14.02.2022
Redakce

Nebylo to od nás špatné, uvedl po zápase v Třinci dvoubodový Cienciala

Proti svému bývalému klubu zaznamenal David Cienciala gól a asistenci. Bohužel to na bodový zisk pro Dynamo nestačilo. Hokejisté Pardubic ovšem klesat na mysli nemusí, již v pátek je čeká další utkání - derby s hradeckým Mountfieldem. „Škoda, že jsme prohráli, ale zápas to byl parádní. Hrálo se nahoru dolů, útočně. To mě baví. Hlavy dole mít nemusíme, nebylo to špatné a je to pořád hokej. V pátek hrajeme další utkání,“ říká jeden z tahounů ofenzívy Dynama.

Pardubice cestovaly do Třince s cílem obrat lídra tabulky o body. To se část zápasu dařilo, Dynamo se dostalo dvakrát do vedení. Domácím se ovšem povedlo využít dvě početní výhody a zápas otočit. „Mají nejlepší přesilovky v extralize. My to víme, ale udělali jsme nějaké zbytečné fauly. Třinec to umí využít. Dobře to sehráli, to se těžko brání,“ uvedl po utkání David Cienciala.

Šestadvacetiletý útočník dokázal proti svému bývalému zaměstnavateli vstřelit branku a připsal si i asistenci. Obnovená spolupráce s Robertem Říčkou tak po návratu druhého jmenovaného po zranění úspěšně pokračuje. „Jde to cítit. My si sedíme od začátku sezóny. Když vám vypadne z formace někdo, s kým si opravdu dobře rozumíte, tak je to znát. Poslední dva zápasy nás už na ledě bylo plno. Musíme v tom pokračovat. Škoda, že jsme dnes nevyhráli, ale je to pořád hokej. V pátek hrajeme další zápas, jde se dál.“

„Myslím si, že pro diváky to byl parádní zápas. Hrál se hokej nahoru dolů, útočný. Pro nás smolný, že jsme prohráli o jeden gól, ale myslím, že to byl dobrý zápas, který měl náboj. Když hraje první se třetím, tak ho má vždycky. Mě to baví, protože se hraje útočný hokej a škoda pro nás. Myslím si ale, že nemusíme mít hlavy dole. Byl to dobrý zápas, prostě jsme dali o jeden gól méně. Měli jsme tam nějaké tyčky, nebylo to špatné,“ zhodnotil duel s Oceláři produktivní forvard.