2.11.2022
Redakce

Pardubice B v důležitém souboji přetlačily Slavii po nájezdech

B tým šel do důležitého boje se Slavií posílen o hráče A týmu, což nakonec přineslo efekt. Do vedení poslal Pardubice na domácím ledě v přesilové hře Tomáš Kaut, na začátku třetí třetiny ale hosté zásluhou Knotka srovnali. Další branka i přes šance na obou stranách nepadla a nerozhodlo se ani v prodloužení. Až v nájezdech bylo Dynamo šikovnější a po gólech Kauta s Urbanem získalo cenné dva body.

Chance liga, 18. kolo, středa 2.11.2022, Chrudim, Zimní stadion

Dynamo Pardubice

Slavia Praha

2:1sn
0:0, 1:0, 0:1 – 0:0 – 1:0
Branky a nahrávky: 23:58 Kaut (Zdráhal, Urban; 5/4), rozh. náj. Urban – 41:12 Knotek (Klikorka, Poletín; 5/4). Rozhodčí: Jaroš, Mejzlík – Thuma, Maňák. Diváci: 403. Vyloučení: 2:5. Využití: 1:1. Střely na branku: 31:39 (14:7, 7:13, 6:17). Zblokované střely: 15:13. Vhazování: 44:17. Průběh utkání: 1:0, 1:1.
Dynamo Pardubice: Klouček – Kubíček, Zdráhal, Tvrdík, Drtina, Nedbal, Koudelka – Lichtag, Kaut, Půhoný – Urban, Rákos, Koffer – Endál, Herčík, Rouha – Hajný, Machač, Kulhánek.
Slavia Praha: Málek – Klikorka, Matyáš, Žovinec, Němeček, Hejda, Szathmáry – Mrňa, Žejdl, Simon – Všetečka, Knotek, Brož – Havrda, Kern, Strnad – Pšenička, Poletín, Houška.

Komentář

Dynamo aktivně začalo a hned v první minutě si vynutilo faul. Následní početní výhoda nebyla vůbec špatně sehraná, když Endál si připravil puk a tvrdou střelou prověřil Málka. V největší šanci se ale objevil Daniel Rákos, na kterého krásně dostal puk Nedbal, ale Málek vytáhl skvělý zákrok lapačkou a zamezil puk, který směřoval mezi tři tyče. Ojedinělou příležitost ke skórování měla také Slavia, Zdráhal očekával icing, ale rozhodčí na poslední chvíli rozpažil. Po podklouznutí za bránou se puk dostal až před Kloučka, který se rychle přesunul a u tyče se roztáhl na brankové čáře. V 15. minutě si vyměnil pozici Urban s Kubíčkem, čímž dokonale zmátl hostující obranu, ale po Kubíčkově zakončení se puk naštěstí pro Slavii odrazil od Málkových bruslích těsně vedle tyče. Ani Kautovy nahrávky na Lichtaga s Půhoným neslavily úspěch, slávistická obrana se stačila zformovat a dobře mířeným střelám zabránit.

Po dvou nedovolených zákrocích v krátkém sledu se dostalo Dynamo ke krátké přesilové hře pěti proti třem, kterou těsně nevyužilo, ale radovat se mohlo hned poté. Slávisté hráli ve dvou hráčích, protože útočník ztratil hůl a Hejda se teprve vracel z trestné lavice, čehož po pobídce od Zdráhala využil Tomáš Kaut, který s přispěním odrazu od tyče poprvé překonal Málka – 1:0. Robin Všetečka dělal pardubické obraně spoustu starostí, ve 30. minutě si položil dva hráče a mohl si vybrat, kam vystřelí. Klouček ale jeho pokus vyrazil před sebe a o zbytek se postarala obrana. Při vyloučení Tvrdíka pálil ze zákrytu Knotek, který těsně minul tyč. Kdyby se trefil, Klouček by nezasáhl, protože nic neviděl.

