10.04.2024
Redakce

PREVIEW: Dorost čekají venkovní zápasy finále

Poprvé od roku 2011 bojují pardubičtí dorostenci o titul republikového šampióna. Po dvou zápasech na pardubickém ledě je série vyrovnána 1:1 na zápasy. Nyní se série přesouvá do Mladé Boleslavi. „Musíme tam jet s lepším vstupem do utkání. Musíme si prostě ten výkon udržet celý zápas," velí Vít Macek. Venkovní zápasy jsou na programu 11. a 12. dubna.

Pardubičtí dorostenci vstoupili do finálové série skvěle. Důležitou výhru 2:1 vystřelil v 59. minutě úvodního zápasu David Krčál. „Pro nás strašně cenná výhra, otočili jsme výsledek z 0:1 na 2:1. Dali jsme druhý gól chvíli před koncem a strašně důležitý bod v sérii pro nás,“ radoval se po úvodní výhře trenér Vojtěch Faltys.

Druhý zápas však vyšel lépe Mladé Boleslavi, ta si díky výhře 3:2 veze domů vyrovnaný stav série. Ačkoli Dynamo ve druhém zápase přestřílelo Boleslav a zapsalo o dvanáct střel na branku více, prosadit se však dokázalo pouze dvakrát na přelomu první a druhé třetiny. Pevná obrana Bruslarů už poté pardubickému dorostu žádnou další branku nedovolila.

„Byl to vyrovnaný zápas. V prvních dvou třetinách to od nás nebylo ono, stejně jako včera. Třetí třetina byla slušná, včera jsme díky ní vyhráli, dnes nám nestačila. Budeme muset udělat všechno proto, abychom začali dříve a odehráli celý zápas tak, jako jsme hráli ty třetí třetiny. Kvůli tomu jsme dnes utkání ztratili. Jinak vyrovnané utkání a bude to boj v každém zápase," popsal po druhém zápase Faltys.

Série se nyní přesouvá do Mladé Boleslavi, kde jsou 11. a 12. dubna na programu další dva finálové zápasy. Oba venkovní zápasy jsou naplánované na 18:00. Zpět do Pardubic se série vrátí v neděli 14. dubna.

„Musíme tam jet s lepším vstupem do utkání. Musíme si prostě ten výkon udržet celý zápas a ne to dohánět až ve třetí třetině, kdy nám teče do bot,“ vybízí útočník dorostu Vít Macek.

Dokáží dorostenci v Mladé Boleslavi přidat další výhry a přiblížit se k prvnímu dorosteneckému titulu Dynama z roku 2010?