20.12.2022
Redakce

Vítězný návrat po reprezentační přestávce! Dynamo vynulovalo Plzeň

Pardubická výhra v Plzni měla dva hlavní režiséry. Obě dvě branky Dynama vstřelil Robert Říčka, čisté konto si pak připsal bezchybný Dominik Frodl, který kromě několika velkých šancí Indiánů zklikvidoval navíc i trestné střílení. Také potřetí v sezóně tak porážíme plzeňské Indiány, tentokrát 2:0.

Tipsport extraliga, 29. kolo, úterý 20.12.2022, Plzeň, LOGSPEED CZ Aréna

Plzeň

Dynamo Pardubice

0:2
0:1, 0:1, 0:0
Branky a nahrávky: 05:00 Říčka (Cienciala, Hyka; 5/5), 36:55 Říčka (Cienciala, Hyka; 5/5). Rozhodčí: Horák, Šindel – Zíka, Šimánek. Diváci: 3729. Vyloučení: 2:3. Bez využití. Střely na branku: 30:24 (10:9, 7:9, 13:6). Zblokované střely: 10:9. Hity: 7:2. Vhazování: 29:24. Průběh utkání: 0:2.
Plzeň: Svoboda – Baránek, Zámorský, Kvasnička, Piskáček, Houdek, Kaňák, Kremláček – Holešinský, Kodýtek, Hrabík – Suchý, Mertl, Pour – A. Dvořák, Bitten, Rekonen – Dáňa, Soukup.
Dynamo Pardubice: Frodl – D. Musil, Čerešňák, T. Dvořák, Košťálek, Vála, Bučko – Kousal, Zohorna, Radil – Říčka, Cienciala, Hyka – Zeman, A. Musil, Vondráček – Paulovič, Poulíček, Rouha.

Komentář

Dynamo šlo na plzeňském ledě do vedení přesně v páté minutě. Přihrávku Tomáše Hyky si našel Robert Říčka, na jehož přesnou střelu za levou tyčku Svoboda nedosáhl - 0:1. O dvě minuty později už mohli Východočeši vést o dvě branky. Do přečíslení dva na jednoho ujel Robert Kousal s Lukášem Radilem, který ihned po přihrávce střílel, Svoboda se však dokázal přesunout a senzačně chytit Radilovu střelu do lapačky.

Další velkou pardubickou šanci měl poté v oslabení Tomáš Vondráček, v úniku ale trefil pouze Svobodův beton. Následně se musel vyznamenat také Dominik Frodl, na kterého si nejprve nepřišel Rekonen a nebezpečnou tečí poté ani Holešínský, po jehož teči musela pardubickému brankáři pomoci také branková konstrukce.

Dominik Frodl následně čelil také trestnému střílení, ke kterému se postavil sám faulovaný Petr Zámorský. Střelu plzeňského obránce si však Frodl bezpečně pohlídal. Na druhé straně pak napálil tyč dělovkou z pravého kruhu Jan Košťálek. K odraženému puku se poté dostal Filip Suchý a pardubický brankář musel v krátkém časovém sledu čelit dalšímu nájezdu, ani tentokrát se ho však plzeňským hráčům překonat nepodařilo.

Ve druhé třetině jako první zahrozil Samuel Bitten, jehož zacloněná střela od modré čáry prošla jen těsně vedle branky. Dynamo následně bez větších problémů ubránilo čtyřminutovou přesilovou hru Indiánů a poté samo udeřilo. David Cienciala z dobré pozice před brankou našel ještě lépe postaveného Roberta Říčku, pro kterého nebyl problém uklidit kotouč do poloodkryté branky - 0:2.

Několik důležitých zákroků poté musel opět předvést bezchybný Dominik Frodl a potrestat Plzeň za neproměněné šance mohl Tomáš Hyka, který v poslední minutě druhé třetiny ujížděj zcela osamocený na Svobodu. Střelou na vzdálenější tyč však nenašel místo nad betonem plzeňského brankáře.

Ve 45. minutě pak Kryštof Hrabík vystihl pardubickou rozehrávku a Frodl musel poněkolikáté v utkání čelit samostatnému nájezdu, také tentokrát si však plzeňské zakončení pohlídal, když však ukryl prostor mezi betony. Škodovka následně zahrozila také po zmatku v brankovišti, kde neúspěšně doráželi hned čtyři domácí hráči.

Plzeň v závěru zkusila ještě hru s opuštěnou brankou, kterou nejprve těsně netrefil Tomáš Zohorna a po něm se o branku pokusil také Dominik Frodl, jehož pokus však skončil pouze zakázaným uvolněním. Třetí gól Dynama následně nepřidal po střele ze středního pásma ani Robert Kousal. Ani to však nemuselo Pardubicím vadit. Dynamo totiž nepovolilo Plzni jedinou branku a také podruhé v sezóně veze ze západu Čech tři body!

Ohlasy po utkání

Marek Zadina (HC Dynamo Pardubice): „Věděli jsme, že Plzeň před reprezentační přestávkou vyhrála šest ze sedmi zápasů. Byli jsme na ně ale připravení, dobře jsme potrénovali a dneska se nám to vyplatilo. Hodilo se nám, že jsme se v zápase dostali do vedení, navíc nás skvěle podržel brankář. Myslím si, že jsme předváděli hru, kterou bychom chtěli dále hrát. Vytvořili jsme si nějaké šance a výborně jsme sehráli oslabení, což byl klíč k úspěchu."

Zápasy v sezóně

3. kolo, 23. 9. 2022
PLZ - PCE
1:4
16. kolo, 30. 10. 2022
PCE - PLZ
7:2
29. kolo, 20. 12. 2022
PLZ - PCE
0:2
42. kolo, 26. 1. 2023
PCE - PLZ
4:3

Statistiky zápasu

Brankáři Min Stř Zás Ink
Dominik Frodl 60 29 29 0
Obránci G A +/- TM
Peter Čerešňák 0 0 1 2
Martin Bučko 0 0 0 0
Tomáš Dvořák 0 0 1 0
Jan Košťálek 0 0 0 0
David Musil 0 0 1 0
Ondřej Vála 0 0 1 0
Útočníci G A +/- TM
Robert Říčka 2 0 2 0
David Cienciala 0 2 2 0
Tomáš Hyka 0 2 2 0
Robert Kousal 0 0 0 4
Adam Musil 0 0 0 0
Matej Paulovič 0 0 0 0
Patrik Poulíček 0 0 0 0
Lukáš Radil 0 0 0 0
Michal Rouha 0 0 0 0
Tomáš Zohorna 0 0 0 0
HC Dynamo YouTube