26.10.2004
Jan Hrabal

Vyrovnaný boj se smutným koncem

Pardubicím se venku nedaří, po vyrovnaném boji prohrály tentokrát v Litvínově, přestože zejména ve druhé třetině měly řadu šancí na vstřelení branky. Zápas nakonec rozhodly dvě litvínovské trefy v závěrečném dějství.

Tipsport extraliga, 2. kolo, úterý 26.10.2004, Zimní stadion Ivana Hlinky

Litvínov

Dynamo Pardubice

2:0
0:0, 0:0, 2:0
Branky a nahrávky: 42:11 Branda (Gombár), 54:38 Reichel (Ručinský). Rozhodčí: Rejthar – Guth, Rittich. Vyloučení: 3:5, navíc Divíšek a Blažek (oba Pardubice) 10 minut osobní trest. Bez využití. Diváci: 5050. Střely na branku: 30:32. Průběh utkání: 0:2.
Litvínov: Jarina – Hranáč, Škoula, Kroupa, Skuhrovec, Klobouček, Ťupa, Řezníček – Balázs, Reichel, Ručinský – Trávníček, Hübl, Kubinčák – Kůrka, Branda, Gombár – Havel, Hreus, Sklenička. Trenéři: Josef Beránek a Vladimír Jeřábek.
Dynamo Pardubice: Lašák – Snopek, Mudroch, Novotný, Pácal, Linhart, Čáslava, Vyhlídal – Rolínek, Blažek, Lubina – Hejduk, Mikeska, Bulis – P. Sýkora, Divíšek, Hemský – Kolář, Koukal, Průcha. Trenéři: Vladimír Martinec a Jiří Šejba.

Komentář

Po týdnu zase proti sobě

Oba tábory ještě nezapomněly na vzájemný duel v Duhové aréně před týdnem, který Pardubice vyhrály, a už nastoupily k dalšímu vzájemnému souboji. Pardubice byly od prvních minut aktivnější, ale první vážnější šanci měli hostitelé, kdy v 6. minutě Gombár a Kůrka zle dotírali před Lašákem. O dvě minuty si Hüblova řada vytvořila tlak, ale pardubická obrana v čele s Jánem Lašákem odolala. Velkou šanci měli Východočeši ve 12. minutě, kdy se do obrovské šance probil Bulis, ale neúspěšně… Chvíli na to se musel vytáhnout Jarina po bleskové akci Petra Sýkory. Hosté měli opticky více ze hry, vysunuli forčeking, ale gólu se ani jeden z týmů nedočkal. V závěru třetiny ztroskotali na brankářích jak domácí Kroupa, tak i pardubický Bulis.

Škoda neproměněných šancí

Do druhého dějství vstoupili pardubičtí hokejisté s jedním mužem v poli navíc, domácí ale oslabení poměrně snadno přečkali. Hrál se vyrovnaný kombinační hokej s optickou převahu Východočechů, který se divákům na Zimním stadionu Ivana Hlinky líbil. Ve 28. minutě se aktivně ozval Hejduk s Bulisem, kteří jeli dva na jednoho, ale jejich šance zhatila neúspěšná přihrávka Jana Bulise. V polovině zápasu volala po gólu i šance Hejduka, který jel sám na bránu, ale jeho pokus Jarina levým betonem kryl. Pardubice byly ve druhém dějstvím blíže ke gólu, čtyři minuty před jejím koncem se mohl mezi střelce zapsat agilní Hejduk, ale Jarina si poradil jak s jeho střelou, tak i s následnou dorážkou. Oba gólmani kouzlili, na litvínovském ledě se hrál vyrovnaný zápas s mnoha šancemi.

Odpověď na Brandův gól nenašli

Do třetí dvacetiminutovky vstoupili lépe domácí, hned v její první minutě nebezpečně pálil Skuhrovec, chvíli na to uvolnil Kubinčák Trávníčka, jehož pokus vytěsnil Lašák. Obě předchozí varování nakonec domácí přetavili ve vedoucí branku. O další minutu později se totiž po Gombárově střele k puku dostal Branda, jenž střelou z úhlu pod víko překonal Lašáka – 1:0. Na to mohla odpovědět Bulisova střela, jež šla pouze do Jarinových betonů. S postupujícím časem domácí zatáhli obranu a snažili se bránit pro ně úspěšný výsledek. V čase 51:00 se přesto puku před bránou Litvínova zmocnil Průcha, bohužel jej napálil do Jariny. Pardubice se tlačily do útoku, Severočeši spoléhali na brejky. Jeden z nich zápas rozhodl… V 55. minutě přihrál Ručinský svému parťákovi Reichlovi do jízdy, jenž svůj atak na Lašákovu branku přetavil ve druhý gól Litvínova – 2:0. V závěru se hosté pokoušeli zlomit stav vybráním oddechového času s následující hrou bez brankáře, skóre ale nezměnili…

Po pardubické výhře v Duhové aréně se tentokrát povedl zápas více Litvínovu, který díky dvěma brankám ve třetí třetině vyhrál 2:0. Pardubice mohou nezdar napravit již tento pátek, kdy poprvé přijedou do libeňské Sazka Areny, kde změří síly s pražskou Slavií. O tento zápas je i mezi pardubickými fandy velký zájem, přesto společnost Sazka Ticket nabízí volné vstupenky.

Ohlasy po utkání

Vladimír Jeřábek (HC Chemopetrol Litvínov): „Věděli jsme o síle soupeře, ale tím, že nás podržel brankář Jarina v rozhodujících momentech, jsme se dokázali zvednout. Bylo to hlavně o tom, kdo dá první gól. My jsme dneska měli štěstí a dali jsme ho.“

Vladimír Martinec (HC Moeller Pardubice): „Určitě to bylo zajímavé utkání, v němž dominovaly obě obrany. Bohužel pro nás se špatným koncem. Největší překážkou našich útočníků byl gólman Jarina.“

Zápasy v sezóně

15. kolo, 19. 10. 2004
PCE - LIT
5:3
2. kolo, 26. 10. 2004
LIT - PCE
2:0
28. kolo, 3. 12. 2004
LIT - PCE
4:5p
41. kolo, 20. 1. 2005
PCE - LIT
4:2

Statistiky zápasu

Brankáři Min Stř Zás Ink
Ján Lašák 59 0 28 2
Obránci G A +/- TM
Petr Mudroch 0 0 0 0
Andrej Novotný 0 0 0 0
Tomáš Pácal 0 0 0 0
Jan Snopek 0 0 0 0
Michael Vyhlídal 0 0 0 0
Petr Čáslava 0 0 -2 2
Tomáš Linhart 0 0 -2 0
Útočníci G A +/- TM
Tomáš Blažek 0 0 0 10
Michal Mikeska 0 0 0 2
Jan Bulis 0 0 0 0
Milan Hejduk 0 0 0 0
Jan Kolář 0 0 0 0
Petr Koukal 0 0 0 0
Ladislav Lubina 0 0 0 0
Tomáš Rolinek 0 0 0 0
Tomáš Divíšek 0 0 -1 12
Petr Průcha 0 0 -1 0
Aleš Hemský 0 0 -2 2
Petr Sýkora 0 0 -2 2
HC Dynamo YouTube