25.04.2012
HC ČSOB Pojišťovna Pardubice

Novým generálním manažerem hokejového klubu bude Ondřej Šebek

PARDUBICE — Od 1. května 2012 bude novým generálním manažerem HC ČSOB Pojišťovna Pardubice jeho bývalý dlouholetý obchodní manažer Ondřej Šebek. Dosavadní šéf pardubického hokeje Zbyněk Kusý se s akcionáři klubu domluvil na ukončení své činnosti v klubu s platností od 30. dubna 2012.

„Respektuji sportovní úspěchy, které pardubický hokej pod vedením Zbyňka Kusého dosáhl a znovu mu za ně i v této chvíli chci poděkovat. Jsem přesvědčen o tom, že Ondřej Šebek, který pardubický hokej detailně zná a ve sportovním prostředí se pohybuje již řadu let, je zárukou dalšího úspěšného rozvoje pardubického hokejového klubu,“ uvedl většinový akcionář HC ČSOB Pojišťovna Pardubice Roman Šmidberský.

Mgr. Ondřej Šebek

Mgr. Ondřej ŠebekNarodil se v roce 1972, po studiu na Sportovním gymnáziu v Pardubicích absolvoval Fakultu tělesné výchovy a sportu Univerzity Karlovy – obor Management sportu.

Již při studiu na vysoké škole začal externě spolupracovat s pardubickým hokejovým klubem, kam v roce 1994 nastoupil jako marketingový specialista. V roce 2001 začal působit na pozici manažera sportovního sponzoringu Českého Telecomu (Telefónica O2), který byl v té době generálním partnerem hokejové extraligy. Odtud po ročním působení přešel do pardubického klubu na pozici obchodního manažera, ve které zůstal až do konce sezony 2010/2011.

Od roku 2011 až do současnosti vykonával funkci ředitele společnosti PRO-HOCKEY Cz, která je marketingovou a servisní agenturou Českého svazu ledního hokeje. 

Za více než šestnáctileté působení v pardubickém hokeji získal výbornou znalost problematiky řízení profesionálního sportovního klubu, řadu zkušeností a kontaktů nejen v hokejovém prostředí pardubického regionu, ale i na celostátní úrovni. I přes to, že hokej nikdy aktivně nehrál, získal si svojí prací respekt u obchodních partnerů klubu a sportovních osobností. Je ženatý, má dva syny.