01.03.2022
Redakce

Kolář k návratu po zlomenině čelisti: Strašně moc se těším

14. ledna během utkání s Kladnem mu puk přerazil čelist. Nyní je zkušený pětatřicetiletý obránce a asistent kapitána Jan Kolář zpět, po měsíci a půl naskočí zpět do zápasu s cílem nakopnout Dynamo k lepším výsledkům. „Dlouho jsem nehrál a jen trénovat není zábavné. Hokej dělám od toho, abych hrál zápasy, takže se strašně moc těším a doufám, že zápas bude dobrý a vyhrajeme,“ říká před duelem v Českých Budějovicích.

„Podruhé v kariéře jsem zraněný během sezony. Nechci říct, že to bylo nejtěžší zranění, ale přišel jsem kvůli němu jsem o nejvíce zápasů. Moc jsem nemohl mluvit, jedl jsem jen kašovitou stravu, ale zase to má výhodu v tom, že mi to srostlo a rovnou můžu hrát,“ ohlédl se za svým zraněním Kolář.

Zkušený zadák se vrací zpět do sestavy v situaci, kdy má Dynamo šňůru pěti porážek v řadě, rád by tak pomohl k jejímu přerušení. „Samozřejmě se pohybuji s kluky v kabině každý den, ale tíha okamžiku na mě asi tolik nedoléhá tím, že nehraji. Jsem více nervózní na tribuně než na ledě. Ale díky tomu, že nehraji, si myslím, že mám více optimističtější myšlení než kluci. Takže to budu chtít nabudit, abychom všichni šli do zápasu s hlavou nahoru a odvedli stoprocentní výkon.“

Pardubický odchovanec nastoupí do utkání se speciálně upravenou helmou. „Podívali jsme se po internetu, co se dá udělat, a viděli jsme, že na olympiádě hrál jeden Švýcar s něčím podobným, co mám teď já. Zjišťovali jsme, co to je a kde se to dá sehnat. Mám upravený celoobličejový štít, kde je vyříznuté hledí. Vypadá to, jak kdybych měl motorkářskou helmu, ale pomáhá to,“ popisuje s úsměvem.