logo 70 MLÁDEŽ
arena logo Facebook Tacebook YouTube Instagram
21.2.2024
Redakce

Klíčová výhra sezony? Dynamo B přetlačilo Jihlavu a je blízko záchraně

Do druhého domácího zápasu v řadě vstupovalo Dynamo s jediným cílem – zvítězit a přiblížit se k záchraně Chance ligy. A to se podařilo za všechny tři body. Východočeši dvakrát vedli, Dukle se však vždy podařilo srovnat. Rozhodující trefu zařídil jedenáct minut před koncem Lukáš Žálčík. Následně domácí přečkali dvojnásobné oslabení i hru bez brankář a mohli se radovat z vítězství.

Chance liga, 49. kolo, středa 21.2.2024, Chrudim, Zimní stadion

Dynamo Pardubice

Dukla Jihlava

3:2
2:1, 0:0, 1:1
Branky a nahrávky: 05:20 Lichtag (Rouha; 5/5), 18:43 Herčík (Urban, Rákos; 5/4), 48:39 Žálčík (Pochobradský, Kaut; 5/5) – 07:24 Menšík (Bilčík, Čachotský; 5/4), 47:33 Kočí (Menšík, Čachotský; 5/5). Rozhodčí: Bejček, Kostourek – Hájková, Malý. Diváci: 327. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2.
Dynamo Pardubice: Honzík – Zdráhal, Hrádek, Chabada, Nedbal, Voženílek, Tvrdík, Kubíček – Herčík, Rákos, Hrníčko – Urban, Mikyska, Rohlík – Pochobradský, Kaut, Žálčík – Lichtag, Rouha, Zeman.
Dukla Jihlava: Maláč – Dundáček, Kočí, Bilčík, Strejček, Ozols, Chvátal, Koštoval – Čachotský, Menšík, Cachnín – Štefančík, Havránek, Jungwirth – Harkabus, Toman, Jelínek – Brož, Pořízek, Šik.

Komentář

Po vlažném vstupu do utkání se Dynamo přeci jen prosadilo jako první. Skvělého napdání Lichtaga využil Rouha, který puk vrátil před bránu právě na Jakuba Lichtaga, jenž se mezitím odpoutal od obránce a umístil puk mezi ruku a tělo Maláče – 1:0. Velmi brzy ale v 8. minutě srovnal Matouš Menšík, který nohou tečoval kotouč mimo dosah Honzíka – 1:1. Dynamo mohlo mít ale během chvilky vedení zpět, když Žálčík žabičkou vybídl Tomáše Kauta, který do příhry jen vložil hokejku a Maláč konečky betonu puk vytěsnil. Také Dynamo využilo nabídnutou přesilovou hru a dostalo se zpátky do vedení zásluhou Daniela Herčíka, jenž umístil z první puk k tyči – 2:1.

Ve 30. minutě se zaskvěl jihlavský brankář skvělým zákrokem, když se natáhl lapačkou po dorážce Pochobradského. Za dalších pár chvil poslal křížem puk Zeman na Michala Rouhu. Ten měl jen okamžik na střelu, kterou i tak vyslal slušnou, ale Maláč byl u tyče včas. Skórovat se nepodařilo ani Janu Zdráhalovi, jenž pálil pod horní tyč, ale i tuto šanci Maláč zvládl vyřešit.

Ve 48. minutě hosté srovnali. Do rozložené obrany poslal přesnou přihrávku na Tomáše Čachotského Kočí a prvně jmenovanému stačilo nastavit hůl a dopravit puk do poloprázdné brány – 2:2. Vedení ale Jihlavě trvalo pouze minutu. Útok hostů zcela propadl, což ještě umocnil nedovolený zákrok na Pochobradského, který i tak pokračoval v akci, vybídl na druhém mantinelu Lukáše Žálčíka, který tvrdou bombou poslal Dynamo do vedení, které mu do konce duelu už zůstalo. Domácí přečkali následně i dlouhé oslabení 3 proti 5 a při hře bez brankáře už Dukle nic vážného nedovolili.

Ohlasy po utkání

Jan Starý (HC Dynamo Pardubice B): „Hrozně moc jsme chtěli s Jihlavou vyhrát. Je to těžký soupeř, bruslivý, připravovali jsme se ně a jenom se to potvrdilo. Přesně s tím přijeli, napadli nás, byli nepříjemné v předbrankovém prostoru, byli nepříjemní v přechodech k nám do pásma. Ale myslím si, že kromě nervózního začátku, se nám ten tlak podařilo ustát a uklidnil nás první gól. Tam parádně zahrála čtvrtá lajna, takže nás opravdu do zápasu nastartovala. Musím říct, že se kluci o to opravdu porvali a i v závěru nám hodně moc pomohlo oslabení ve třech, kluci se tam obětovali a i díky tomu jsme uspěli.“

Zápasy v sezóně

10. kolo, 9. 10. 2023
JIH - PCE
1:4
23. kolo, 22. 11. 2023
PCE - JIH
0:3
36. kolo, 8. 1. 2024
JIH - PCE
3:2sn
49. kolo, 21. 2. 2024
PCE - JIH
3:2

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube