4.9.2008
Jan Hrabal

Generálka se povedla: Pardubice si doma poradily s Kladnem

PARDUBICE — Dvě třetiny se hokejisté Pardubic trápili, v té závěrečné dvakrát udeřili. V defenzivně laděném závěrečném přípravném utkání na novou sezonu hokejisté HC Moeller Pardubice porazili kladenský celek Geus Okna 2:0.

přát., čtvrtek 4.9.2008, ČEZ Arena Pardubice

Dynamo Pardubice

Rytíři Kladno

2:0
0:0, 0:0, 2:0
Branky a nahrávky: 43:29 Tvrdík (Pivko), 52:48 Blažek (Somík). Rozhodčí: Kareš. Vyloučení: 5:5. Bez využití:. Diváci: 800. Průběh utkání: 2:0.
Dynamo Pardubice: Lašák – Čáslava, Píša, Štrbák, Snopek, Havíř, Nakládal, Koma, Šeda – Pivko, Tvrdík, Ondřej – Somík, Blažek, Cetkovský – Starý, Koukal, Kolář – Radil, Buchtele, Stoklasa. Trenéři: Václav Sýkora a Jiří Seidl.
Rytíři Kladno: Kopřiva – Nádašdi, Hájek, Pavlas, Růžička, Šmach, Hořava, Trončinský – Diviš, Patera, Procházka – Čurilla, Frolík, Tomajko – Tenkrát, Kalla, Bělohlav – Radovský, Stieler, Kuchler – Eberle. Trenéři: Zdeněk Müller a Petr Kasík.

Komentář

O góly Moelleru se v poslední dvacetiminutovce zasloužili Michal Tvrdík, v závěru pečetil výhru Tomáš Blažek. Gólman Ján Lašák udržel v posledním přátelském utkání před novou sezonou čisté konto, lapil několik nebezpečných šancí soupeře.

Poslední přípravné utkání před startující hokejovou sezonou se obešlo bez zájmu z řad fanoušků. Prázdné tribuny však sledovaly rychlý hokej, kdy se jako první do šance dostalo kladenské družstvo, ale osamocený hrotový útočník Kalla vyzkoušel pouze hbitou lapačku Jána Lašáka.

Poté přišla na řadu série přesilovek. Více jich hráli Pardubičtí, ale ani jeden z týmu je nedokázal dovést do očekávaného konce. Několik podařených akcí však k vidění bylo. V útočném pásmu se agresivně pohybovala řada Kolář, Koukal, Starý, načež první jmenovaný vybojoval kotouč pro Havíře, který ale příklepem Kopřivu nepropálil. Dále stojí za zmínku chytré Blažkovo vybídnutí k teči adresované Cetkovskému, které také skončilo v náručí brankáře hostů.

Čekání na gól, takový titulek by mohl nést článek o druhé třetině. Nejblíže k němu měli hosté. Při vyloučení kapitána Moelleru Jana Snopka a po chybě Cetkovského hasil požár nadvakrát až Lašák a hned deset vteřin po této situaci orazítkoval tyč domácích Tomajko.

Do konce třetiny se neujala už žádná akce. Avšak velmi sympatický byl útočný pokus Koláře z otočky, Cetkovského střela zblízka a průjezd Blažka až před pozorného strážce kladenské klece.

Třetí dějství začalo sprintem Koukala vstříc Kopřivovi. Jeho švih překazil faulem Procházka a byl vykázán na trestnou lavici. Hned na to využil chyby kladenského beka Pivko, nahrál puk těsně před brankoviště, kde se nadvakrát prosadil Michal Tvrdík a rozvlnil síť za Kopřivou – 1:0.

Skóre na 2:0 navýšila druhá útočná formace, kdy přesnou přihrávku Somíka převzal Tomáš Blažek a nikým nehlídán zdvojnásobil počet vstřelených branek – 2:0. Závěr střetnutí obstarala klidná hra znamenající pro Jána Lašáka čisté konto a pro Pardubice poslední výhru v přípravě před hokejovou extraligou.

Fotogalerie

Zápasy v sezóně

přát., 28. 8. 2008
KLA - PCE
2:2
přát., 4. 9. 2008
PCE - KLA
2:0
5. kolo, 19. 9. 2008
KLA - PCE
5:1
18. kolo, 24. 10. 2008
PCE - KLA
3:2sn
31. kolo, 12. 12. 2008
KLA - PCE
5:4sn
44. kolo, 23. 1. 2009
PCE - KLA
4:2

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube