13.11.2020
Redakce

Dynamo veze ze stadionu Luďka Čajky bod, ve Zlíně prohrálo po nájezdech

Zlín - Hokejisté Pardubic se sice dostali zkraje zápasu do vedení zásluhou Poulíčka, domácí ale v prostřední třetině zápas otočili. I přes pětiminutové vyloučení Hollanda se Dynamo nevzdalo a dokázalo dostat utkání alespoň do prodloužení. V něm se nerozhodlo, takže se šlo na nájezdy. V nich byli úspěšnější domácí, kteří proměnili hned dva pokusy, na pardubické straně nemířil přesně nikdo.

Tipsport extraliga, 17. kolo, pátek 13.11.2020

Berani Zlín

Dynamo Pardubice

3:2sn
0:1, 2:0, 0:1 - 0:0
Branky a nahrávky: 21:35 Ondráček (5/5), 30:33 Řezníček (Ondráček; 5/5), rozhodující nájezd Honejsek - 2:45 Poulíček (Nakládal, Ďaloga; 5/5), 58:04 Anděl (Kusý; 5/5). Rozhodčí: Kika, Kubičík - Ganger, Klouček. Vyloučení: 2:1, navíc 5 minut a do konce utkání Holland (PCE). Využití: 0:0. Diváci: 0. Střely na branku: 29:33. Zblokované střely: 7:16. Hity: 7:7. Vhazování: 38:41. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2.
Berani Zlín: Kašík – Nosek, Řezníček, Gazda, Ferenc, Novotný, Žižka, Suhrada – Ondráček, Fryšara, Köhler – Šlahař, Honejsek, Okál – Karafiát, Herman, Sebera – Václavek, Sedláček, Kubiš.
Dynamo Pardubice: Kantor – Mikuš, Zdráhal, Ďaloga, Nakládal, Kolář, Holland, Bučko – Mandát, Poulíček, Svačina – Blümel, Claireaux, Tybor – Paulovič, Anděl, Kusý – Machač, Rohlík, Zeman.

Komentář

Hokejisté Dynama šli do utkání se Zlínem posíleni o obránce Marka Ďalogu. Ten byl vidět hned v úvodu utkání, který Pardubicím vyšel na jedničku. Již ve třetí minutě se Východočeši ujali vedení, když se prosadil Patrik Poulíček. Právě zmíněný Ďaloga si připsal asistenci. Hra se poté začala vyrovnávat, oba brankáři předváděli dobré zákroky a dlouho změnu stavu nepovolili. V 16. minutě mohl navýšit vedení Dynama o dvě branky Rohlík. Jeho pokus z prostoru mezi kruhy dokázal skvěle zachytit Kašík. Ten se v brankovišti rozhodně nenudil, protože jej nabuzení hosté zasypávali salvou střel. Žádná další se ale neujala, takže první třetina skončila výsledkem 1:0 z pohledu Pardubic.

Zlín udeřil zkraje prostřední části. Jiří Ondráček zachytil puk ve středním pásmu, projel do útočného pásma a svižnou střelou překonal Kantora. Dynamo následně na svého soupeře tlačilo, z toho pramenila obrovská šance Claireauxe, která bohužel pro hosty skončila pouze na tyčce. Domácí se krátce po polovině zápasu dostali do vedení. Dalibor Řezníček na levém kruhu s pukem nic nevymýšlel a pohotovou střelou překonal Kantora. Pardubicím se do konce druhé periody nepovedlo proměnit přesilovku, takže stav po čtyřiceti minutách vyzněl lépe pro Berany.