Po faulu Lichtaga využila přesilovou hru i Slavia, když si nikým nehlídaný Tomáš Knotek najel do pásma a přes obránce trefil pod horní tyč – 1:1. Vladislav Houška vzápětí mohl navýšit, proti byl ale Klouček a pardubická obrana, která puk odvrátila do bezpečí. Rozhodnout mohli také domácí, Urban bleskově zavezl puk do pásma, žabkou vybídl Rákose, který puk ještě vrátil na Filipa Koffera. Ten trefil střelou po ledě jen tyč! Po uplynutí přesilové hry si najel až před bránu Marek Drtina, který nepřehodil beton Málka.

V prodloužení byl k vidění opatrný hokej z obou stran, prosadit se ale mohl hned v úvodu Rákos, jehož střela prošla Málkovi mezi rukou a tělem mimo bránu. V samostatných nájezdech si Dynamo vzalo bonusový bod, když nejprve uspěl Tomáš Kaut a ve čtvrté sérii rozhodl střelou mezi betony Tomáš Urban.

Ohlasy po utkání

Jan Starý (HC Dynamo Pardubice B): „Jsme opravdu rádi za dva body. Určitě jsme potřebovali nějakou takovou výhru umlátit, ať už v prodloužení, nebo na nájezdy. Samozřejmě by tři body byly super, potřebovali jsme je, aby byl odstup menší, jelikož jsme hráli o šest bodů. Ale jsme rádi, že jsme proti Slavii udělali další malý krůček k tomu, že hra vypadala zase o něco lépe a udělali jsme dva body, které nás mohou nakopnout psychicky. První dvě třetiny jsme odehráli velice dobře, došli jsme si pro fauly, chtělo by to dát ještě víc gólů v přesilovkách. Ale přesilovkovým gólem jsme si pomohli, vedli jsme, pak jsme měli i další šance, ale nepřidali jsme branku. Ve třetí třetině bylo opravdu hodně vidět, že nás nervozita z výsledku sužuje a nebylo to úplně ono, navíc přišlo vyrovnání. Začali jsme lítat, bláznit a pouštěli jsme soupeře do docela nepříjemných šancí, které si připravil. Ale díky Kloudymu, který to odchytal, a klukům, jak to obránili klobouk dolů. Jeden obránce nám musel odstoupit a utáhli jsme to na čtyři až pět beků, takže znovu klobouk dolů před tím, jak ten zápas kluci dohráli. V prodloužení jsme se hodně snažili držet kotouč, nezbavovat se ho, připravit si šanci, ale nevyšlo to. Zaplaťpánbůh, že jsme si v nájezdech druhý bod uhráli. Díky klukům a Kloudymu jsme nájezdy uhráli a máme dva body, což je super.“

Zápasy v sezóně

přát., 6. 9. 2022
SLA - PCB
3:6
5. kolo, 26. 9. 2022
SLA - PCE
4:0
18. kolo, 2. 11. 2022
PCE - SLA
2:1sn
31. kolo, 21. 12. 2022
SLA - PCE
5:3
44. kolo, 1. 2. 2023
PCE - SLA
1:0sn

Statistiky zápasu

Brankáři Min Stř Zás Ink
Milan Klouček 65 39 38 1
Obránci G A +/- TM
Jan Zdráhal 0 1 0 0
Marek Drtina 0 0 0 0
Martin Kubíček 0 0 0 0
Tomáš Kulhánek 0 0 0 0
Karel Nedbal 0 0 0 0
Útočníci G A +/- TM
Tomáš Kaut 1 0 0 0
Tomáš Urban 0 1 0 0
Jakub Lichtag 0 0 0 2
Lukáš Endál 0 0 0 0
Daniel Herčík 0 0 0 0
Michal Machač 0 0 0 0
Jiří Půhoný 0 0 0 0
Daniel Rákos 0 0 0 0
Michal Rouha 0 0 0 0
HC Dynamo YouTube