28.8.2018
Jan Hrabal

Druhá výhra v přípravě: Dynamo zvítězilo nad Spartou 3:1

PODĚBRADY — I díky trefám obráncům se podařilo hokejistům Pardubic zvítězit v předposledním přípravném utkání, v Poděbradech přehráli Spartu 3:1. Hned v úvodní minutě tečoval Bubelovu střelu Ty Wishart, pak se dvakrát trefil Vojtěch Budík. Výtečný brankář Kacetl inkasoval pouze jednou.

Přát., úterý 28.8.2018, Zimní stadion Poděbrady

Sparta Praha

Dynamo Pardubice

1:3
0:1, 1:1, 0:1
Branky a nahrávky: 24:53 Kalina (Forman; 5/4) – 0:51 Wishart (Bubela; 5/5), 36:03 Budík (Dušek, Sýkora; 5/5), 43:58 Budík (Svoboda; 4/5). Rozhodčí: Horák, Pavlovič – Ondráček, Špringr. Vyloučení: 3:6 (2:2, 0:3, 1:1). Využití: 1:1. Diváci: 970. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3. Nejlepší hráči: Jan Piskáček – Vojtěch Budík.
Sparta Praha: Honzík – Blain, Kalina, Delisle, Piskáček, Dvořák, Pavelka, Gregorc, Voráček – Rousek, Vrána, Jarůšek – Smejkal, Klimek, Kudrna – Kumstát, Pech, Forman – Pšenička, Sill, Černoch.
Dynamo Pardubice: Kacetl – Holland, Trončinský, Miromanov, Wishart, Bučko, Budík – Sýkora, Marosz, Rolinek – Svoboda, Bubela, Treille – Mandát, Poulíček, Perret – Kratochvil, Dušek, Vondráček.

Komentář

Dynamu, které přijelo do Poděbrad podpořit mnoho fanoušků, vyšel náramně nástup do utkání, hned v první minutě se Pardubice radovaly poté, co Ty Wishart šikovně tečoval střelu Miloše Bubely – 0:1. Východočeši byli aktivnější, „domácí“ střídačka musela na hbitou hru Pardubic reagovat oddechovým časem v minutě páté.

Pardubice v další fázi ubránily dvě oslabení, Ondřej Kacetl pochytal střely Andreje Kudrny nebo Lukáše Klimka, v následné hře pět na pět nepotrestal špatnou sparťanskou rozehrávku Sacha Treille. V předposlední minutě se naujala Pšeničkova šance, naopak v samém závěru úvodní dvacetiminutovky se nechali vyloučit dva sparťané, a tak Pardubice šly do druhé části hry s možností 105sekundové početní výhody pět na tři.

Východočeši zamkli soupeře na celé takřka dvě minuty, Petr Sýkora trefil tyčku, po hezké kombinaci minul poloodkrytou bránu Miloš Bubela. Krátce poté si do hezké šanci nabruslil Sacha Treille, v zajímavé příležitosti těsně přestřelil.

Sparta přidala a ve 25. minutě se dočkala srovnání, přesilovku využil Petr Kalina, jenž poslal svou ránu nad lapačku Ondřeje Kacetla, který přes hradbu těl před sebou neviděl – 1:1.

Vyrovnaný stav nakopl Pražany k další aktivitě, brankář Kacetl musel řešit možnosti Pšeničky nebo Kudrny. Na opačné straně orazítkovala rána Petra Sýkory tyč rudé klece. Pardubice se v závěru prostřední dvacetiminutovky dostaly podruhé do vedení, Antonín Dušek našel najetého Vojtěcha Budíka, český reprezentant ze strany se trefil přesně na vzdálenější Honzíkovu tyč – 1:2.

Těžkosti řešila červenobílá obrana v úvodu třetí třetiny, do níž Dynamo vstupovalo ve třech. Pardubická defenzíva v čele s výtečném strážcem Kacetlem ale odolala snaze Holešovických.

Východočeši udeřili v následné výhodě. Vojtěch Budík si z reprezentačního kempu v Přerova přivezl výtečnou formu, puk pumelicí od modré po přihrávce od Tomáše Svobody poslal cinknutím o tyč velepřesně do sítě – 1:3.

Navýšit vedení mohl Miloš Bubela ve 47. minutě, Sparta zahrozila skrze šance Kumstáta nebo Gregorce, ale Dynamo vždy podržel gólman Kacetl. Pražané hráli v posledních dvou minutách bez brankáře, Pardubice ale náskok udržely a vyhrály podruhé v přípravě v řadě.

Zápasy v sezóně

MFC, 11. 8. 2018
SPA - PCE
3:2p
Přát., 28. 8. 2018
SPA - PCE
1:3
4. kolo, 23. 9. 2018
SPA - PCE
4:1
17. kolo, 4. 11. 2018
PCE - SPA
4:5p
30. kolo, 28. 12. 2018
SPA - PCE
1:3
43. kolo, 13. 2. 2019
PCE - SPA
4:1

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube