27.8.2021
Redakce

Vysoká výhra nad Krefeldem! Dynamo nastřílelo šest branek

Dynamo si proti německému soupeři s chutí zastřílelo. Hattrick Roberta Říčky doplnil dvougólový Matěj Blümel a jedním zásahem také Patrik Poulíček. Ve druhém zápase Coupe des Baines jsme si připsali vysokou výhru 6:0, první čisté konto v dresu Dynama vychytal Jakub Soukup.

přát., pátek 27.8.2021, Yverdon-les-Bains

Krefeld

Dynamo Pardubice

0:6
0:1, 0:3, 0:2
Branky a nahrávky: 8:56 Říčka, 26:30 Říčka (Paulovič, Roman), 36:27 Blümel (Hecl), 39:23 Poulíček (Paulovič), 46:06 Blümel (Hecl), 59:23 Říčka (Roman, Mikuš). Rozhodčí: Huguet, Gnemini . Vyloučení: 6:6. Využití:0:1.
Krefeld: Shilin – Kulda, Tiffels, Gläbl, Hersley, Mass, Sacher, Herzog – Lessio, Lucenius, Bracco – Bergström, Berlyov, Hauf – Blank, Weiss, Niderberger – Volek, Rutkowski.
Dynamo Pardubice: Soukup – Mikuš, Košťálek, Robertson, Nakládal, Vála, Kolář, Nedbal – Paulovič, Poulíček, Camara – Hecl, Musil, Blümel – Říčka, Roman, Cienciala – Pochobradský, Anděl, Koffer.

Komentář

Před zápasem s Krefeld Pinguine učinil hlavní trenér Dynama Richard Král dvě změny v sestavě. Dominika Frodla v brance nahradil Jakub Soukup a v útoku místo Ondřeje Rohlíka nastoupil ve čtvrté formaci Michal Pochobradský. Do elitní lajny ke Camarovi s Poulíčkem se posunul Matej Paulovič.

Dynamo začalo první třetinu lépe než proti Bielu, pár desítek fanoušků mohlo vidět aktivní a rychlý hokej od samého začátku utkání. První větší šanci zaznamenali hokejisté Krefeldu, kteří vyzkoušeli pozornost Soukupa. S jejich střelou si náš brankář poradil bez větších problémů. Hned ve druhé minutě se do zajímavé šance procpal Říčka, který však z mezikruží pálil nad branku soupeře. A hned z následného vhazování od modré čáry vypálil Robertson, ani on však Shilina nenachytal.

Postupem času začali mít ze hry více pardubičtí hokejisté, byť je zbrzdila dvě oslabení, nejprve po vyloučení Pochobradského a později také Camary, který se zamotal do potyčky s hostujícím obráncem. Obě oslabení však pardubičtí bez větších potíží zvládli. V čase 9:56 se po důrazu na brankovišti prosadil nepokrytý Robert Říčka a Dynamo se dostalo do vedení – 1:0.

Největší šance soupeře v první třetině přišla pět a půl minuty před první sirénou, když osamocený útočník Krefeldu pálil z pravého kruhu do připraveného Soukupa. V samotném závěru prvního dějství hráči Dynama stupňovali svůj tlak, v rychlém sledu stříleli na Shilina Camara i Paulovič. Ale ani z této spršky střel druhý gól nepadl a do šaten se tak na první přestávku odebrala obě mužstva za stavu 1:0 pro Pardubice.

Do druhé třetiny nastoupil německý soupeř na Dynamo namotivovaný zvrátit skóre, první dvě minuty se převážně odehrávaly v obranném pásmu Dynama. Snahu Krefeldu o vyrovnání však mařila obrana i brankář Soukup. V šesté minutě druhé třetiny byl faulován Hecl a pardubičtí získali první přesilovou hru. V té nejprve pálil Ondřej Roman, brankář Krefeldu puk vyrazil, o pár vteřin později střílel Matej Paulovič, který trefil tyč a tento odražený kotouč dopravil za červenou čáru opět Robert Říčka – 2:0.

Mezi 28. až 30. minutou Krefeld zrychlil svoji hru a opět na chvíli uzamkl Dynamo v jeho obranném pásmu. Jeho střely však končily především mimo branku nebo ve výstroji pardubického brankáře. Ve 36. minutě našel přihrávkou Ondřej Roman rozjetého Ciencialu na pravé straně, který však svůj samostatný únik neproměnil. Tři a půl minuty před koncem druhé periody poslal přihrávku přes šíři kluziště Hecl nebráněnému Matěji Blümelovi, který zametl puk za záda Schillina – 3:0. Minutu před druhou sirénou se ujala přesná střela Patrika Poulíčka nad rameno brankáře Krefeldu a do kabin tak šlo Dynamo s vysokým náskokem čtyř branek.

Třetí třetinu byl už po dvaceti vteřinách vyloučen Juraj Mikuš. Ale hned po 37 vteřinách své přesilovky hráči Krefeldu o svoji výhodu přišli, když byli rovněž vyloučeni. Při hře čtyřech proti čtyřem měl velkou šanci Blümel, Schilina však nepřekonal. O pár minut později už však byl úspěšný a po sérii šancí doklepl puk za záda gólmana Krefeldu podruhé v zápase Matěj Blümel – 5:0.

V osmé minutě třetí třetiny byl vyloučen Ondřej Vála, Krefeld v oslabení tlačil, na připraveného Soukupa však nevyzráli. Hráčům Dynama pomohl i zkrat soupeře, jenž netrefil prázdnou branku. V čase 59:23 zkompletoval hattrick Robert Říčka po přihrávce Ondřeje Romana a Juraje Mikuše. Dynamo tak nad německým soupeřem zvítězilo vysoko 6:0.

Ohlasy po utkání

Richard Král (HC Dynamo Pardubice): „Oproti předchozímu zápasu jsme měli daleko lepší pohyb, udrželi jsme se na kotouči, dobře jsme otáčeli hru. Podali jsme velice kvalitní výkon, soupeře jsme přehráli víceméně ve všech směrech, asi jsme tedy vyhráli zaslouženě. Kuba Soukup podal skvělý výkon, vychytal nulu, což se vždycky počítá. Jsme rádi, že máme tři gólmany, na které je zatím spoleh, a doufám, že jim to vydrží co nejdéle. Biel byl šikovnější tým, lépe bruslící, Krefeld byl o fous slabší, ale my jsme zase podali určitě lepší výkon než s Bielem.“

Fotogalerie