18.2.2005
Jan Hrabal

Pohodové vítězství s nulou!

Porážka v Jihlavě je zapomenuta. Pardubičtí hokejisté dokázali lehce porazit soupeře z lázeňského města a stále se mohou úspěšně rvát o první čtyřku. Nejvíce se v zápase zaskvěl Petr Sýkora, který vstřelil dvě branky, na další přihrál. Zápas se povedl i Jiřímu Dopitovi, který protrhl své střelecké trápení a nádhernou akcí zvyšoval na 2:0. Dařilo se rovněž brankáři Jánu Lašákovi, jenž si připsal čtvrtou nulu v sezoně.

Tipsport extraliga, 48. kolo, pátek 18.2.2005, ČEZ Arena Pardubice

Dynamo Pardubice

Karlovy Vary

5:0
2:0, 1:0, 2:0
Branky a nahrávky: 7:28 Bulis (Hejduk), 13:29 Dopita (P. Sýkora), 39:26 P. Sýkora (Čáslava), 40:25 P. Sýkora (Čáslava), 48:21 Průcha (Koukal). Rozhodčí: Nečas, Jebavý – Bádal, Pouzar. Vyloučení: 4:7 navíc Málek 10 min. Využití: 2:0. Diváci: 9 057. Střely na branku: 42:27. Průběh utkání: 5:0.
Dynamo Pardubice: Lašák - Snopek, Čáslava, Novotný, Havíř, Rozsíval, Pácal, Mudroch, Vyhlídal - P. Sýkora, Dopita, Blažek - Hejduk, Mikeska, Bulis - Hemský, Divíšek, Tvrdík - Rolínek, Koukal, Průcha. Trenéři: Vladimír Martinec a Jiří Šejba.
Karlovy Vary: Málek (49. Jirkův) - Bauer, Harant, Kutlák, Ptáček, Krajíček, Hlavačka, Suur, J. Polák - Košťál, Skuhravý, Petr Kumstát - A. Nedorost, Kraft, Dvořák - Hurtaj, Kucharczyk, Kraus - Bednařík, Pech, V. Polák. Trenéři: Radim Rulík, Václav Baďouček a Pavel Kněžický.

Komentář

Dopita se trefil!

Pardubice nevstoupily do zápasu zrovna drtivě, v úvodních okamžicích se oba soupeři spíše oťukávali, první šanci jsme mohli registrovat až v 5. minutě, kdy nebezpečně ze strany pálil Petr Sýkora. Karlovy Vary vsadily na bedlivou defenzívu, byl to domácí tým, který diktoval tempo hry. V 6. minutě byl za faul na Divíška před Málkovou klecí potrestán hostující bek Harant a domácí tým dlouho dokazoval, že přesilové hry jsou jeho silnou zbraní. Dlouhé obléhání karlovarské branky ukončila až souhra Hejduka s Bulisem, která otevřela skóre – 1:0. Pardubice byly v první třetině jasně lepší, hrály hbitý hokej. Karlovarští se prakticky nepropracovali do vážnější šance. Naopak na druhé straně se děly pořádné věci. Ve 14. minutě tleskaly ochozy akci Jiřího Dopity. Neúnavný dříč protrhl střeleckou smůlu nádherným gólem, když se zpoza brány uvolnil ze sepjetí hostujícího beka, dostal se před Málka a střelou k zadní tyči jej překonal – 2:0. V závěru prvního dějství ještě zaujala akce tria Hemský – Tvrdík – Divíšek, po které se musel vytáhnout gólman soupeře a Blažkův balet před brankou, když se efektně zbavil karlovarského zadáka, po němž byl faulován. V první třetině předvedl domácí tým pěknou podívanou, zaslouženě ji vyhrál, protože svého soupeře prakticky do ničeho nepustil.

