02.08.2023
Redakce

Hvězdný výběr potvrdil kvalitu. Mládežníci Dynama podlehli americké reprezentaci U17 1:6

Pardubičtí hráči ročníku 2006 a 2007 změřili síly v přátelském utkání s americkou reprezentací do sedmnácti let. Zápas ve velké hale enteria areny vyzněl lépe pro zámořský tým, který si před Turnajem 5 zemí v Chomutově připsal po skvělém výkonu na širším hřišti výhru 1:6. Utkání plné brankových příležitostí doprovázela skvělá kulisa diváků.

Pardubičtí tahali od začátku utkání za kratší konec. První zásah uštědřil svěřencům Davida Havíře v desáté minutě trefou při vlastním oslabení Niles Benson. O čtyři minuty později přidal druhou branku odrazem o pardubického brankáře Edward Mutryn a už na 0:3 zvyšoval v polovině zápasu Jackson Crowder. První trefu Dynama zapsal v čase povedenou střelou pod horní tyčku 36:35 Tadeáš Kantor. Další tři zásahy přidali hráči USA ve třetí třetině. Nejprve se přesnou ranou pod lapačku trefil Chase Jette, následně využil dobré střelecké pozice mezi kruhy Samuel Spehar a na konečných 1:6 upravil dvě minuty před koncem Travis Hayes.

Skvělými výkony se na pardubické straně prezentovali hlavně brankáři Vilém Lukáš a Roman Batih, kteří shodně zamezili několika vyloženým příležitostem Američanů. Neskutečný zákrok předvedl hlavně Lukáš. Ten za stavu 0:2 dokázal akrobaticky vychytat přečíslení hned tří hráčů americké reprezentace proti jedinému obránci Dynama.

Výběr USA U17 se tak skvěle naladil na blížící se Turnaj 5 zemí, který se koná v Chomutově. Pardubický klub zajišťoval během přípravy na turnaj americké reprezentaci veškerý program na východě Čech, jak stravu přímo na zimním stadionu, tak i ubytování. Dále také doplňkové aktivity jako je návštěva Aquacentra Pardubice či výlet na Kunětickou horu.