14.03.2021
Redakce

Je skvělé, že jsme to zvládli, raduje se Nakládal. Na Boleslav si věří

​Dynamo zvládlo ve čtvrtém zápase ukončit sérii předkola play-off proti Karlovým Varům. Ve vyrovnaném a emotivním utkání se dlouho čekalo na gól. To prolomili ve druhé třetině Patrik Poulíček a Jakub Nakládal, jehož branka dodala pardubickým hráčům potřebný klid. „Dneska jsme si před utkáním řekli, že je to hlavně o nás," řekl po zápase právě kapitán Dynama.

První třetina čtvrtého zápasu nabídla spíše šarvátky a vyloučení. Hodně vyhrocených situací se točilo okolo branky Filipa Novotného, který byl ve svém brankovišti hodně aktivní a v jedné situaci se dokonce dostal do rozepře s útočníkem Robertem Kousalem. „V první třetině jsme zbytečně ztráceli nervy a nechávali jsme se vyprovokovat. K tomu jsme si pak něco řekli. Bylo to víceméně o tom, abychom zůstali klidní a nepřistupovali na tohle Varům," komentoval dění první třetiny Jakub Nakládal. Rozhodčí rozdali v první části utkání dvacet trestných minut.

Dynamo následně podalo zodpovědný výkon a šlo si za prvním gólem v utkání. Ten nakonec vstřelil ve třicáté třetí minutě Patrik Poulíček. „Bylo to o tom, abychom dali gól a spadlo to z nás," řekl Nakládal, který následně přidal druhý gól do sítě Novotného. Po něm se ještě prosadil krátce po začátku třetí třetiny Andrej Kosticyn a dva góly přidal Luboš Horký. I to dokazuje, že Dynamo se v sérii mohlo spolehnout na všechny čtyři pětky. Toho si je vědom i kapitán Východočechů: „Je to pro nás jedno velké plus. Všechny pětky byly produktivní. Zejména bych chtěl pochválit naší čtvrtou lajnu. Je velká výhoda, že to neleží na jedné nebo dvou lajnách, ale na celém týmu."

Pardubice tak využily druhý mečbol a odvrátily hrozbu vrácení série na východ Čech. Podle třiatřicetiletého Nakládala ale mohlo Dynamo rozhodnout sérii už ve včerejším utkání, ve kterém si nakonec výhru v prodloužení připsala karlovarská Energie: „Zaslouženě jsme tu sérii zvládli 3:1. Můžu říct, že mě mrzí, že jsme to nezvládli včera, protože jsme byli trošku lepší. Ale i tak je to skvělé a jsme moc rádi, že jdeme dál."

S výjimkou prvního utkání byl Nakládal vždy nejvytěžovanějším hráčem týmu Richarda Krále. Pouze ve druhém zápase, ve kterém Dynamo deklasovalo Energii 11:3, nedostal Nakládal na ledě více než dvacet minut. Právě tento zápas se mohl zdát jako zlomový pro celou sérii, celý tým v čele s Nakládalem ale věděl, že na skóre nezáleží a jde jen o jeden kousek do postupové skládanky: „Předpokládali jsme, jak to bude vypadat. Pořád je to play-off a hraje se až do konce. Věděli jsme, že po tom debaklu přitvrdí a budou se nás snažit rozhodit. Což se jim dneska v první třetině dařilo, dobře jsme na to zareagovali a sérii si pohlídali."

Důležitým faktorem v celé série byly také výkony Milana Kloučka. Ten dostal ve čtyřech zápasech pouhých šest gólů a výrazně tak pomohl k postupu. „Milan zachytal výborně. Měl těžký start sezóny, ale pak ukazoval, že je výborný gólman. Navíc je mladý a má všechno před sebou. Hrozně nám pomohl, měl tam výborné zákroky. Jsme moc rádi, že ho máme a že nás drží," pochvaloval si výkony mladého brankáře Nakládal.

Ve čtvrtfinále čeká na Dynamo další těžký soupeř, Mladá Boleslav. Ta po základní části obsadila třetí příčku a v zelenobílém dresu exceloval především David Šťastný, který si připsal v padesáti utkáních padesát dva bodů. „Na Mladou Boleslav se začneme připravovat, máme tam ale nějaký čas na regeneraci. Je skvělé, že jsme to zvládli dneska a nemuseli hrát ten pátý zápas. Na Mladou Boleslav si určitě věříme," řekl odhodlaně Nakládal. Čtvrtfinále začíná na ledě Mladé Boleslavi už ve čtvrtek 18. 3., do enteria areny se pak série přesune v pondělí 22. března.