6.8.2009
Jan Hrabal

Čistý návrat hodný mistra! Dominik Hašek vychytal nulu ve Vrchlabí

VRCHLABÍ — Tak to je comeback par excellence! Dominik Hašek pomohl čistým kontem k vítězství hokejistů HC Moeller Pardubice v jejich úvodním utkání Tipsport Hockey Cupu. Moeller vyhrál ve Vrchlabí 3:0, dva góly vstřelil Radovan Somík, třetí přidal v úvodu utkání Tomáš Bláha.

THC 1, čtvrtek 6.8.2009, Elektromont Aréna

Vrchlabí

Dynamo Pardubice

0:3
0:2, 0:1, 0:0
Branky a nahrávky: 2:26 Bláha (Špirko), 4:52 Somík (Kolář II), 34:15 Somík (Zohorna, Klejna). Rozhodčí: Hrubý – Hejl, Kajínek. Vyloučení: 5:7. Využití: 0:1. Diváci: 1820. Střely na branku: --:--. Průběh utkání: 0:3.
Vrchlabí: Biegl – Bendík, Pácal, Flašar, Chaloupka, Chmelíř, Vála, Hanzl, Jaroměřský – Tvrdek, Filip, Potůček, Kubeš, Hubáček, Rusnák, Zúbek, Mikšovský, Andres, Sajdl, Urban, Hruška.
Dynamo Pardubice: Hašek – Richter, Kočí, Zukal, Havíř, Šeda, Kolář II, Drtina – Cetkovský, Semorád, Pivko – Kolář I, Špirko, Starý – Klejna, Zohorna, Somík – Bláha, Rákos.

Komentář

Pardubičtí s Dominikem Haškem v brance se od prvních vteřin do svého soupeře řádně zakousli. A hned ve 3. minutě slavili vedení. Rastislav Špirko chytře zachytil přihrávku soupeře, zavezl kotouč do pásma, který za branku dostal efektním zakončením Tomáš Bláha – 0:1.

Za dvě a půl minuty se příznivci Moelleru radovali podruhé. Jiří Cetkovský v přesilovce ostře vypálil na brankáře Biegla, kotouč se přes obránce Koláře dostal k Radovanu Somíkovi, jenž si s koncovkou hlavu nelámal – 0:2. O chvíli později promarnila nadějnou příležitost dvojice Tomáš Bláha – Michal Klejna.

Rychle nabyté dvougólové vedení Pardubice uklidnilo. Dominik Hašek v brance HC Moeller Pardubice neměl příliš mnoho práce. Největší nebezpečí pro něj znamenala 18. minuta a rychlá akce domácího Vrchlabí. Pardubický gólman, přestože na něj hráči popadali, udržel kotouč před brankovou čárou.

Pardubice pokračovaly v zodpovědné hře i v prostředním dějství. Domácí se sice snažili smazat dvoubrankové manko, ale obrana Moelleru v čele s výtečným Haškem jim toho moc nedovolilo.

Ve 36. minutě bylo domácím ještě smutněji. Rychlou akci Pardubic zakončil pohledným blafákem Radovan Somík – 0:3. V závěru druhédvacetiminutovky měli hosté ještě výhodu přesilové hry po Hruškově podražení, nevyužili ji však.

Rozdíl mezi oběma soutěžemi byl postupem času stále narůstal. Pardubičtí hokejisté se ve třetí části hry bavili pohlednými kombinacemi, kterými roztleskávali poměrně hojně zaplněný vrchlabský stadion.

Moeller myslel i na obranu. Spoluhráči chtěli osladit návrat Dominiku Haškovi, který byl vyhlášen nejlepším hráčem utkání, spoluvybojovaným čistým kontem. To se nakonec povedlo i ubráněním oslabení v samotném závěru. Pardubičtí vyhráli 3:0, již zítra mohou od 18.00 hodin navázat na čtvrteční výhru domácím utkáním s Duklou Jihlava.

Ohlasy po utkání

Vladimír Jeřábek: (HC Vrchlabí): Zápas poznamenaly dvě naše hrubé chyby na začátku. Pardubice mají kvalitní tým a v klidu to po získaném vedení dohrály.“

Václav Sýkora (HC Moeller Pardubice): „Jsme rádi, že jsme tady vyhráli. Dominik Hašek chytal s přehledem a klidem. Výborně řešil situace před brankou, měl odražené puky pod kontrolou. Bylo to pro něj seznámení s českým hokejem po dlouhé době. Soutěžní zápasy jsou jiné, vychytal však nulu a to se počítá.“

Fotogalerie

Zápasy v sezóně

THC 1, 6. 8. 2009
VRC - PCE
0:3

Statistiky zápasu

Brankáři Min Stř Zás Ink
Dominik Hašek 60 0 25 0
Obránci G A +/- TM
Marek Drtina 0 1 1 2
Jan Kolář 0 1 1 0
Martin Richter 0 0 2 0
David Havíř 0 0 0 2
Michal Šeda 0 0 0 2
Marek Zukal 0 0 0 2
Václav Kočí 0 0 0 0
Útočníci G A +/- TM
Radovan Somík 2 0 1 0
Tomáš Bláha 1 0 1 2
Michal Klejna 0 1 1 0
Tomáš Zohorna 0 1 1 0
Daniel Rákos 0 0 1 0
Rastislav Špirko 0 0 1 0
Jiří Cetkovský 0 0 0 2
Jan Kolář 0 0 0 2
Jan Starý 0 0 0 2
Libor Pivko 0 0 0 0
Jan Semorád 0 0 0 0
HC Dynamo YouTube