4.9.2023
Redakce

Béčko zvítězilo na ledě Prostějova a úspěšně uzavřelo generálku

Generální příprava na nový ročník Chance ligy pro Dynamo B právě skončila. Pardubická rezerva ji uzavřela venkovním duelem proti Prostějovu, který nakonec po gólech Daniela Herčíka, Daniela Rákose a Robina Kaplana do prázdné branky porazila 3:1. Úvodní zápas druhé nejvyšší soutěže čeká béčko už 13. září a bude se jednat o repete dnešního utkání.

přát., pondělí 4.9.2023, Zimní stadion Prostějov

Prostějov

Dynamo Pardubice B

1:3
0:1, 1:1, 0:1 - 1:3
Branky a nahrávky: 33. Venkrbec (Veselý) – 4. Herčík (Rákos), 35. Rákos (Hrníčko, Zdráhal), 60. Kaplan (Žálčík).
Prostějov: Pavelka (Štipčák) – Hanousek, Šidlík, Poledna, Drtil, Kloz, Pěnčík, Krejčí – Burian, Ostřížek, Doležal – Jiránek, Venkrbec, Fronk – Veselý, Račuk, Illéš – Maruna, Hašek, Slanina
Dynamo Pardubice B: Honzík (Vomáčka) – Nedbal, Zdráhal, Bukač, Kaštánek, Bučko, Voženílek – Žálčík, Rákos, Herčík – Urban, Mikyska, Hrníčko – Lichtag, Kaut, Kaplan – Paleček, Zeman, Pochobradský

Komentář

Svěřenci Richarda Krále vstoupili do duelu raketově a už ve čtvrté minutě přinesla jejich aktivita ovoce v podobě branky křídelníka Daniela Herčíka. Jeho kolega v pětce centr Daniel Rákos výborně načasoval přihrávku z pravého kruhu do prostoru mezikruží a dvacetiletý talent poté okamžitou střelou propálil domácího brankáře. Právě Herčík mohl po zhruba 10 minutách skórovat podruhé a to opět po pasu Rákose, ale tentokrát odkrytou bránu minul.

Domácí tým se dlouho snažil o vyrovnání, které nakonec i přišlo ve 33. minutě. Útočník Jan Veselý na sebe navázal tři hráče a kotouč poslal úplně volnému Matouši Venkrbecovi, jenž se ze slotu nemýlil a pod betony překonal gólmana Davida Honzíka. Dynamo B se však gólem vůbec rozhodit nenechalo. Pět vteřin po inkasované brance získali hosté přesilovku za nesportovní chování obránce Vojtěcha Kloze a šest vteřin před koncem početní výhody znovu převzali zápas do své režie. Dominik Hrníčko a Jan Zdráhal zakombinovali na modré čáře a první jmenovaný pak golfákem napálil puk před bránu, kde stál připravený Daniel Rákos a zmatku využil. Zkušený pardubický matador si tak připsal druhý bod v duelu.

Ve třetí třetině se ještě ve velké šanci objevil útočník Jakub Lichtag, jenže gólman Jaroslav Pavelka jeho jedovatou ránu z levého kruhu famózně vychytal. Úplnou tečku nad zápasem udělal forvard Robin Kaplan, který skóroval už v poslední minutě do prázdné brány. B-tým tak generálku uzavřel úspěšně vítězstvím 3:1 na ledě Prostějova a je plně připravený na novou sezonu Chance ligy.