06.07.2023
Redakce

Návrat z NHL! Dynamo posílí útočník Martin Kaut

​První letní posila je tu! Ofenzívu Dynama posílí Martin Kaut, který tak oblékne pardubický dres znovu po více než dvou letech. Na východě Čech podepsal smlouvu do roku 2025. „Jsem rád, že to dopadlo. Všechno tady znám, hrál jsem tu od mládeže, takže se těším, že budu znovu oblékat pardubický dres,“ říká po návratu do Pardubic třiadvacetiletý útočník.

„Jsem strašně rád, že jsem se mohl vrátit zpátky do Dynama. Když už se vědělo, že nebudu hrát v Americe, klub se mi ozval, rychle jsme se domluvili a jsem rád, že to dopadlo. Všechno tady znám, hrál jsem tu od mládeže, takže se těším, že budu znovu oblékat pardubický dres," těší se Martin Kaut, který doplní v organizaci Dynama staršího bratra Tomáše.

„Z mládeže znám i pana Varaďu. Vím, že to je náročný a přísný trenér. Myslím, že přesně tohle potřebuji, abych se mohl zlepšovat. Byl to také jeden z důvodů, proč jsem se do Pardubic vrátil,“ popisuje 188 centimetrů vysoký forvard.

Na obnovenou spolupráci s třiadvacetiletým útočníkem se těší také trenér Václav Varaďa: „Jsem rád a nadšen, že náš tým posílí takto talentovaný hráč, který do velkého světového hokeje vyletěl z pardubické mládeže. Martina jsem již vedl v mládežnických reprezentacích a věřím, že do našeho týmu přinese dravost, produktivitu a zároveň také, i přes jeho nízký věk, spoustu zkušeností.“


Martin Kaut přišel do Dynama během sezóny 2014/2015 ze Žďáru nad Sázavou a ihned se zařadil mezi tahouny pardubických mládežnických týmů. První extraligové starty přišly o dva roky později. Celkově naskočil v dresu Dynama do 68 utkání, ve kterých zapsal 18 kanadských bodů.

V draftu do NHL si ho v roce 2018 ze 16. pozice vybralo Colorado Avalanche. Právě v jeho dresu si připsal první starty i vstřelené branky v nejprestižnější hokejové soutěži světa. V závěru loňské sezóny si zahrál také za San Jose Sharks. Nyní se reprezentační útočník znovu představí pardubickým fanouškům.

“Bude velkou posilou, získal zkušenosti v NHL a je stále ve věku, kdy má kariéru před sebou. Je to typ útočníka, jakého potřebujeme. Navíc je to náš odchovanec a vrací se do prostředí, které dobře zná,“ říká k nové akvizici majitel pardubického týmu Petr Dědek.