26.04.2023
Redakce

Pardubice jsou hockeytown. Děkuji za krásné dva roky, loučí se Dominik Frodl

Po dvou sezonách se s Pardubicemi loučí sedmadvacetiletý brankář Dominik Frodl, jenž odchází do karlovarské Energie. Za Dynamo odchytal v Tipsport extralize 58 zápasů s průměrnou úspěšností zákroků 92.3 %. Frodo, děkujeme za odvedené služby a přejeme hodně štěstí v další kariéře.

Dominik Frodl přišel na východ Čech před sezonou 2021/2022 z Plzně a v první sezoně byl pardubickou brankářskou jedničkou. V základní části odchytal 38 zápasů s úspěšností zákroků 91.62 % a připsal si také jednu asistenci, následně ve vyřazovacích bojích odchytal všech osm duelů s průměrnou úspěšností 90.87 %. Ve druhé sezoně vytvořil silnou brankářskou dvojici s Romanem Willem, i díky jejich dobrým výkonům dosáhlo Dynamo po dlouhých dvaceti letech na prvenství v základní části Tipsport extraligy.

„Pardubice mi daly krásné dva roky života. Daly mi dceru, spoustu nových kamarádů, zážitků. Prostě skvělé, hockeytown jak se patří. Vždycky jsem to slýchal od kluků, ale když to prožiješ, tak pochopíš, co ten hokej pro město znamená,“ mluvil o svém posledním působišti v superlativech a pokračoval: „Letos byla sezona po covidu a pořád chodilo deset tisíc lidí, což je neskutečné. I tím, že člověk šel na nákup, lidé se ptali, proč jsme včera prohráli, nebo že jsme vyhráli a byl to super nápad. V tomhle je to daleko intenzivnější než v Plzni.“

Sedmadvacetiletý gólman si rychle získal oblibu u pardubických fanoušků. „Fanouškům se snažím vždycky vyhovět s fotkou, podpisem. Neřekl bych, že jsem nějaký mega showman na ledě, nemám rád nějaké kaskadérské kousky, že bych tam jezdil pět minut po zápase a děkoval se, že jsme vyhráli. Rád jsem jim ale skočil rybičku a možná i nějaký projev v rozhovorech. Jsem rád, že si mě fanoušci oblíbili a co jsem tak četl, vesměs všichni mi přejí štěstí, za což jsem strašně rád.

Frodl ve druhé sezoně v Dynamu vinou zranění ruky odchytal jen 12 zápasů, v nich měl ale parádní čísla. Úspěšnost zákroků 94.61 % a průměr 1.37 inkasovaných branek na zápas. „Po posledním zápase tam emoce určitě byly. Měli jsme tady skvělou partu kluků, za každého bych dal ruku do ohně. Měli jsme nějaký cíl, který nevyšel, takže i to mě mrzelo. Ono to není tak jednoduché, že si člověk řekne, že každý rok bude hrát semifinále nebo finále. Neví, kdy se zase bude mít šanci se dostat zase takhle blízko. Pro mě to nebylo tak, že bych byl zapšklý, že nechytám, to byl prostě ten vývoj sezony. S kluky jsem se snažil žít co nejvíc, měli jsme skvělou partu a hrozně mě to mrzelo, možná i tím, že jsem věděl, že to pro mě byl poslední zápas. Ale spíš podle mě převažovalo to, že jsme nedošli tam, kam jsme mohli,“ řekl k uplynulé sezoně.

Prozradil také vtípek z kabiny. „V sezoně ze srandy vzniklo, když jsem nějaký zápas nechytal, tak to bylo tak, že máme Ferrari v garáži.(smích) Pak to vlastně napsali v článku na iSportu, že jsme s Willdou Lamborgini a Ferrari, takže jsme si z toho dělali srandu. Před zraněním jsem měl ve skříňce v kabině dva obrázky, první bylo Ferrari jak vyjíždí a druhá byla zavřená brána, takže garáž. Kluci když přišli, tak věděli, kdo chytá a ve skříňce jsem měl buď zavřeno nebo otevřeno.

„Byl jsem pokladníkem i DJem. Na pokladníka se už hlásil Honza Košťálek, v pokladně mi ale nic nezbylo, tak nevím, co bude přebírat.(úsměv). Ale myslím si, že on se v tom bude určitě angažovat, když jsem byl zraněný, tak vybíral výpalné za mě. A DJe nevím, to by mohl dělat asi každý. Já jim pošlu playlist, tak si mohou hrát to stejné. Laťka je vysoko,“ říkal v úsměvem na tváři.

„Chtěl bych poděkovat za krásné dva roky, že jste nám fandili, podporovali. Byl jsem strašně rád, že jsem si mohl užít tuhle historii, prostředí tohoto hokejového města. Kdyby Bůh dal, určitě bych se do Pardubic někdy rád vrátil,“ vyjádřil se na závěr brankář Dominik Frodl.