2.8.2018
Jan Hrabal

Dynamo nestačilo v 60 minutách, kralovalo pak v nastaveních

PARDUBICE — Hokejisté Pardubic prohráli v základní hrací době přípravného utkání s Mladou Boleslaví 0:1, ovládli však prodloužení i samostatné nájezdy. V nastavení se ostrou ranou od modré prosadil Vojtěch Budík, penalty rozhodl šikovným zakončením Rostislav Marosz. Brankář Milan Klouček v nich uhájil svou klec při všech pěti pokusech hostí.

Přát., čtvrtek 2.8.2018, ČSOB Pojišťovna ARENA

Dynamo Pardubice

Mladá Boleslav

0:1
0:0, 0:1, 0:0 – 1:0 – 1:0
Branka a nahrávka: 31:07 Houška (Kousal; 5/5). Branka a nahrávka v prodloužení: 64:22 Budík (Bubela; 3/3). Rozhodující samostatný nájezd: Marosz Rozhodčí: Doležal, Pilný – Barvíř, Blümel. Vyloučení: 4:4 (0:1, 3:2, 1:1), navíc Kusý 5 minut a osobní trest do konce utkání – Němeček 10 minut osobní trest. Bez využití. Diváci: 500 (vyprodáno). Průběh utkání: 0:1.
Dynamo Pardubice: Klouček – Holland, Hrabal, Miromanov, Wishart, Budík, Gallet, Nedbal, Bučko – Svoboda, Marosz, Treille – Machala, Bubela, Kusý – Vracovský, Bortňák, Vondráček – Mandát, Kratochvíl, Antoníček.
Mladá Boleslav: Krošelj (31:07 Kantor) – Eminger, Dlapa, Kotvan, Němeček, Říha, Hrdinka, Bernad, Kurka – Pacovský, Žejdl, Orsava – Skalický, Musil, Látal – Kousal, Knotek, Procházka – Flynn, Najman, Houška.

Komentář

Zatímco pro Pardubice byl duel s Mladou Boleslaví třetím přípravným, Středočeši si v malé hale ČSOB Pojišťovna ARENY odbyli tuto premiéru. V první šanci se v 8. minutě zjevil Denis Kusý, soupeřův obránce mu však zblokoval hokejku a střela šla mimo. O chvíli později hrálo Dynamo přesilovku, nevyužilo ji ale.

V následné hře pět na pět si do palebné pozice najel Daniil Miromanov, brankář Krošelj ale jeho pumelici vytěsnil. Slovinský gólman si následně poradil také se Svobodovou šancí po hezkém Maroszově pasu. Na sklonku čtvrthodiny hry neproměnil svůj samostatný únik Tomáš Vracovský.

V závěru první části hry zahrozili i hosté. Milan Klouček si ale poradil s Kousalovým průnikem, mladoboleslavský forvard zahrozil z velkého úhlu.

Také v úvodu druhé části hry měli červenobílí k dispozici početní výhodu, v ní pálili Hugo Gallet a Dalibor Bortňák, oba testovaní borci ale neposlali kotouč do branky.

V polovině základní hrací doby se pěkně musel ohánět pardubický brankář poté, co jej nejprve z ostřejšího úhlu prověřil Lukáš Žejdl, následně si musel poradit s dělovkou Davida Bernada.

Tlak hostí následně kulminoval, Mladá Boleslav uzamkla Dynamo v jeho pásmu a vynutila si přesilovou hru. Pardubice se ale v tento moment ubránily, největší šanci měl chvíli po skončení trestu Pavel Kousal v přečíslení tři na dva. Minul však.

O pár sekund později se ale přece jen hosté dostali do vedení. Posledně jmenovaný útočník hostí našel svou přihrávkou Vladislava Houšku, který propálil Kloučka mezi vyrážečkou a betonem – 0:1.

Pár momentů na to se do brejku dostal Petr Antoníček, neuspěl ale stejně jako Rhett Holland ostrou ranou od modré. V 35. minutě zahrozil Ondrej Kotvan, jeho pokus nahoru se povedl brankáři Kloučkovi vyrazit mimo. Pardubice následně zvládly oslabení po Budíkově faulu, navrátilec si pak najížděl do šance, chyběl mu ovšem krok do perfektního zakončení.

Svižně hraný zápas pokračoval i ve třetí třetině, v ní nejprve zahrozili v hostujícím dresu Procházka s Orsavou, oba Středočechy ale perfektně vychytal Milan Klouček. Gólman Dynama posléze sledoval, jak Tomáš Vracovský šikovnou tečí „lízl“ horní konstrukci branky hostí.

Šance střídaly šanci, na pardubické straně neuspěl Rostislav Marosz, na hostující Jakub Orsava, v obou případech kralovali brankáři. Ten pardubický si připsal úspěch po vychytání Kousala s Procházkou v akci dvou na jednoho.

V čase 50:54 byl za krosček vyloučen Denis Kusý na pět minut a do konce utkání, v polovině této sazby se oba týmy skoro popraly u pardubické branky po jejím předchozím obléhání. Pak se v rozmezí dvou minut dostal k nebezpečným střelám mladoboleslavský Procházka, proti jistému brankáři Dynama ale neuspěl.

Dynamo sáhlo v čase 58:08 ke hře bez brankáře, v ní o necelou minutu později nebezpečně bez přípravy pálil Sacha Treille, jeho pokus ale brankář Mladé Boleslavi vykryl.

Zápas pokračoval domluveným prodloužením, v něm Matouš Kratochvíl ostrou ranou napálil Gaspera Krošelje do masky. V předposlední minutě nastavení se do šance po straně prodral Petr Antoníček, puk po něm do kasy nedokázal dorazit Josef Hrabal, jenž byl ve čtvrtek kapitánem pardubického týmu. Neuspěl ani Daniil Miromanov poté, co získal ve své obraně puk a po pravé straně prosprintoval až do zakončení. V poslední minutě po hezkém průniku bekhendem přestřelil Miloš Bubela.

Až na konci prodloužení se Dynamo dočkalo, po Bubelově pasu se do puku opřel Vojtěch Budík a propálil vše, co mu stálo v cestě. V samostatných nájezdech kralovali brankáři, toho mladoboleslavského překonal Rostislav Marosz.

Fotogalerie

Zápasy v sezóně

Přát., 2. 8. 2018
PCE - MBL
0:1
Přát., 6. 9. 2018
MBL - PCE
8:2
7. kolo, 5. 10. 2018
MBL - PCE
4:2
20. kolo, 18. 11. 2018
PCE - MBL
1:2
33. kolo, 6. 1. 2019
MBL - PCE
1:0
46. kolo, 19. 2. 2019
PCE - MBL
2:5

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube