15.01.2021
Redakce

Pardubice si pojistily budoucnost – nové smlouvy dostali Klouček a Bučko

Dvojice mladých hráčů Dynama dnes podepsala nové kontrakty. Jsou jimi gólman Milan Klouček a obránce Martin Bučko.

Dvaadvacetiletý Klouček se před letošní sezonou vrátil zpátky do Pardubic po úspěšném ročním působení v Madeta Motor České Budějovice a vytvořil brankářskou dvojici s Pavlem Kantorem.

„Jsem rád, že budu další sezonu v Dynamu a v Pardubicích, kde jsem doma a mám to rád. Začátek sezony nám sice příliš nevyšel, ale naše výsledky i výkony jdou nahoru a doufám, že to bude postupně gradovat až do play-off, kde chceme uhrát dobrý výsledek. Chci se neustále zlepšovat a svými výkony co nejvíce pomoci týmu,“ uvedl mladý pardubický brankář. V extralize dosud nastoupil do sedmi utkání. Zároveň nastupoval i v dresu našeho partnerského klubu HC Stadion Vrchlabí a v pěti utkáních měl průměr branek na zápas 1,97 a 94,1% úspěšnost zákroků. Hráč, kterého si v roce 2018 v draftu zamluvili Nashville Predators, prodloužil s Pardubicemi spolupráci o jeden rok.

Druhým hráčem, který dnes prodloužil své angažmá v Dynamu, se stal Martin Bučko. Slovenský obránce zatím stihl v tomto ročníku odehrát dva extraligové zápasy. Více startů nasbíral v partnerském klubu ve Vrchlabí, kde už odehrál 13 partií.

Martin Bučko, foto: Ladislav Adámek/ HC Dynamo

„Své dosavadní působení v Pardubicích hodnotím pozitivně. Oblíbil jsem si město, a i hokejově jsem zde vyrostl. Loni jsem si vyzkoušel roční hostování v Košicích, ale těšil jsem se zpět do Pardubic. Přál jsem si prodloužit zde smlouvu a jsem moc rád, že to vyšlo,“ okomentoval svůj podpis dvacetiletý zadák. Rodák z Martina prodloužil s Pardubicemi o další tři roky.

Oba podpisy zhodnotil i sportovní ředitel Dynama Dušan Salfický: „Milan Klouček patří k našim odchovancům, našemu klubu má co dát a počítáme s ním i do budoucna. Martin Bučko v naší organizaci působí už tři roky, podává skvělé výkony v našem partnerském klubu ve Vrchlabí. Rozhodli jsme se proto jeho budoucnost spojit s naší organizací,“ řekl Salfický.