Vítkovic celkem do 93 zápasů.

„Pardubice jsou velký tým, takže jsem rád, že budu hrát v této organizaci. Vím, do čeho jdu. Chance liga je kvalitní soutěž. Musím se dobře připravit a být lídr jak na ledě, tak mimo něj. Hrozně se na to těším, beru to jako velkou výzvu. Chci bojovat také o to, abych si zahrál nějaký zápas i v A týmu," říká Mikyska po příchodu do Dynama.

Josef Mikyska se navíc dobře zná jak s Dominikem Hrníčkem, tak Lukášem Žálčíkem. „Dominika znám už od základní školy. Je o rok mladší, už od žákovských kategorií jsme ale hráli spolu. Potkali jsme se poté i v Benátkách. S Lukášem Žálčíkem jsme bydleli spolu na bytě, když jsme hráli v Českých Budějovicích. Znám je oba opravdu dobře, takže je to takový hezký bonus."

Fotografie: HK Dukla Trenčín

Marek Voženílek

Po čtyřech letech si opět zahraje v pardubickém dresu Marek Voženílek. Devětadvacetiletý obránce se do Pardubic vrací po sezónách strávených převážně ve Vsetíně, Ústí nad Labem a Vrchlabí. Právě se Vsetínem došel v minulé sezóně až do finále Chance ligy, ve kterém se však nakonec radoval Zlín. Celkově už nastoupil pardubický odchovanec v druhé nejvyšší české soutěži do 131 zápasů a připsal si 22 bodů.

„V Pardubicích jsem se narodil, mám tu rodinu, bydlím tu. Určitě to bylo jedno z hlavních lákadel, proč se vrátit. Jsou tu navíc trenéři i hráči, které znám. Dynamo jsem stále sledoval, občas jsem se i zašel na kluky podívat. Už se nemůžu dočkat, až se poprvé sejdeme a začneme sezónu," říká Voženílek.

Fotografie: HC Draci Šumperk

David Honzík

Pardubický B tým hlásí také posilu do brankoviště. Post týmové jedničky by měl v sezóně 2023/2024 hájit David Honzík. „O mé roli jsme se s Tomášem Rolinkem a Dušanem Salfickým bavili. Věřím, že mám nějaké kvality na to, abych to zvládl," věří Honzík. Devětadvacetiletý brankář působil v posledních dvou sezónách převážně na Slovensku, kde hájil barvy Nitry a následně také Trenčína. Do třech zápasů naskočil v minulé sezóně také v dresu Zlína.

„Nabídka Dynama byla přímočará a férová. Nechtěl jsem čekat, co dalšího se objeví, proto jsem se rozhodl pro Pardubice. Po dvou letech na Slovensku jsem se navíc chtěl vrátit domů," říká po příchodu do Dynama 189 centimetrů vysoký brankář.