04.06.2023
Redakce

Chci dosáhnout svého maxima. Na přípravu jsem se těšil, říká Adam Musil

Po více než měsíční dovolené má za sebou pardubický A tým první týden letní přípravy. „​Po vstupních testech v pondělí a úterý jsme ve středu začali trénovat a zatím je to velice výživné. Když takto budeme makat, krůček po krůčku se dostaneme tam, kam chceme," věří útočník Adam Musil. Jak se těšil na letní přípravu, co dělal během dovolené a jak se těší na spolupráci s Václavem Varaďou?

Jak ses po poměrně dlouhém volnu těšil na začátek přípravy?

„Na letní přípravu jsem se těšil moc. Vždycky je fajn vidět všechny kluky po dlouhé době, být zase pospolu a trávit společně čas."

Dovolená trvala déle než měsíc. Jak sis ji užil?

„Dovolenou jsem trávil relativně aktivně. Trošku jsem si ale odpočinul od hokeje, což je podle mě potřeba. Nedělal jsem ale nic extra speciálního, žádné dovolené. Spíš jsem měl takový aktivní odpočinek a jsem rád, že teď už jsem zase zpátky s týmem a můžeme se společně připravovat na novou sezónu."

Sezónu 2022/2023 jsme zakončili na třetím místě, vypadli jsme v semifinále, což v tu dobu bral určitě každý jako zklamání. Jak dlouho to v tobě zůstalo a řekl sis s odstupem času, že ta sezóna byla vlastně úspěšná?

„Popravdě to furt bolí. Je to pro mě takový hnací motor. To, co dokázal Třinec je obdivuhodné, klobouk dolů před nimi. Strašně si přeji, aby se nám to také povedlo. Musíme tomu dát tu práci obětovat čas. Bohužel loni se nám to nepodařilo, jsem ale odhodlaný, abychom měli co nejlepší sezónu a dali si tu největší šanci, abychom byli úspěšní. To bychom chtěli všichni."

Někteří spoluhráči odjeli po sezóně na mistrovství světa. Sledoval jsi jejich počínání?

„Mistrovství jsem sledoval. Měli jsme tam skvělé zastoupení a klukům jsem fandil. Bohužel jim to nevyšlo. Byla to pro ně ale skvělá zkušenost a doufám, že to přenesou i sem do Pardubic."

Vás nově převzal Václav Varaďa. Je po prvním týdnu přípravy už znát nějaká změna a stihli jste se už alespoň trochu poznat?

„Každý trenér vždy přinese něco speciálního, co ho zdobí. Mně se to osobně líbí, protože od každého kouče si mohu něco vzít. Samozřejmě všichni známe jeho kvality a víme, co má jako hráč a trenér za sebou. Je toho opravdu hodně, co se od něj můžeme naučit a hrozně se těším na spolupráci s ním."

Zakončili jste první týden letní přípravy. Co už máte za sebou a v čem se příprava liší oproti té loňské?

„Po vstupních testech v pondělí a úterý jsme ve středu začali trénovat a zatím je to velice výživné. Každý trenér má své metody a člověk se tomu prostě musí přizpůsobit, sklopit hlavu, makat a věřit, že to je to nejlepší pro něj a i pro celý tým. Když takto budeme makat, krůček po krůčku se dostaneme tam, kam chceme. Všechno to začíná tady na letní přípravě."

Jsi známý dříč. Jak je to s letní přípravou? Snášíš ji třeba lépe, než ostatní kluci v týmu?

Každý má své limity a člověk chce vždy dosáhnout toho svého maxima. Když to řeknu sobecky, snažím se soustředit sám na sebe, abych byl co nejlepší a vím, že jen tím mohu pomoci tomu týmu."