7.9.2019
Klub

Dynamo se proti Eisbärenu neprosadilo

PARDUBICE — Bez vstřelené branky odehráli hokejisté Pardubic své poslední utkání v přípravě na novou extraligovou sezonu. Dynamo v enteria areně prohrálo s Eisbärenem Berlin 0:2.

Přát., sobota 7.9.2019, enteria arena

Dynamo Pardubice

Eisbären Berlin

0:2
0:1, 0:0, 0:1
Branky a nahrávky: 2:13 Streu (Ramage; 5/5), 46:45 Ortega (Noebels; 5/5). Rozhodčí: Barek, Pilný – Bohuněk, Kis. Vyloučení: 3:4 (0:1, 1:1, 2:2). Bez využití. Diváci: 1280. Průběh utkání: 0:2.
Dynamo Pardubice: Kacetl – Eklund, Piché, Kolář, Holland, Mikuš, Zdráhal, Hrádek – Machala, Kousal, Hovorka – Mandát, Locke, Kindl – Kratochvil, Pochobradský, Látal – Pavlík.
Eisbären Berlin: Dahm – Hördler, McKiernan, Müller, Ramage, Braun, Kettemer – Noebels, Streu, Pföderl, T. Reichel, Lapierre, Ortega, L. Reichel, Jahnke, Ustorf, Labrie, Rankel, Dietz.

Komentář

Necelá patnáctistovka fanoušků nečekala na úvodní trefu sobotního utkání dlouho. Již po 133 sekundách si na Ramageův puk najel Sebastian Streu a prostřelil brankáře Kacetla mezi betony – 0:1.

Dynamo mohlo srovnat v přesilovce ve 12. minutě, Hovorkovu ránu vykopnul gólman Berlína do rohu. Neprosadili se ani rychlík Látal nebo šikula Locke. V závěru první části hry promarnil obrovskou příležitost Austin Ortega, jenž zůstal zcela sám v mezikruží. Jeho ránu perfektně lapil Ondřej Kacetl.

Pardubice se snažily srovnat, žádný z jejich útoků však nevedl ke kýženému výsledku. Hned v úvodu druhé dvacetiminutovky měl srovnání na své holi Denis Kindl, puk mezi Dahmovy betony ale neprocpal. O chvíli později se neujal Látalův únik po perfektním pasu kapitána Koláře.

Do pěkných šancí se dostal i svižný Machala, ale ani on si na německého brankáře nepřišel. Když se hrálo čtyři na čtyři, tak Marek Hovorka dostal kotouč do jízdy, pláchl všem a tvrdou ranou napálil rameno zakletého Sebastiana Dahma.

Co se nepovedlo Pardubicím, podařilo se Berlínu. Po přechodu do útočné třetiny dostal ve 47. minutě kousek prostoru na levém kruhu Austin Ortega, ten tahem poslal kotouč do horní poloviny Kacetlovy branky – 0:2.

Východočeši se snažili střelecky prosadit, berlínská obrana ale všechny akce červenobílých pohlídala, bezchybná zůstala i při power play Dynama v závěrečné půlminutě.