Pardubice pokračovaly v ofenzívě

V úvodu prostřední třetiny se více vylučovalo než hrálo, výsledkem byla přesilová hra Pardubic v poměru čtyř proti třem. Domácí hráči byli u Málka, bezprostředně jej ohrozit se jim ale nepodařilo. V samém závěru nejvíce ohrozila karlovarského brankáře Mikeskova teč Novotného střely. Oba týmy se snažily hlavně neinkasovat, aktivitou hýřil hlavně domácí celek, který pravidelně zásoboval Romana Málka střeleckými pokusy. V polovině zápasu byl za faul loktem vyloučen David Havíř, kromě jednoho závaru před Lašákem se toho moc před tribunou k stání nedělo. Naopak veselo bylo před Málkem poté, co se na něj rozjel potrestaný hráč, když dostal puk. Sólo neproměnil, neúčinná byla rovněž dorážka Blažka. V závěru druhé třetiny se Pardubice snažily skórovat z brejků, ale stop jim vystavoval gólman Málek. V předposlední minutě spálil obrovitou šanci Kumstát, když po útoku dvou proti jednomu mezi pukem a bránou nebylo nic, ale hostující hráč v obří šanci minul. Když už někteří fanoušci odcházeli směrem k bufetům, tak se po závaru před bránou Varů dostal po asistenci Čáslavy k puku Petr Sýkora, jenž zcela bezprostředně před čárou dorážkou zvýšil na 3:0.

Sýkorovy góly dělila necelá minuta

Budou Karlovy Vary ještě kousat, nebo je stav 3:0 dostatečný? Na tuto otázku odpověděl kanonýr Petr Sýkora rázně a rychle. Prakticky hned po buly jej Čáslava vyzval k sólu, které pardubický ostrostřelec rázně a jistě proměnil – 4:0. Napěchovaná Duhová aréna se bavila hokejem, pardubičtí skladatelé komponovali proti odevzdanému soupeři bezpočet symfonií. Jednu z nich v gólovou proměnil Petr Průcha, který si ve 49. minutě chytře počkal, aby popáté překonal Romana Málka. Karlovarský gólman to už nevydržel, nelíbilo se mu, že jej předtím atakovali pardubičtí hráči a jel si to s rozhodčím vyřídit. Když nepochodil a inkasoval panenku, tak utekl do kabiny. V brance Karlových Varů se tak objevil junior Jirků. Domácí fans oslavovali očekávané vítězství mexickými vlnami, jejich miláčci na ledě se jim odměňovali pěknými akcemi.

Pardubičtí hráči dovedli zápas celkem v poklidu do vítězného konce, po nečekané ztrátě si připsali očekávané tři body. Další kýžený import do pardubické kasičky by mohl nastat již tuto neděli, kdy HC Moeller Pardubice zajíždí na led Třince.

Ohlasy po utkání

Jiří Šejba (Pardubice): „Byli jsme připraveni na to, že nás čeká nepříjemný soupeř, ale zpočátku jsme dali rychlé góly a v utkání ukázali, co trénujeme. Dnes tým podal velmi dobrý výkon.“

Radim Rulík (Karlovy Vary): „Pardubice vyhrály zaslouženě, podaly bojovnější výkon než my, a proto zaslouženě vyhrály.“

Zápasy v sezóně

9. kolo, 3. 10. 2004
KVA - PCE
1:3
22. kolo, 16. 11. 2004
PCE - KVA
2:3p
35. kolo, 30. 12. 2004
KVA - PCE
2:3
48. kolo, 18. 2. 2005
PCE - KVA
5:0

Statistiky zápasu

Brankáři Min Stř Zás Ink
Ján Lašák 60 0 27 0
Obránci G A +/- TM
Petr Čáslava 0 2 2 0
Jan Snopek 0 0 2 2
Petr Mudroch 0 0 1 0
Michael Vyhlídal 0 0 1 0
David Havíř 0 0 0 2
Andrej Novotný 0 0 0 0
Tomáš Pácal 0 0 0 0
Michal Rozsíval 0 0 0 0
Útočníci G A +/- TM
Petr Sýkora 2 1 2 0
Jiří Dopita 1 0 2 0
Petr Průcha 1 0 1 0
Jan Bulis 1 0 0 0
Milan Hejduk 0 1 1 2
Petr Koukal 0 1 1 0
Tomáš Blažek 0 0 2 0
Michal Mikeska 0 0 0 2
Tomáš Divíšek 0 0 0 0
Aleš Hemský 0 0 0 0
Tomáš Rolinek 0 0 0 0
Michal Tvrdík 0 0 0 0
HC Dynamo YouTube