V úvodu závěrečné třetiny šel pykat za podrážení Poulíček. Dynamo ovšem sehrálo oslabení velmi dobře, takže se domácí nedokázali prosadit. Ve 46. minutě poslal na branku Kašíka zajímavý projektil Ďaloga, úspěšný ovšem nebyl. V polovině třetí dvacetiminutovky zkomplikoval snahu Pardubic o vyrovnání Holland, který si za svůj zákrok odnesl trest na pět minut a do konce utkání. Domácí tak měli dlouhou početní výhodu, kterou ovšem nedokázali využít. Skvělý Kantor pochytal všechny nebezpečné střely, za zmínku stojí zejména pokusy Gazdy a hlavně Noska, druhý jmenovaný si na brankáře Pardubic ani jedním ze svých tvrdých pokusů přijít nedokázal. Pardubice v poslední pětiminutovce vložily všechny síly do útoku. Domácí se šikovně bránili vyhazováním puku do středního pásma. Necelé dvě minuty před koncem ale přeci jen poslal zápas do prodloužení svým gólem Lukáš Anděl.

První slušnou střelu v prodloužení zaznamenal Nakládal, jenže trefil pouze obránce soupeře. Hra se rychle přesunula před Kantora, který musel po střele Šlahaře ukrýt před Berany kotouč. Zhruba půl minuty před koncem nastavení mělo Dynamo přesilovku po vyloučení Ference. Beranům se povedlo oslabení ustát a o tom, kdo získá druhý bod, muselo být rozhodnuto v nájezdech. Za Zlín se trefili Honejsek a Šlahař, za Pardubice nikdo. To znamená, že Východočeši si ze stadionu Luďka Čajky odváží bod.

Ohlasy po utkání

Robert Svoboda (PSG Berani Zlín): „Neměli jsme dobrý vstup do zápasu. Soupeř měl daleko lepší pohyb a vytvořil si spoustu příležitostí k zakončení. O přestávce jsme si k tomu něco řekli a od druhé třetiny byla naše hra o poznání lepší. Otočili jsme výsledek a mohli jsme utkání rozhodnout v dlouhé přesilovce, jenže jsme ji nesehráli dobře. Remíza je nakonec spravedlivá. Pro nás je potěšující, že jsme získali bod navíc po nájezdech.“

Milan Razým (HC Dynamo Pardubice): „Do zápasu jsme vstoupili dobře, první třetinu jsme byli aktivní. Vytvořili jsme si řadu gólových příležitostí, ale bohužel jsme využili pouze jedinou. Škoda, že jsme nepřidali alespoň jeden gól navíc. Domácí ve druhé třetině zvýšili aktivitu a podařilo se jim otočit vývoj utkání. Do třetí třetiny jsme šli s tím, že se budeme snažit minimálně o vyrovnání. Trochu nám ty plány zkřížilo zbytečné pětiminutové vyloučení, kde jsme ale oslabení uhráli velmi dobře. Dovolím si říci, že v závěru jsme zaslouženě vyrovnali. V nájezdech se naši střelci neprosadili proti výborně chytajícímu brankáři domácích, takže druhý bod zůstal ve Zlíně.“

Zápasy v sezóně

4. kolo, 27. 9. 2020
PCE - ZLN
0:2
17. kolo, 13. 11. 2020
ZLN - PCE
3:2sn
30. kolo, 28. 12. 2020
PCE - ZLN
5:2
43. kolo, 5. 2. 2021
ZLN - PCE
1:3

Statistiky zápasu

Brankáři Min Stř Zás Ink
Pavel Kantor 65 30 28 2
Obránci G A +/- TM
Jakub Nakládal 0 1 0 0
Marek Ďaloga 0 1 -1 0
Juraj Mikuš 0 0 1 0
Rhett Holland 0 0 0 25
Jan Kolář 0 0 0 0
Jan Zdráhal 0 0 0 0
Útočníci G A +/- TM
Patrik Poulíček 1 0 1 2
Lukáš Anděl 1 0 1 0
Denis Kusý 0 1 1 0
Matej Paulovič 0 0 1 0
Vladimír Svačina 0 0 1 0
Michal Machač 0 0 0 0
Jan Mandát 0 0 0 0
Ondřej Rohlík 0 0 0 0
Tomáš Zeman 0 0 0 0
Matěj Blümel 0 0 -1 0
Valentin Claireaux 0 0 -2 0
Radoslav Tybor 0 0 -2 0
HC Dynamo YouTube