12.09.2020
Redakce

Martin Kaut začne novou sezonu v dresu pardubického Dynama!

Bývalý hráč Pardubic a v současnosti hráč Colorada Avalanche Martin Kaut se v létě připravoval s Dynamem. S ohledem na pozdější start nového ročníku NHL se vedení hokejového klubu HC Dynamo Pardubice podařilo dohodnout s Martinovým zámořským zaměstnavatelem a mladý útočník tak začne ročník v dresu pardubického klubu. A poprvé nastoupí hned v odvetě finále Generali Česká Cupu proti Třinci!

Dvacetiletý odchovanec Žďáru nad Sázavou oblékal dres Dynama naposledy v sezoně 2017-2018, kdy posbíral v 38 utkáních 16 bodů za devět branek a sedm asistenci. V play-off pak přidal v dalších sedmi zápasech pět bodů. Nyní se do začátku nového ročníku NHL oblékne do pardubického dresu znovu.

„Jsme potěšení, že se nám podařilo získat souhlas Colorada, aby za nás Martin nastoupil v začátku extraligy. Za sebe mohu říct, že jednání nebyla vůbec jednoduchá, svědčí to o tom, jak si Martina v Coloradu cení. Jsem moc rád, že se vše povedlo a věřím, že Martin bude na startu extraligového ročníku hrát klíčovou roli v našem týmu a pomůže nám k úspěšnému startu,“ řekl člen představenstva HC Dynamo Pardubice Dušan Salfický.

V loňské sezoně odehrál Kaut za Colorado Avalanche devět zápasů, ve kterých získal tři body za gól a dvě nahrávky. Dalších 34 zápasů přidal v AHL za Colorado Eagles se statistikou pěti gólů a 13 asistencí. Nastoupil na dvou šampionátech hráčů do 20 let, dalších devět zápasů přidal za reprezentační Áčko.