9.2.2021
Redakce

Dynamo před pauzou úspěšné! Z Budějovic veze tři body, Barulin vychytal nulu

Pardubičtí hokejisté zvládli poslední utkání před reprezentační pauzou. Na budějovickém ledě poslal Dynamo v první třetině do vedení Juraj Mikuš. Oba brankáři pak zavřeli prostor tří tyčí a nepustili ani jednu střelu za svá záda. I přesto, že domácí v závěru zkusili hru bez brankáře, dokázal Konstantin Barulin pochytat všechny střely a slaví tak první nulu v dresu Pardubic, která velkou měrou pomohla Východočechům k nejtěsnějšímu možnému vítězství 1:0.

Tipsport extraliga, 10. kolo, úterý 9.2.2021

České Budějovice

Dynamo Pardubice

0:1
0:1, 0:0, 0:0
Branky a nahrávky: 12:05 Mikuš (Tybor; 5/5). Rozhodčí: Horák, Pražák – Pešek, Malý. Vyloučení: 3:4. Bez využití. Diváci: 0. Střely na branku: 17:27 (4:12, 9:12, 4:3) Zblokované střely: 14:19. Hity: 5:3. Vhazování: 32:22. Průběh utkání: 0:1.
České Budějovice: Strmeň – Vydarený, Kubíček, Lytvynov, Plášil, Štencel, Slováček – Jonák, Voženílek, Holec – Karabáček, Přikryl, Doležal – Beránek, Toman, Ville – Novák, Gilbert, Alderson.
Dynamo Pardubice: Barulin – Mikuš, Zdráhal, Kolář, Nakládal, Ďaloga, Bučko, Oliva – Kousal, Zohorna, Camara – Paulovič, Poulíček, Tybor – Horký, Rohlík, Pochobradský – Štetka, Matýs, Zeman.

Komentář

Omlazená sestava Pardubic vstoupila do utkání v budějovické Budvar aréně aktivně, Pardubičtí si v úvodních minutách vypracovali několik útočných výpadů, ani jeden z nich ale nebyl příliš nebezpečný. Následovala dokonce početní výhoda po vysoké holi Gilberta, v té pálil z pravého kruhu Zohorna, ale nasměroval puk pouze do bránícího hráče.

Po hluché části hry se Pardubice ve 13. minutě usadily v útočném pásmu, kotouč se dostal na modrou čáru, kde Aldersona rychlou kličkou vyřadil ze hry obránce Juraj Mikuš, který uzavřel svou povedenou akci přesným zakončením – 0:1. V šestnácté minutě mohl domácím vyrovnání zařídit Zdeněk Doležal, když po chybě obral Pauloviče o puk, ale z úhlu nedokázal Barulina prostřelit. Na druhé straně mohl navýšit vedení Dynama po přečíslení dva na jednoho Kousal, jenž Strmeně rychlou kličkou nenachytal. Na konci periody se ocitl sám před brankou Horký, ani jemu střela nesedla, skončila mimo tři tyče.

I po pauze byli hokejisté Pardubic aktivnější. Nahození nováčka v pardubické sestavě Olivy vyrazil Strmeň za branku, ránu Pauloviče se mu rovněž podařilo vytěsnit. V početní výhodě dvakrát nebezpečně střílel Anthony Camara, který nejdříve nestihl dotáhnout rychlou kličku, a následně z mezikruží pálil do těla připraveného Strmeně. V závěru třetiny se provinil Jan Zdráhal, jenž nabídl Motoru třetí početní výhodu, ta se však Českým Budějovicím nepovedla ideálně.

Poslední dějství začalo opatrně z obou stran, ani jeden z celků nechtěl dovolit soupeři skórovat. K několika střeleckým pokusům se dostal mladý obránce Jan Oliva, tváří v tvář gólmanovi Motoru pak zakončoval Ďaloga, ale i on mířil nepřesně. Deset minut před závěrečnou třetinou přišel ze strany Motoru náznak tlaku, i v tomto případě byli obránci Dynama obezřetní a nepustili Budějovice do větší příležitosti. V závěru si Budějovice vyžádaly oddechový čas, po kterém přišla hra bez brankáře. Motoru se nepodařilo ohrozit Barulina, naopak štěstí zkoušel pardubický gólman, který jen těsně minul branku Motoru střelou přes celé hřiště. Pardubice nejtěsnější možné vedení ubránily a vezou domů z Českých Budějovic vítězství 1:0!

Ohlasy po utkání

Václav Prospal (Motor České Budějovice): „Nemůžeme se nechat klamat výsledkem. Zápas nebyl vůbec vyrovnaný, jak to vypadá. Nevytvořili jsme si za celý zápas pořádnou šanci, abychom ohrozili jejich gólmana. Máme patnáct střel za celý zápas se třemi přesilovkami ve druhé třetině, z nich bylo sedm nahození do lapačky. Dnes jsme nepředvedli výkon, který by nám dal šanci vyhrát, a Pardubice vyhrály naprosto zaslouženě. Gólman Strmeň zařídil to, aby výsledek zápasu byl takhle těsný.“

Richard Král (HC Dynamo Pardubice): „Báli jsme se o výsledek až do konce, ale myslím, že jsme dnes byli lepším týmem, zasloužili jsme si vyhrát. Bohužel jsme neproměnili šance, které jsme si vypracovali, ale třetí třetinu jsme zahráli zkušeně a Budějovice jsme do ničeho nepustili.“

Zápasy v sezóně

23. kolo, 1. 12. 2020
PCE - CEB
3:2p
36. kolo, 17. 1. 2021
CEB - PCE
1:2
10. kolo, 9. 2. 2021
CEB - PCE
0:1
49. kolo, 28. 2. 2021
PCE - CEB
5:1

Statistiky zápasu

Brankáři Min Stř Zás Ink
Konstantin Barulin 60 17 17 0
Obránci G A +/- TM
Juraj Mikuš 1 0 1 0
Jan Zdráhal 0 0 1 2
Marek Ďaloga 0 0 0 2
Jakub Nakládal 0 0 0 2
Martin Bučko 0 0 0 0
Jan Kolář 0 0 0 0
Jan Oliva 0 0 0 0
Útočníci G A +/- TM
Radoslav Tybor 0 1 1 0
Matej Paulovič 0 0 1 0
Patrik Poulíček 0 0 1 0
Tomáš Zohorna 0 0 0 2
Anthony Camara 0 0 0 0
Luboš Horký 0 0 0 0
Robert Kousal 0 0 0 0
Ondřej Matýs 0 0 0 0
Michal Pochobradský 0 0 0 0
Ondřej Rohlík 0 0 0 0
Pavol Štetka 0 0 0 0
Tomáš Zeman 0 0 0 0
HC Dynamo YouTube