05.04.2024
Redakce

Dorostenci v neděli rozehrají finále na domácím ledě!

Poprvé od roku 2011 budou pardubičtí dorostenci bojovat o extraligový titul, premiérově pak ve finále play off. Jejich soupeřem bude Mladá Boleslav. Finálová série začíná v neděli 7. dubna od 16 hodin v enteria areně.

Letošní sezona pardubického dorostu vejde do klubového historie. Poslední medaili získala tato kategorie v roce 2010, kdy brala bronz. Tehdy se ovšem ještě nehrálo play off, ale závěrečný turnaj Mistrovství České republiky. Na něm si dorostenci zahráli a bojovali o nejvyšší příčky i v roce 2011, tehdy skončili čtvrtí. Od té doby dorost na výraznější úspěchy čekal, ale nyní přidá v historických zápisech novou kolonku.

Jediný republikový titul získal pardubický dorost v sezoně 1966/67, tehdy v československé lize. Tým kolem Vladimíra Martince vybojoval prvenství na závěrečném turnaji 5 nejlepších týmů. Nyní mohou druhé prvenství v klubové historii přidat svěřenci Vojtěcha Faltyse.


Dorostenci si v základní části a nadstavbě vybojovali přímý postup do čtvrtfinále, ve kterém stejně jako A tým narazili na hradecký Mountfield. Mládežníci napodobili dospěláky i výsledkově a postoupili do semifinále. V něm Dynamo vyzvalo Třinec – vítěze základní části skupiny B a druhý tým nadstavbové skupiny O pořadí v play off. Pardubičtí zvládli semifinále nejrychlejším možným způsobem, zvítězili 3:0 na zápasy. Finálovým soupeřem Dynama bude Mladá Boleslav.

Proti Bruslařům si svěřenci Vojtěcha Faltyse zahráli dvakrát v nadstavbové části. Na domácím ledě prohráli těsně 3:4, na stadionu soupeře naopak 3:1 zvítězili.

Středočeši se do finále probojovali nejprve skrze Slavii a poté karlovarskou Energii. Přes Pražany postoupili boleslavští dorostenci po čtyřech duelech, zatímco semifinálová série byla značně napínavější a rozhodovalo až poslední páté klání v KV aréně, v němž tým Martina Škalouda zvítězil těsně 3:2.

Finále zahájí pardubičtí dorostenci na domácím ledě. První zápas je na programu v neděli 7. dubna od 16 hodin. Druhý zápas série se odehraje o den později, čas bude upřesněn. Finále Extraligy dorostu se hraje na 4 vítězná utkání.

Přijďte podpořit dorostence na cestě k vytouženému titulu! Vstupné na zápasy je 10 Kč.

Rozpis finále Play off extraligy dorostu:

1. HC Dynamo Pardubice vs. BK Mladá Boleslav 7. 4. v 16:00 enteria arena, velká hala
2. HC Dynamo Pardubice vs. BK Mladá Boleslav 8. 4. v 17:00 enteria arena
3. BK Mladá Boleslav vs. HC Dynamo Pardubice 11. 4. v 18:00 ŠKOENERGO Aréna
4. BK Mladá Boleslav vs. HC Dynamo Pardubice 12. 4. v 18:00 ŠKOENERGO Aréna
příp. 5. HC Dynamo Pardubice vs. BK Mladá Boleslav 14. 4. v ???? enteria arena
příp. 6. BK Mladá Boleslav vs. HC Dynamo Pardubice 16. 4. v ???? ŠKOENERGO Aréna
příp. 7. HC Dynamo Pardubice vs. BK Mladá Boleslav 18. 4. v ???? enteria arena