3.3.2010
Michal Miškovský, Jan Hrabal

Dominik Hašek opět s nulou! Pardubice vyhrály v Mladé Boleslavi

MLADÁ BOLESLAV — Hokejisté HC Eaton Pardubice dokázali zvítězit v utkání 51. kola O2 extraligy na ledě Mladé Boleslavi 2:0. Bezbrankové skóre rozťal Radovan Somík v 52. minutě, definitivu pardubickému vítězství přidal Jiří Cetkovský. Brankář Dominik Hašek vychytal ve druhém utkání v řadě čisté konto.

O2 extraliga, 51. kolo, středa 3.3.2010, Metrostav Aréna

Mladá Boleslav

Dynamo Pardubice

0:2
0:0, 0:0, 0:2
Branky a nahrávky: 51:02 Somík (Pineault, Zohorna), 59:34 Cetkovský. Rozhodčí: Šír, Homola – Gebauer, Lederer. Vyloučení: 5:7. Bez využití. Diváci: 3610. Střely na branku: 24:29. Průběh utkání: 0:2. Nejlepší hráči: Richard Král – Adam Pineault.
Mladá Boleslav: Schwarz – Jiruš, Frolo, Žabka, Jindra, Lehikoinen, Duben – Nouza, Sýkora, Boháč – Pabiška, Král, Sup – Fabuš, Gajovský, Macho – Bahenský, Vrbata, Handlovský. Trenéři: Jan Tlačil, Jiří Šejba a Jan Vidner.
Dynamo Pardubice: Hašek – Píša, Kočí, Nakládal, Havíř, Jillson, Kolář II, Mitchell, MacKenzie – P. Sýkora, Cetkovský, Pivko – Kolář I, Koukal, Starý – Pineault, Zohorna, Somík – Rákos, Kousal, Buchtele. Trenéři: Václav Sýkora a Jan Votruba.

Komentář

Kralovaly obrany

Zápas odstartoval v dobrém tempu, avšak oba týmy si dávaly pozor na zbytečné chyby a šancí bylo poskromnu. Až v šesté minutě mírně zahrozil Král, už se prokličkoval před Haškovu branku, ale skákajícím pukem nedokázal ohrozit pardubického gólmana.

O tři minuty později pálil tvrdě od modré hostující Píša, ale strážce domácí svatyně Schwarz vytasil levý beton. Obdobně pálil stejný hráč Eatonu také za další minutu, ale Schwarz tentokrát ukryl kotouč mezi betony.

V 17. minutě se pokoušel o změnu skóre pardubický Starý, když kotouč nebezpečně proskákal brankovištěm. Z protiakce domácích zase tečoval před Haškem Tomáš Sýkora, ale minul. V samém závěru úvodního dějství ještě přežili Boleslavští hru ve čtyřech po faulu Fabuše.

Cetkovský nastřelil tyč

Druhá třetina začala přečíslením domácích, ale po Králově zakončení Hašek udržel puk ve výstroji. Ve 24. minutě nahazoval kotouč před branku Jindra a jeden z pardubických beků ho tečoval. Pardubický brankář byl dezorientovaný, ale černá guma zůstala na brankovišti.

V polovině zápasu při trestu Dubna se dostal ke střele z mezikruží Pivko, ale Schwarzův beton byl již poněkolikáté mrštný. Ve 37. minutě měl Schwarz i štěstí, když mu kotouč po střele Cetkovského prolétl mezi betony a zastavil se o tyč.

Na opačné straně dostali domácí k dispozici 73 vteřin trvající přesilovku pět na tři, v krátkém časovém rozmezí se totiž provinili faulem Mitchell a Cetkovský. Boleslavským se však dvojnásobná početní výhoda nevydařila.

Somík otevřel skóre, výhru pojistil Cetkovský

Třetí dvacetiminutovka přinášela zajímavé momenty až od 47. minuty. V ní netrefil poloprázdnou branku z hranice levého kruhu Starý. O dvě minuty později se šťastně odrazil kotouč v útočném pásmu ke Královi, ten ho posunul před branku na Pabišku, ale uzdravený útočník vleže nedokázal vystřelit přesněji.

Poprvé se tak měnilo skóre až v 52. minutě. Pardubice se dostaly do přečíslení dvou na jednoho, Pineault našel Somíka, který z první zakončil za přesouvajícího se Schwarze.

Domácí se v závěru pokoušeli o tlak, v 56. minutě byl navíc vyloučen Pineault, ale v oslabení naopak pláchl pardubický Sýkora a pořádně zaměstnal Schwarze. Současně s návratem hostujícího útočníka z trestné lavice byl blízko k vyrovnání Macho, ale na brankovišti neměl dostatek prostoru a času. V úplném konci ještě domácí zkusili power play, ale výhru Pardubic pojistil trefou do prázdné branky Cetkovský.

Ohlasy po utkání

Jiří Šejba (BK Mladá Boleslav): „Začátek utkání nám vyšel velmi dobře, ale neproměnili jsme šance. Jako rozhodující bych viděl, že se nám vůbec nepovedla přesilovka pět na tři. Velký rozdíl mezi námi a soupeřem byl vidět v držení kotouče. My ho získáme, ale na rozdíl od soupeře ho velmi rychle ztrácíme.“

Jan Votruba (HC Eaton Pardubice): „Boleslav měla výborný start do utkání. Nás v první třetině několikrát podržel i Dominik Hašek. Od druhé části jsme se zlepšili a přečkali jsme důležitou přesilovku soupeře pět na tři. Do šancí jsme se dostávali postupně a v poslední třetině se nám podařilo i jednu proměnit, což určilo výsledek. Na hře obou týmů byla znát pauza.“

Fotogalerie

Zápasy v sezóně

přát., 25. 8. 2009
PCE - MBL
3:2
12. kolo, 4. 10. 2009
PCE - MBL
4:2
25. kolo, 20. 11. 2009
MBL - PCE
2:4
38. kolo, 8. 1. 2010
PCE - MBL
4:3
51. kolo, 3. 3. 2010
MBL - PCE
0:2

Statistiky zápasu

Brankáři Min Stř Zás Ink
Dominik Hašek 60 0 24 0
Obránci G A +/- TM
Jeff Jillson 0 0 1 0
Václav Kočí 0 0 1 0
Jan Kolář 0 0 1 0
Aleš Píša 0 0 1 0
Kevin Mitchell 0 0 0 2
David Havíř 0 0 0 0
Aaron MacKenzie 0 0 0 0
Jakub Nakládal 0 0 0 0
Útočníci G A +/- TM
Jiří Cetkovský 1 0 1 4
Radovan Somík 1 0 1 0
Adam Pineault 0 1 1 6
Tomáš Zohorna 0 1 1 0
Libor Pivko 0 0 1 0
Petr Sýkora 0 0 1 0
Robert Kousal 0 0 0 2
Jan Buchtele 0 0 0 0
Jan Kolář 0 0 0 0
Petr Koukal 0 0 0 0
Daniel Rákos 0 0 0 0
Jan Starý 0 0 0 0
HC Dynamo YouTube