5.2.2021
Redakce

Pardubice díky dvěma gólům ve druhé třetině zvítězily ve Zlíně

Východočeši začali sérii tří venkovních duelů ve Zlíně, kde se na branku čekalo až do druhé třetiny, která patřila Dynamu. Pardubice odskočily zásluhou Zohorny a Blümela do dvoubrankového vedení, na úvodní brance se asistencí podílel brankář Milan Klouček. Berani v úvodu třetího dějství snížili, hosté však rychle odpověděli zásluhou Camary a pohlídali si tříbodový zisk. Debut v seniorském hokeji prožil sedmnáctiletý útočník Dynama Pavol Štetka.

Tipsport extraliga, 43. kolo, pátek 5.2.2021

Berani Zlín

Dynamo Pardubice

1:3
0:0, :2, 1:1
Branky a nahrávky: 41:56 Okál (Sedláček, Svoboda; 5/4) - 25:06 Zohorna (Kousal, Klouček; 5/4), 30:17 Blümel (Poulíček; 5/5), 43:13 Camara (Zohorna, Kousal; 5/5). Rozhodčí: Šír, Vrba – Hlavatý, Gebauer. Vyloučení: 5:4. Využití: 1:1. Diváci: 0. Střely na branku: 25:35 (10:14, 9:12, 4:9). Zblokované střely: 18:11. Hity: 7:2. Vhazování: 30:26. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3.
Berani Zlín: Kořének – Řezníček, Ferenc, Novotný, Nosek, Žižka, Gazda, Suhrada – Kubiš, Fryšara, Svoboda – Okál, Vopelka, Šlahař – Köhler, Karafiát, Dufek – Sebera, Sedláček, Ondráček.
Dynamo Pardubice: Klouček – Mikuš, Zdráhal, Kolář, Nakládal, Ďaloga, Bučko, Vála – Kousal, Zohorna, Camara – Paulovič, Poulíček, Blümel – Horký, Roman, Tybor – Štetka, Rohlík, Pochobradský.

Komentář

Východočeši vyrazili na zlínský led k utkání 43. kola i se slovenským útočníkem Pavolem Štetkou, talentovaný junior Dynama naskočil do zápasu poprvé od října, přesto se své role zhostil dobře. Začátek duelu příliš šancí nenabídl, na obou stranách předváděli dobrý výkony brankáři. Hosté měli možnost otevřít skóre v druhé polovině první třetiny z početní výhody, ta jim však příliš nevyšla. Až v samotném závěru periody se do zajímavé příležitosti dostal Kousal, jeho dorážka mířila mezi betony Kořénka, který ji i se štěstím zneškodil hokejkou.

Druhou dvacetiminutovku začalo Dynamo faulem Camary, při početní výhodě se Zlín dostal do dvou rychlých úniku, Okál ani Žižka však Kloučka překonat nedokázali. Pardubický brankář musel za minutu hasit další velkou příležitost, Fryšara se dostal do zakončení z předbrankového prostoru, ale odkrytou část branky minul. Na začátku 26. minuty Pardubice udeřily z přesilovky, na začátku akce stál s přesnou rozehrávkou gólman Milan Klouček, jeho pas posunul Robert Kousal na Tomáše Zohornu, který proměnil samostatný únik zakončením mezi betony Kořénka – 0:1.

Berani měli šance na vyrovnání v polovině utkání, opět si však vylámali zuby na pardubickém brankáři. Nejprve se dostali do úniku dva na jednoho, následně byl v zajímavé příležitosti opět Fryšara, ale ani tentokrát nemířil přesně. To hosté potrestali a ve 31. minutě odskočili na rozdíl dvou branek. Patrik Poulíček přihrál do pravého kruhu volnému Matěji Blümelovi, jenž tvrdou ranou pod horní tyč přerušil šestizápasové čekání na gól – 0:2. Dynamo nabídlo soupeři další početní výhodu, ale ani tu i díky výbornému zákroku Kloučka proti Okálovi ustálo.

Faul hostů na začátku třetího dějství už nezůstal bez trestu, pardubičtí propadli směrem do obrany, Zlín se dostal do přečíslení čtyři na jednoho, na jehož konci bylo přesné zakončení v podání Zdeňka Okála – 1:2. Jenže netrvalo dlouho a Pardubice měly svůj dvoubrankový náskok zpět. Tvrdou ránu Kousala z pravého rohu ještě dokázal Kořének vyrazit, u levého mantinelu poté sebral puk Tomáš Zohorna, jenž našel před brankou Anthonyho Camaru a ten uklidil puk za brankáře Beranů – 1:3. Zlínští se sice nevzdali a snažili si vytvářet šance, Dynamo však dobře bránilo a dobře takticky si drželo své vedení. To se mu povedlo až do konce utkání, připsalo si tak druhou výhru v řadě.

Ohlasy po utkání

Robert Svoboda (PSG Berani Zlín): „Porážka mrzí, zápas jsme měli rozehraný dobře. Myslím si, že jsme nebyli horší. Chyba při střídání ve druhé třetině otevřela brankový účet. Měli jsme příležitosti, ale produktivita nás velice trápí. Když jsme se dostali na kontakt, tak nám Pardubice opět uskočily třetím gólem, který to vlastně rozhodl. Dnes jsme mohli dosáhnout na nějaké body.“

David Havíř (HC Dynamo Pardubice): „Jednoduché hodnocení – velice dobrý výkon z naší strany, byli jsme hodně na kotouči. První lajna výborná, velice nás potěšili také hráči čtvrté lajny a výborný brankář. Rozhodující point utkání byl gól na 3:1, poté jsme ho v klidu dohráli do vítězného konce. S Pavolem Štetkou jsme spokojeni, možná byl trochu nervózní, ale instrukce, které jsme mu dali před zápasem, plnil na sto procent, takže velice dobrý výkon. Rozhodovali jsme se, zda vezmeme někoho z Vrchlabí, kde máme také nachystané kluky, ale protože Vrchlabí hrálo, jsme se rozhodli pro tuto variantu. Skočil do toho rovnýma nohama a myslím si, že se s tím výborně popral.“

Zápasy v sezóně

4. kolo, 27. 9. 2020
PCE - ZLN
0:2
17. kolo, 13. 11. 2020
ZLN - PCE
3:2sn
30. kolo, 28. 12. 2020
PCE - ZLN
5:2
43. kolo, 5. 2. 2021
ZLN - PCE
1:3

Statistiky zápasu

Brankáři Min Stř Zás Ink
Milan Klouček 60 0 24 1
Obránci G A +/- TM
Juraj Mikuš 0 0 1 2
Jan Kolář 0 0 1 0
Jakub Nakládal 0 0 1 0
Jan Zdráhal 0 0 1 0
Martin Bučko 0 0 0 0
Marek Ďaloga 0 0 0 0
Ondřej Vála 0 0 0 0
Útočníci G A +/- TM
Tomáš Zohorna 1 1 1 2
Anthony Camara 1 0 1 4
Matěj Blümel 1 0 1 0
Robert Kousal 0 2 1 0
Patrik Poulíček 0 1 1 0
Matej Paulovič 0 0 1 0
Michal Pochobradský 0 0 0 0
Ondřej Rohlík 0 0 0 0
Ondřej Roman 0 0 0 0
Pavol Štetka 0 0 0 0
Radoslav Tybor 0 0 0 0
HC Dynamo YouTube