09.06.2020
Tisková zpráva

Městské zastupitelstvo dnes odhlasovalo prodej HC Dynamo Pardubice

Členové zastupitelstva města Pardubice na svém dnešním zasedání odsouhlasili prodej kontrolního balíku akcií HC Dynamo Pardubice společnosti podnikatele Petra Dědka.

Dlouho očekávané rozhodnutí dnes padlo. Zastupitelstvo města Pardubice schválilo vstup nového majoritního akcionáře do hokejového klubu Dynamo Pardubice. Tím se stala společnost podnikatele Petra Dědka. Dohoda s městem je uzavřená minimálně na 15 let s opcí na dalších deset roků.

„Máme velkou radost, že jsme se stali novým majoritním akcionářem. Uděláme maximum pro to, abychom oprášili jméno a značku Dynamo a vrátili klub do nejvyšších pater extraligy. Je před námi velká výzva a spousta práce. Máme ale hodně energie a síly, abychom to dokázali,“ řekl nový majoritní akcionář klubu HC Dynamo Pardubice Petr Děděk.

„Jsem moc rád, že dnešní hlasování úspěšně završilo úsilí a energii, kterou věnovaly oba vyjednávací týmy přípravě této transakce. Její prospěšnost se podle mého názoru projevovala už od ledna letošního roku, kdy pan Dědek a nové představenstvo začali spolupracovat s Dynamem Pardubice,“ sdělil člen představenstva HC Dynamo Pardubice Dušan Salfický.