20.8.2023
Redakce

Dynamo obhájilo prvenství na Dolomiten Cupu! Davos porazilo 5:1

Stejně jako v minulém roce, také tentokrát odjíždí pardubičtí hokejisté z Dolomiten Cupu s trofejí za první místo! Po včerejší výhře nad Augsburgerem si poradilo také se švýcarským Davosem, který porazilo 5:1. O branky se postarali Tomáš Dvořák, Peter Čerešňák, Adam Musil, Lukáš Sedlák a Ondřej Vála. Další skvělý výkon předvedl také téměř bezchybný Roman Will.

Dolomiten Cup, neděle 20.8.2023

Dynamo Pardubice

Davos

5:1
2:0, 2:0, 1:1
Branky a nahrávky: 8. Dvořák (Kousal, Zohorna), 18. Čerešňák (Zohorna, Kousal), 31. Musil (Cienciala), 39. Sedlák (Hyka, Košťálek), 45. Vála (Sedlák) – 44. Ch. Egli (Peltonen, Frehner). Rozhodčí: Lazzeri, Virta – Benvegnù, Pardatscher. Vyloučení: 1:2. Bez využití. Diváci: 978. Průběh utkání: 4:0, 4:1, 5:1.
Dynamo Pardubice: Will – Musil, Čerešňák, Dvořák, Košťálek, Vála, Hrádek, Kolář (A) – Říčka, Sedlák, Hyka – Kousal, Zohorna (A), Radil – Mandát, Poulíček (C), Musil – Paulovič, Cienciala, Vondráček - Urban
Davos: Senn – Dahlbeck, D. Egli, Jung, Fora, Näkyvä, Barandun – Nussbaumer, Rasmussen, Stránský – Knak, Nordström, Ambühl – Bristedt, Prassl, Wieser – Peltonen, Ch. Egli, Frehner – Gredig

Komentář

Druhá účast na Dolomiten Cupu, druhé prvenství! Dynamo znovu po roce zvedlo nad hlavu pohár pro vítěze kvalitně obsazeného turnaje a zahájilo tak sezónu ziskem trofeje. Stejně jako včera proti Augsburgeru, také tentokrát byli svěřenci Václava Varadi aktivnější a na ledě dominovali téměř po celých šedesát minut.

Aktivitu z prvního turnajového zápasu si přenesli do finále obránci. V osmé minutě otevřel skóre Tomáš Dvořák, jehož střela od mantinelu propadla brankáři Davosu mezi výstrojí až za brankovou čáru. Dvě minuty před koncem úvodní části pak zvýšil na 2:0 přesnou ranou od modré čáry Peter Čerešňák.

Další dvě branky přidalo Dynamo ve druhé třetině, kdy se trefil nejprve Adam Musil a následně také Lukáš Sedlák. Třetí třetinu zahájil snižující gól Davosu, svým druhým gólem na turnaji však zvýšil opět na rozdíl čtyř branek Ondřej Vála, který tak upravil skóre na konečných 5:1.

Po celý turnaj se mohli Východočeši spolehnout také na skvělou podporu fanoušků. Děkujeme!

Ohlasy po utkání

Marek Zadina (HC Dynamo Pardubice): Bylo to samozřejmě těžší utkání, než včera. První třetinu odehráli kluci velice dobře. Diktovali jsme tempo hry a dostali jsme se do vedení. Byla to opravdu dobrá třetina, kluci dělali to, co jsme po nich chtěli. Ve druhé třetině soupeř přidal, byly tam nějaké situace v našem obranném pásmu, které nechceme, aby se tam objevovaly. Poté se to srovnalo a od poloviny druhé třetiny jsme opět tahali za delší konec. Třetí třetinu jsme odehráli velmi dobře takticky. Hráli jsme vyspělý hokej a zaslouženě jsme vyhráli zápas i turnaj. Byly to velmi dobré zápasy a na to, jaké tu byly podmínky, hrozné vedro na zimáku, tak se s tím kluci popasovali velice dobře fyzicky a splnilo to ten účel předsezónní přípravy.